Rafael Nadal - Roger Federer 10.11.2013 | Tennis

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 11/10/2013
Jaa tämä...

Suurten kohtaaminen avaa päivän Lontoossa.

Rafael Nadal – Roger Federer, merkki yli 22,5 peliä, kerroin 

PAFin kertoimet otteluun 1,32 | 3,25 

 

 

Kun Espanjan Rafael Nadal sekä Sveitsin Roger Federer kohtaavat, ihmiset ympäri maailmaa keskittyvät urheilu osalta vain yhteen asiaan ja se on näiden kahden pelaajan väliseen kohtaamiseen. ATP-tennis lähenee tämän kauden osalta päätöstään ja tänään ratkaistaan ne pelaajat, jotka etenevät huomenna pelattavaan loppuotteluun. Rafael Nadal sekä Roger Federer ovat omien aikakautensa parhaat pelaajat, vaikka Novak Djokovic on sinänsä tämän turnauksen suurin mestarisuosikki. Rafael Nadal on tehnyt uskomattoman upea paluun tennishuipulle loukkaantumisten jälkeen, mutta kaikki tietävät sen, että minkälainen huikea taistelu on tiedossa joka kerralla, kun Roger Federer asettuu Rafael Nadalia vastaan. Roger Federer aloitti eilen ottelun Juan Martin Del Potroa vastaan erittäin huonosti, mutta toisaalta joka tapauksessahan Roger Federer tavallaan jo kokemuksensa ansiosta käänsi ottelun edukseen. Roger Federerin oli eilen pakko voittaa tai kausi olisi päättynyt jo ennen välieriä.

Rafael Nadal on ollut pelaajana Roger Federerille erittäin inhottava vastustaja, sillä pelaajien viidestä edellisestä kohtaamisesta vain kerran voiton on vienyt sveitsiläinen. On kuitenkin otettava huomioon, että pelaajien edellinen kohtaaminen Cincinnatissa oli erittäin tasainen. Toinen mielenkiintoinen pointti on myös siinä, että viime viikolla Pariisissa pelattiin oikeastaan täysin samalla alustalla kuin tällä viikolla Lontoossa eikä Rafael Nadal edennyt lainkaan Pariisissa yhtään pidemmälle kuin Roger Federer. Sveitsiläinen voi olla edellisiin viikkoihin tyytyväinen, sillä Baselissa tuli turnauksen finaalipaikka, Pariisissa sijoittuminen neljän parhaan joukkoon ja nyt sveitsiläinen tavoittelee turnauksen finaalipaikkaa kauden päätöskilpailussa.

Tässä on oikeastaan loppupeleissä turhaa alkaa selittämään sen pidempiä tarinoita niin Rafael Nadalista kuin Roger Federeristäkään, sillä kaikkihan tuntevat molemmat pelaajat enemmän kuin hyvin. Lähtökohtaisesti tiedossa on Isänpäivän kunniaksi aivan uskomattoman upea kohtaaminen. Jokaisen tennisfanin unelma on nähdä juuri Rafael Nadalin sekä Roger Federerin välinen kohtaaminen ja vieläpä tälläisessä vaiheessa kautta. Jos Roger Federer tänään voittaa, sveitsiläinen pystyy todennäköisesti realistisesti ajateltuna vielä esimerkiksi ensi kaudellakin selviytymään päätösturnaukseen, mutta jos nyt tulee tappio niin voi olla, että sveitsiläinen ei enään koskaan pelaa Lontoon upealla areenalla. Tämä ottelu on Roger Federerille äärimmäisen merkittävä. Fakta on se, että Roger Federer on jo siinä iässä, että pelivuosia ei ole montaa jäljellä.

Veikkaussivut | Tuomas