VIDEO: Naisten US Openille yllätysmestari!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

New Yorkissa elettiin eilen tunteikkaita hetkiä.

Naisten urakka tenniksen US Open -turnauksessa on päättynyt Italian Flavia Pennettan mestaruusjuhliin. Grand Slam-voitto oli hänelle oli uran ensimmäinen. Italialaisfinaalissa Pennetta voitti Roberta Vincin 7-6 (7-4), 6-2. Hänestä tuli vanhin ensimmäisen Grand Slam-turnauksen voittanut naispelaaja. Hän on vasta toinen italialainen nainen, joka on voittanut major-turnauksen.

Lähtökohdat olivat jo siksi erittäin mielenkiintoiset, sillä finaalikaksikolla on pitkä yhteinen historia: Muun muuassa he asuivat aikoinaan teini-ikäisinä yhdessä Roomassa ja ovat pelanneet nelinpeliä parina.

Maailmanlistan sijalla 26 oleva Pennetta pudotti finaalin jälkeen melkoisen uutispommin kertomalla, että hän lopettaa ransa tämän kauden jälkeen.

-Tämä on hyvä tapa sanoa näkemiin tennikselle. Olen todella onnellinen, tällaiseen voittoon kaikki pelaajat pyrkivät.

Pennettalle osallistui kauden viimeiseen Grand Slam -turnaukseen yhdettätoista kertaa. Lopettamispäätös oli syntynyt kuukausi sitten.

– Ehkä siksi olen nyt tässä. Pelasin turnauksessa joka ottelun kuin se olisi viimeiseni. En olisi uskonut yltäväni näin korkealle, mutta unelmani toteutui, onnellinen Pennetta totesi.

– Olen pelannut tennistä lapsesta saakka. Nyt on aika tehdä jotain muuta, italialaispelaaja Fabio Fogninin kanssa seurusteleva Pennetta totesi.

– Roberta on kuin siskoni. On taianomaista jakaa tämä hetki yhdessä, liikuttunut Pennetta mietti.

Vinci pelasi Pennettan tavoin mahtavan turnauksen. Hän voitti semifinaalissa Serena Williamsin, jota pidettiin turnauksen ylivoimasesti suurimpana voittajaehdokkaana.

– Ihmeitä voi tapahtua. Se, että voitin Serenan oli ihme. Ja kaksi italialaista finaalissa, sitäkin voi pitää pienenä ihmeenä, iloitsi Vinci.

Katso ottelupallo tästä:

Williamsille turnaus New Yorkissa oli suuri pettymys. Semifinaalitappio Vincille romutti unelman ja Steffi Graf on yhä edellinen neljän turnauksen voittaja vuodelta 1988. Williams päätti kuitenkin twiitata onnittelunsa Pennettalle.

– Olen iloinen, että voitit. Ansaitsit sen. Toivon sinulle onnea myös jatkossa. Tulen kaipaamaan hymyäsi, Williams kirjoitti.

US Open päättyy miesten osalta tänään, jolloin pelataan unelmafinaali Novak Djokovicin ja Roger Federerin välillä. Kamppailu käynnistyy Suomen aikaa kello 22.00.

Peliyhtiö Unibet lähettää miesten unelmafinaalin ilmaiseksi live stream -palvelussaan.

Lue myös:
VIDEO: Rafael Nadal katsomoon tenniksen US Openissa!
VIDEO: US Openissa paljon luovutuksia, Mardy Fishin ura ohitse!

unibet