MyPa - Rapid Bucuresti | Eurooppa Liiga 26.7.2012

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Kantaako MyPan tekemä vierasmaali tulosta kotiottelussa?

MyPa – Rapid Bucuresti, merkki 1, kerroin 

Jalkapallon Eurooppa Liigaa, toisen karsintakierroksen toisessa osa-ottelussa MyPa lähtee kuromaan Rapid Bucurestin etumatkaa kiinni. Ensimmäinen osa-ottelu päättyi romanialaisten 3-1 voittoon. Tilanne vaikuttaa MyPan kannalta heikolta, mutta täytyy muistaa kaksi asiaa. Ensinnäkin MyPa pääsi aloittamaan ottelusarjan vierasottelulla, joka on yleensä hyvä asia ja toisekseen MyPalla on tehtynä tärkeä vierasmaali. MyPan on tietenkin huolehdittava, että vierasjoukkue ei tee maaliakaan. Jos Rapid onnistuu yhdessäkin vierasmaalissa, ottelupari ratkeaa oikeastaan siihen paikkaan. Rapidin kotiottelussa olosuhteet olivat aivan erilaiset mitä Suomessa. Todennäköisesti se on etu MyPalle.

MyPan ei missään tapauksessa pidä alkaa hakemaan riskillä yhtään mitään. MyPalla tilanne on siinä mielessä hyvä, että esimerkiksi 2-0 voitolla kotijoukkue menisi jatkoon. Tärkein asia on vain se, että vierasjoukkue ei maalinteossa onnistu. MyPan vierasmaali saattaa kantaa joukkueen vielä todella pitkälle eikä kotiyleisön kannustusta pidä aliarvioida. Jos MyPalle olosuhteet niin sään kuin kotijoukkueen fanien osalta olivat hankalat, sitä se on nyt myös vierasjoukkueelle.

Romanian liiga alkoi viikonloppuna, Rapid pelasi kotonaan 2-2 tasapelin Vasluita vastaan. Ei vakuuttanut. Joukkue onnistui edes yhden pisteen saalistamisessa tehden tasoitusmaalin aivan viimeisillä minuuteilla. Avausmaalin merkitys on nyt aivan älyttömän suuri. Jos Rapid onnistuu siinä, yleisö alkaa poistumaan, mutta mikäli MyPa sen tekee, Rapidin tilanne sen kuin vaikeutuu. 

Veikkaussivut  | Tuomas