Video: Näillä torjunnoilla Florida Panthersin tolppien väliin?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP PHOTO

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 27.6.2015

Yhdysvalloista kantautuvien tietojen mukaan Aleksander Barkovin edustama Florida Panthers olisi liittynyt viimeisempinä seurana jahtiin halutusta maalivahdista Cam Talbotista. Talbot on tällä hetkellä New York Rangersin omaisuutta, ja miehellä olisi vielä vuosi sopimusta jäljellä seuran kanssa, ennen kuin hänestä tulisi rajoittamaton vapaa agentti.

Vaihtokauppa?

New York Postin tietojen mukaan Florida Panthers olisi tarjonnut New York Rangersille viime kaudella kelvosti pelannutta laitahyökkääjäänsä Jimmy Hayesia vaihdoissa Talbotiin. Hayesin sopimus on tällä hetkellä katkolla, ja jatkosopimuksen sijaan Florida on nyt tarjoamassa miehelle mahdollisuutta siirtyä pelaamaan veljensä Kevin Hayesin rinnalle Rangers-paitaan. Jimmy Hayes oli viime kaudella Panthersin sisäisen pistepörssin kuudes heti Aleksander Barkovin perässä. Hayes nakutti kauden aikana 72 ottelussa pisteet 19 + 16 = 35. Mies ei siis ole täysin arvotonta kauppatavaraa ja mahdollisuus pelata veljen rinnalla sopii varmasti kummallekin Hayesille.

Vain viidellä seuralla oikeus neuvotella Talbotin kanssa.

Tänään julki tulleesta Panthersin Talbot kosiskeluista tekee mielenkiintoisen se seikka, että vain kaksi päivää aiemmin NBC Sport julkaisi nettisivuillaan uutisen, jossa kerrottiin Rangersin antaneen vain viidelle NHL-seuralla oikeuden keskustella Talbotin kanssa, eikä Florida Panthers ole yksi niistä… NBC:n mukaan keskusteluyhteydessä saisivat olla vain Edmonton Oilers, Calgary Flames, Dallas Stars, Buffalo Sabres ja San Jose Sharks. Uutisen mukaan 27- vuotiaalla Talbotilla olisi oikeus keskustella edellä mainittujen joukkueiden kanssa hänen mahdollisesta roolista joukkueessa, mutta ei missään nimessä palkka-asioista.

Kuka ihmeen Talbot?

Kuka sitten on tämä monien NHL-seurojen havittelema maalivahti Cam Talbot? Mies on pelannut kaksi edellistä kautta ylhäällä Rangersin organisaatiossa, kierrettyään ennen sitä vuosikausia AHL-kenttiä. Mies on joukkueensa kakkosmaalivahti ”Kuningas” Henrik Lundqistvin ollessa päävastuunkantaja maalinsuulla. Talbot on kuitenkin herättänyt ihastusta torjumalla toissa kaudella 21 ottelussa yli 94 % varmuudella ja viime kaudella 36 ottelussa yli 92 torjuntaprosentilla. Kanukkivahdissa on siis ainesta NHL:n ykkösmaalivahdiksi asti, tai vähintään luotettavaksi kakkoseksi kuten tähänkin asti.

Ohessa vielä video jossa on Cam Talbotin tähän astisen uran highlighteja. Ei tarvitse varmasti enää ihmetellä miksi mies on haluttua tavaraa?