VIDEO: Ronda Rouseyn tyrmäävä menestys on herättänyt naisten UFC-sarjan

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Petteri
  • Kuva: AFP
  • 08/03/2015
Jaa tämä...

Myös naisten ottelut kiinnostavat

UFC 190-tapahtumassa menneenä viikonloppuna yksi odotetuimmista kamppailuista oli varmasti Ronda Rouseyn ja Bethe Correian taistelu. Yleisö ehti hädin tuskin juomatauolta katsomoon kun Correia oli jo kanveesissa ja Ronda Rousey oli tehnyt ”makvanamirkhanit” eli tyrmännyt vastustajan alle minuutissa.

Voitollaan Rousey nousi jo UFC –otteluissaan kahteentoista peräkkäiseen voittoon ja tusinan verran voittoja on nostanut tämän naisen yhdeksi kirkkaimmista tähdistä mitä UFC –ympyröissä tällä hetkellä taistelee. Kääpiösarjan ottelussa riitti 34 sekuntia ottelun keskeytykseen, joten mitään leikkiä tämä peli ei todellakaan ole. 28 – vuotias Rousey on monille tuttu myös olympialaisista, sillä Pekingin kisoissa tämä nainen voitti judon olympiapronssia. Rousey on naisten UFC –kehien varsinainen pioneeri, sillä hän oli se ensimmäinen nainen joka solmi UFC-sopimuksen.

Joidenkin arvostelijoiden mukaan vapaaottelijan Rousey omaisi liian miehekkäät muodot, mutta ainakin ne kuvat jotka ovat Rouseystä toimituksen nähtäväksi tulleet, puhuvat aivan päinvastaista. Rondalla olikin tähän oma naseva vastauksensa, joka suomennettuna menee jotenkin näin: ” – Kuulkaas, vaikka vartaloni onkin kehitetty aivan johonkin muuhun kuin miljonäärien naimiseen, ei se ole maskuliininen. Minun mielestäni vartaloni on hiton naisellinen, koska siinä ei ole yhtään lihasta, jota en käyttäisi.”

Rousey on Bantamweight –sarjan (kääpiösarja) mestari, mutta kovia haastajia riittää. Ykköshaastajana on tällä hetkellä Miesha Tate, kakkonen Cat Zingano, kolmosen Alexis Davis, nelosena Sara McMann ja vitosena Bethe Correia, tappiosta huolimatta.

Strawweight – eli korsisarjan mestarina on tällä hetkellä Joanna Jedrzejcyk hänen viisi kovinta haastajaa ovat: Claudia Gadelha, Carla Esparza, Rose Namajunas, Jessica Penne ja Tecia Torres.

UFC Fight Night

8.8. otellaan seuraava tapahtuma, UFC Fight Night. Tuon tapahtuman pääotteluna on Glover Teixeira vs. Ovince Saint Preux, mutta naisten vapaaottelusta kiinnostuneille on tarjolla tiukka ottelu Sara McMann vs. Amanda ”The Lioness” Nunes. Tuossa kohtavat sarjan ranking 4. ja 8. Syyskuun 5. päivä Las Vegasissa oteltava UFC 191 tuo ainakin Paige VanZantin ja Alex Chambersin välisen taiston. Näistä ja otteluiltojen kaikista otteluista on myös runsaasti vedonlyöjille olemassa kohteita suurimmilla vedonlyöntifirmoilla. Nyt elokuussa jaetaan myös viimeiset JVG Game Nights VIP passit, joten olehan tarkkana!

Mitä seuraavaksi?

Ronda Rouseyn upea ura varmasti jatkuu, mutta fanien suurin toive eli ottelu Cris ”Cyborg” Justinoa vastaan ei ainakaan näillä näkymin ole toteutumassa. Justino on vuonna 2011 kärähtänyt dopingista ja Rousey on haastatteluissa antanut ehdoksi ottelulle sen, että Cyborg jättää steroidit ja asettuu kääpiösarjan painoihin. Ottelua ei siis vielä ole näköpiirissä, mutta ehkä joskus. UFC:n puheenjohtaja Dana White on myös mahdollisesti tulevasta ottelusta innoissaan.

Suomalaisia naisia kansainvälisiin kehiin

Viimeisimmän Fightsport.fi sivuston tekemän vapaaottelurankingin mukaan Suomalaisista ykkösnainen on Katja Kankaanpää, kakkosena on Tina Lähdemäki ja kolmosena Eeva Siiskonen. Tälle kolmikolle haastajia löytyy myös kaksikosta Vuokko Katainen ja Suvi Salmimies. Ehkä vielä jonain päivänä heistä joku nousee aivan maailman parhaimpien joukkoon. Hyvänä esimerkkinä voisi toimia vaikkapa Eva Wahström, joka on Suomen menestynein naisnyrkkeilijä ja ensimmäinen suomalainen nyrkkeilijä joka on voittanut ammattilaisnyrkkeilyn maailmanmestaruuden.

Vedonlyöntiyhtiöt ovat tiiviisti mukana UFC-tapahtumissa! Muun muassa Unibet tarjoaa otteluista kiinnostuneille laajasti vetokohteita!

Lue myös:
Oulun Kärppien jenkkipakkki lähtökuopissa!
Erik Haulalle uusi sopimus NHL:ään!

jvg nights