Nämä maalivahtitandemit loistavat ensi kaudella | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

NHL-kauden alkuun on aikaa vielä pari kuutautta, mutta tässä vaiheessa on jo hyvä katsastaa alkavan kauden ennakkoon vahvimmat maalivahtitandemit. Koska puhutaan NHL:stä, niin jokaisen seuran tolppien välistä löytyy huippumaalivahti, mutta toisilla niitä on kaksi. Hyvä maalivahtiduo on kuitenkin kuin kaksipäinen hirviö, parhaimmillaan ohittamaton, mutta pahimmillaan se jättää päävalmentajaan raapimaan hiukset päästään.

Thomas Greiss ja Jaroslav Halak

New York Islandersissa ei pelaa liigan nimekkäimmät maalivahdit, mutta sillä ei ole väliä, jos tulee tulosta. Ja onhan Jaroslav Halak todellisuudessa kaikkien tuntema slovakki-maalivahti. Mies pelasi Long Islandilla hyvin viime kaudella ennen valitettavaa loukkaantumista. Tämän jälkeen paikan tolppien välissä otti 30 – vuotias saksalainen Thomas Greiss. Greiss pelasikin lopulta 41 ottelua ilman suurempia huileja. Saksalainen venyi vielä pudotuspeleissä urotekoihin ja johdatti saarelaiset ensimmäistä kierrosta pidemmälle ensimmäisen kerran sitten vuoden 1993. Islander-duo on varmasti kovassa iskussa myös ensi kaudella, ja molemmat herrat käyvät vielä hakemassa vauhtia kauteen World Cupista Team Europan paidassa.

Antti Niem ja Kari Lehtonen

Viime kauden yksi kuumimmista puheenaiheista Dallas Starsin maalivahtikaksikko Antti Niemi ja Kari Lehtonen. Parhaimmillaan liigan kallein tandem ratsasti voitosta voittoon, mutta kevään tullen kaksikko suli ja pahasti. Kiekkolehdet ympäri maailman kirjoittelivatkin pudotuspelien pettymyksen jälkeen, että Stars ei voi enää ensi kaudella pitää näin kallista ja ailahtelevaa kaksikko tolppiensa välissä. Dallasin GM Jim Nill uskoo kuitenkin suomalaisiin, ja niin uskoo myös Veikkaussivut.com. Mikäli Stars valmennus löytää peluutustavan joka ei muserra itsevarmuutta ja peli-iloa kummaltakaan, niin Texasissa ovat maalivahtiasiat paremmalla tolalla kuin monessa muussa seurassa.

Roberto Luongo ja James Reimer

Rajoittamattomien vapaiden agenttien markkinoiden auetessa heinäkuun 1. päivä Florida Panthers lähti heti metsästämään. Seura tekikin maalivahti James Reimerin kanssa viisivuotisen ja 17 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Reimer pelasi viime sesongilla 40 ottelua mukavalla 92,2 torjuntaprosentilla. Floridassa odotetaankin miehen kantavan joukkuetta aina silloin kun 37 – vuotiaan Roberto Luongon (ei kaivanne enempää esittelyjä) on vedettävä henkeä.

Villit kortit

Yksi varteenotettava huippukaksikko on viime kauden päätteeksi Stanley Cup voittoa juhlineet Marc-Andre Fleury ja Matt Murray. Kaksikko on hyvin arvoituksellinen pähkinä Pittsburgh Penguinsin valmennusosastolle. Fleury on ollut vuosia NHL:n huippumaalivahteja, mutta nyt ura on ollut kevyessä laskusuhdanteessa. Murray taas pelasi loistavat pudotuspelit ja oli se kuuluisa voittava maalivahti. Mutta… Otanta Murrayn otteista on vielä kovin pieni. Mies pelasi runkosarjassa vain 13 ottelua. Aika näyttää, että kasvaako Murraysta uusi tähti NHL-taivaalle vai päättykö lento puolimatkaan.

Lue myös:

VIDEO: ST. LOUIS BLUESIN VENÄLÄISTÄHTI TAITEILI NÄYTTÄVÄN RANKKARIN

MANCHESTER UNITED EI SAA TIMANTTIAAN KENTÄLLE VIELÄ SUNNUNTAINA

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa