Rafael Nadal - Roger Federer 24.1.2014 | Australian Avoimet

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Roger Federer haastaa unelmakamppailussa maailmanlistan ykkösen.

Rafael Nadal – Roger Federer, merkki yli 41,5 peliä, kerroin 1,80 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 1,63 | 2,25 PELAA TÄSTÄ

 

 

Tenniksen Australian Avoimet tarjoavat Suomen aikaan aamulla miesten jälkimmäisen välierän Espanjan Rafael Nadalin sekä Sveitsin Roger Federerin välillä. Tässä ottelussa kohtaavat aikakautemme kaksi parasta miespelaajaa. Tätä jännittävämpää sekä mielenkiintoisempaa otteluparia ei periaatteessa tennismaailmasta voisi toivoakaan. Rafael Nadal on tälläkin hetkellä maailmanlistan ykkösenä, mutta lähtökohdat ovat kaiken kaikkiaan huomattavasti tasaisemmat kuin mitä Roger Federerin heikohko sijoitus rankingissa kertoo. Roger Federeriä ensinnäkin suosivat nopeat alustat ja sitä kautta sveitsiläinen on ollut turnauksen vakuuttavimpia pelaajia. Roger Federer on hävinnyt turnauksessa yhden erän, vaikka sveitsiläinen on pelannut jo Jo-Wilfried Tsongaa sekä Andy Murrayta vastaan. Roger Federer vaihtoi uuden kauden kynnyksellä mailansa pinta-alaa ja se onkin ollut sveitsiläisen kannalta täydellisesti oikea ratkaisu.

Rafael Nadal on ollut kahdessa edellisessä ottelussa vaikeuksissa, vaikka Kei Nishikori kaatuikin suoraan kolmessa erässä sekä Grigor Dimitrovkin kaatui lopulta neljän erän päätteeksi. Rafael Nadal on ollut vaikeuksissa turnauksen aikana nimenomaan juuri Roger Federerin tyyppistä pelaajaa vastaan ja tässähän siispä tarkoitetaan juuri Grigor Dimitrovia. Rafael Nadal ei ole kohdannut vielä samantyyppistä tempopelaajaa kuten Roger Federer on kohdannut Jo-Wilfried Tsongan, mutta toisaalta espanjalainen on joutunut jo yllättävän tiukoille aikaisemmilla kierroksilla. Rafael Nadal on päässyt tavallaan kuitenkin ”harjoittelemaan” edellisellä kierroksella Roger Federerin tyyppistä pelaajaa vastaan, joten siinä mielessä espanjalainen tietää melko tarkoin mitä tässä ottelussa on tiedossa. Rafael Nadalin lähtökohdat eivät ole siitä huolimatta kuitenkaan helpot, sillä mediassa on ollut vahvasti esillä, kuinka espanjalaisen kädet ovat joutuneet todella kovalle koetukselle. Rafael Nadalin vasemmassa kädessä on tämän hetken tietojen mukaan melko suuria rakkoja ja sehän vaikuttaa luonnollisesti pelaamiseen.

Rafael Nadalin sekä Roger Federerin väliset kohtaamiset sisältävät normaaleissa olosuhteissa kaikkea sitä mitä unelmatennispeli voi sisältää näyttävistä peruslyöntisuorituksista lähtien. Roger Federer ei ole voittanut Rafael Nadalia pelaajien neljässä edellisessä kohtaamisessa, mutta sveitsiläinen on osoittanut tämän turnauksen aikana olevansa edelleen varteenotettava mestariehdokas Grand Slam -tasolla. Roger Federerin tilaisuus on juuri nyt, sillä Novak Djokovic sekä Juan Martin Del Potro ovat jo tippuneet yllättävästi turnauksesta ulos. Roger Federerin pelaamista tullaan testaamaan tässä ottelussa täysin eri tavalla kuin aikaisemmissa kamppailussa, mutta periaatteessa sveitsiläisellä ovat kaikki mahdollisuudet juuri tällä alustalla lähettää Rafael Nadal laulukuoroon. Selkävaivainen Andy Murray ei pystynyt pelaamaan omalla tasollaan edellisellä kierroksella, mutta toisaalta Rafael Nadalillakin on omat vaivansa. Eihän kukaan oleta, että Roger Federer tästä kolmessa erässä jatkoon etenee, joten siinä mielessä järkevin vaihtoehto on lähteä ennustamaan pitkää taistelua. Täydet viisi erää kruunaisi tämän kohtaamisen täydellisesti.

Veikkaussivut | Tuomas