Näin Jaromir Jagr voi päättää uransa täydellisesti

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 24/03/2018
Jaa tämä...

Kun NHL-joukkueiden viimeiset leiritykset alkavat niin koko sarjan historian yksi tehokkaimmista pelaajista suuntaa pois Pohjois-Amerikasta lätkäkasseineen.

Puhumme tietenkin Jaromir Jagrista, joka summasi viime kaudella 82 ottelussa tehot 16 + 30 = 46 Florida Panthersin paidassa. Mukavassa iskussa kaksi edellistä kautta ollut Jagr täytti viime helmikuussa jo 45 – vuotta, vain pari kuukautta sen jälkeen, kun hän ohitti Mark Messierin jäätävän pistemäärän 1888 pistettä NHL-kaukalossa. Tsekki-ikoni on siis edelleen iskussa ja työttömyys tuskin on miehellä mielessään. Tästä syystä onkin mielenkiintoista spekuloida, sillä skenaariolla, miten Jagr voisi voittaa ensi kaudella sekä Olympiakultaa että Stanley Cupin.

Kauden aloitus Euroopassa

Saimne eilen kuulla sen, miten herra aloittaa kautensa kotimaansa kakkossarjan joukkueessa Kladnossa. Siirto on tietenkin looginen koska mies itse omistaa osansa seurasta ja hänen isäukkonsa toimii organisaation presidenttinä. Kladno promosikin jo aika päiviä sitten Jagr kuosilla varustettua pelipaitaa sosiaalisessa mediassa

Kladnossa pelaaminen antaa miehelle myös mahdollisuuden hiukan rennompaan peli-ilmeeseen ja helpompaan otteluohjelmaan, joka johdattaakin meidät kohti Etelä-Koreaa.

Olympiakulta

Kauden aloittaminen Euroopassa mahdollistaa Jagrille sen, että hän voi edustaa kotimaatansa talviolympialaisissa (toisin kuin NHL-pelaajat). Pyeongchangin matka tulisi myös todennäköisesti olemaan miehen viimeinen olympiareissu ja mahdollisuus kasvattaa mitalisaldoaan vuoden -98 Naganon Olympiakullan ja Torinon vuoden 2006 Olympiapronssin jatkoksi.

Tsekin maajoukkue ei ole tällä hetkellä todellakaan sillä tasolla millä se oli vuosituhannen vaihteessa. Se ei kuitenkaan haittaa, koska NHL-pelaajien poissa ollessa, monen muunkin maan taso kisoissa tulemaan laskemaan. Erityisesti Jaromir Jagrin kaltaisen pelaajaan saaminen joukkueeseen saattaa olla ratkaiseva tekijä kultajahdissa.

Stanley Cup voitto

Ja sitten päästäänkin spekulaatioiden päätepisteeseen. Jagr aloittaa kauden kakkossarjassa, tikkaa pisteitä kymmenen per ilta, saa kutsun Olympialaisiin, voittaa kultaa helmikuun lopussa, ja kappas… NHL-seurat tekevät viime hetken hankintoja ennen Stanley Cup pudotuspelien alkua ja useammallakin seuralla on hakusessa kokenut pelaaja, joka pysyy tekemään maaleja ja toimimaan johtajana kopissa sekä jäällä. Kuka voisi olla sellainen…?

Jagrilla on siis edessään elämänsä kausi. Mitä sitä 45- vuotiaana kiekkolegendana voisi enää enempää pyytää? Ilmassa on täydellisen lätkätarinan ainekset.

Lue myös:

3 POHDINTAA TULEVASTA NHL-KAUDESTA PRESEASON OTTELUIDEN PERUSTEELLA

MATT DUCHENE, SEKÄ P.K. SUBBAN ALOITTANEE KAUTENSA OMISSA SEUROISSAAN – GM AHNEENA