Jalkapallon arvoturnaukset

Copa America

Copa America on Etelä-Amerikan jalkapalloliiton Conmebolin järjestämä maanosan mestaruusturnaus. Vuosien aikana Copa Americaa on ollut tapana järjestää milloin yhden, kahden, tai useamman vuoden välein. Vuoden 2015 kilpailun voittanut Chile on turnauksen hallitseva mestari. Ryhmä kaatoi loppuottelussa Argentiinan.

Copa Americaan osallistuvat maat ovat Chile, joka on hallitseva mestari, Argentiina, Bolivia, Brasilia, Ecuador, Kolumbia,Peru, Paraguay, Uruguay ja Venezuela. Vuodesta 1993 lähtien turnauksiin on kutsuttu joukkueita myös muista maanosaliitoista. Yleensä se on tarkoittanut  Concacafia. Meksiko on ollut mukana aina vuodesta 1993 lähtien. Muita kutsuttuna osallistuneita maita ovat olleet Costa Rica, Honduras, Jamaika, Japani ja Yhdysvallat.

Gold Cup

CONCACAF Gold Cup on CONCACAF-maiden yhteinen jalkapalloturnaus. Kilpailussa ovat mukana Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen jalkapalloliiton edustamia maita. Gold Cupin menestyneimpiä joukkueita ovat Meksiko ja Yhdysvallat, jotka ovat hallinneet kilpailua pitkään. Vuonna 2011 mestaruuden vei Meksiko ja kahta vuotta myöhemmin Yhdysvallat.

Lue: Gold Cupissa jaetaan viimeisiä pudotuspelipaikkoja!

Afrikan mestaruusturnaus

Jalkapallon Afrikan mestaruuskilpailut ovat Afrikan jalkapalloliiton CAF:n järjestämä maajoukkueiden maanosamestaruuskilpailu. Vuodesta 1968 lähtien turnaus on pidetty joka toinen vuosi. Vuodesta 2013 lähtien turnaus järjestetään parittomina vuosina, jotta ne eivät osu samaan vuoteen MM-kisojen kanssa. Nykyisin turnaukseen osallistuu 16 Afrikan maata.

Vuoden 2015 Afrikan mestaruusturnaus järjestettiin Päiväntasaajan Guineassa. Mestaruuden tuolloin vei Norsunluurannikko, joka kaatoi loppuottelussa Ghanan. Edellinen hallitseva mestari oli Nigeria, joka vei mestaruuden Etelä-Afrikassa käydyissä kilpailuissa vuonna 2013.

Naisten MM-kilpailut

Jalkapallon naisten maailmanmestaruuskilpailut on Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFAn järjestämä jalkapalloturnaus. Turnaus pelataan miesten kilpailun tapaan neljän vuoden välein. Naisten puolella maailmanmestaruudesta pelattiin ensimmäisen kerran Kiinassa vuonna 1991.

Lopputurnaukseen osallistuu 24 joukkuetta, jotka on jaettu kuuteen neljän joukkueen alkulohkoon. Kunkin lohkon kaksi parasta joukkuetta sekä lohkokolmosista neljä parasta jatkavat neljännesvälieriin. Turnauksen historian menestynein maa on Yhdysvallat.

Ennuste kertoo kuka voittaa naisten jalkapallon MM-kultaa!
Naisten jalkapallon MM-kisoissa huikea maali-iloittelu!

Nuorten EM-kilpailut

Jalkapallon alle 21-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailut on Euroopan jalkapalloliiton Uefan järjestämä mestaruusturnaus alle 21-vuotiaista pelaajista koostuville maajoukkueille. Lopputurnaus pelataan nykyään joka toinen vuosi. Siihen osallistuu kahdeksan joukkuetta.

Alle 21-vuotiaiden EM-Kilpailut järjestettiin nykymuodossaan ensimmäisen kerran vuonna 1978. Ne toimivat myös karsintoina olympiaturnaukseen. Kilpailuihin osallistuvien pelaajien on oltava korkeintaan 21-vuotiaita karsintojen alkaessa kaksi vuotta ennen varsinaisen lopputurnauksen käynnistymistä.