VIDEO: Näin Suomi pelasi maailmancupin mitalipeleissä kaksitoista vuotta sitten

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • 09/08/2016
Jaa tämä...

Tänään sen voidaan sanovan alkavan. Vuoden 2016 mielenkiintoisimman lätkäturnauksen, jääkiekon World Cupin. Varsinainen turnaus alkaa ensi lauantaina 17.9 Kanadan yhdessä suurimmassa kiekkomekassa Torontossa. Tänään kuitenkin alkaa Leijonien urakka ja yhtenäisen kokoonpanon hiominen World Cupin ensimmäisen esiottelun merkeissä, kun Suomi isännöi kello 19.00 alkavassa ottelussa, aina niin pirun rakasta Ruotsia vastaan.

Mutta mitä tapahtui silloin kun World Cup viimeksi pelattiin vuonna 2004? Allekirjoittanut itse oli 15 – vuotias bensalenkkari jolla on pussikaljan juonnin vuoksi hatarat muistikuvat loppuottelusta, ja osa lukijoista oli silloin varmasti niin nuoria, että nyt turnauksen aattona onkin hyvä hieman muistella, miten kaikki päättyi viime kerralla.

Vuonna 2004 Suomen kokoonpano ei ollut turnauksen nimivahvin joukkue, mutta aivan varmasti sitkein. Joukkueen ykköstähtinä viilettivät tietenkin sellaiset nimet kuten Saku Koivu, Jere Lehtinen ja Teemu Selänne, jotka toimivat nykyisen joukkueen neuvonantaja portaassa. Vuonna 2004 Suomi eteni tappioitta alkulohkosta puolivälieriin, jossa se voitti Saksan tiukasti lukemin 2 – 1. Välierissä vastaan tuli USA, joka tiputti yllättäen Venäjän. Suomi ei kuitenkaan hätkähtänyt USA:n vahvoja esityksiä vaan Leijonat murisivat jenkit kumoon niin ikään lukemin 2 – 1.

 

Finaalissa Suomi sai vastaansa Kanadan, joka todisti 60 minuutin aikana olevansa maailman suurin kiekkomahti, Leijonien kovasta vastustelusta huolimatta. Kanada iskikin jokaisen erän alussa kiekon Suomen häkkiin Miikka Kiprusoffin selän taakse ja voitti himoitun pystin lukemin 3 – 2. Suomen maaleista historiallisessa finaalissa vastasivat Riku Hahl ja Tuomo Ruutu, jotka iskivät molemmat maajoukkueuransa ensimmäiset maalit melko vaatimattomassa paikassa! Alla vielä 15.09.2016 pelatun fiinaliottelun parhaat palat. Tänä vuonna onkin revanssinaika…

 

Peliyhtiö Unibet seuraa tiiviisti kiekkokarnevaalia läpi vajaan kahden viikon mittaisen rutistuksen. Muista käydä hyvissä ajoissa laittamassa vetosi sisään esimerkiksi Suomen puolesta, ennen kuin kertoimet laskevat Leijonien huikeiden tulevien esitysten edellä 😉

Lue myös:

VIDEO: NÄIN TAIPUU JÄÄKIEKKO JA JALKAPALLO HYDRAULIIKKA-PURISTIMEN EDESSÄ

VIDEO: ANDIENKONDOORI KARKASI KOULUTTAJALTAAN JUURI ENNEN JÄÄKIEKKO-OTTELUN ALKUA

unibet tarjous
VAIN 28.10 ASTI!
unibetin uusi logo.
TEHOSTETUT NBA-KERTOIMET!
Pelaa