Näin Markkasesta kirjoitetaan USA:ssa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 09/08/2017
Jaa tämä...

Lauri Markkanen on EM-koriksen suurin nimi tähän mennessä. Ovatko suomalaiset koripallofanit sokaistuneet Markkasen mainiosta pelistä, vai onko koko koripallomaailma samaa mieltä suomalaisten kanssa? Onko Markkasesta tulossa supertähti? Mitä Chicago Bullsin rookiesta kirjoitetaan koripallon suurmaassa, USA:ssa?

”USA:ssa Markkanen tunnetaan parhaiten yhtenä osana Chicagon Bullsin paljon kritisoitua draft-illan kauppaa, jossa seura antoi Jimmy Butlerin pois. Tähän saakka Markkanen on näyttänyt, että hän on paljon enemmän kuin vain yksi jättikauppaan heitetty palanen”, kirjoittaa ESPN.

”Jos haluat osan Lauri Markkasesta, ei ole huono idea ostaa juuri nyt. Markkanen ei ole ollut täydellinen. On ollut ongelmia korin alla, blokkaamisessa, pallon suojaamisessa, puolustuksessa oikean paikan löytämisessä ja puolustuskorin suojaamisessa, mutta silti positiivisia asioita on paljon enemmän kuin negatiivisia. Hän on tähän mennessä ollut Suomen paras pelaaja, ja hänestä on jo nyt tullut kansan suuri suosikki Suomessa. Markkasen pelaaminen ottelun loppupuolilla on ollut todella rohkaisevaa. Markkanen on ansainnut lisänimen ”The Finnisher”. Hän on ollut hyvä otteluiden loppupuolella, hänestä on tullut Suomen go-to-guy”, kirjoittaa pippenainteasy.com -koripallosivusto.

”Markkasella on taidot pitää puolensa NBA:ssa”

The Ringer -urheilujulkaisu kirjoittaa Markkasesta näin: ”Markkanen loisti näyttäen koko heittotaitoarsenaalinsa sekä väläyksiä pelinjohtamisesta ja puolustamisesta, ja vielä korille ajamisesta. Ja kaikkein eniten hän on näyttänyt aggressiivisuutta, paljon enemmän kuin mitä hän näytti yliopistopeleissä. NBA-pelaajat, joita vastaan hän alkaa pelaamaan lokakuussa, ovat totta kai aivan toista kaliiberia kuin useimmat pelaajat EuroBasketissa. On kuitenkin aivan selvää, että Markkasella, joka varmasti joutuu todistamaan, että hän ei ole ”heikko euro-pelaaja”, on taidot pitää puoliaan.”

Blogabull -koripallosivusto analysoi Markkasta Suomen avausottelun jälkeen.

”Puolustuksen tietävät varmasti, että Markkanen on kolmen pisteen uhka, joten he ovat hänen mukanaan, kun hän saa pallon kolmosen rajan tuntumassa. Taito mennä puolustajan ohi saa aikaan puolustuksessa rotaatiota ja avaan muille korintekomahdollisuuksia. Varma hyppyheitto pitää puolustukset varpaillaan, kun Markkanen ajaa sisään ja voittaa puolustajansa. Hyppyheitosta voi tulla myös hyödyllinen kun pelataan 1-1 -tilanteita. Markkanen ei aina saa palloa suoraan screenistä ja saa tilaa heittää heti. Hänen täytyy tehdä töitä löytääkseen heittopaikka…. Avausottelu oli vain yksi peli, mutta Markkanen näytti positiivisia merkkejä, ja oli lopulta avainpelaaja Suomen voittaessa Ranskan. Hän pelasi hyvää puolustusta ja näytti muutaman kerran hyökkäyspäässä monipuolisuutta.”