Leijonien jatko muiden maiden käsissä - Näin Suomen kohtalo määräytyy! | Leijonat

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 20/03/2018
Jaa tämä...

Leijonien jatkopaikka ei ole enää omissa käsissä vaan Valko-Venäjän ja Latvian viimeiset ottelut määrittävät puolivälieriin etenijät.

Yhdysvaltojen sunnuntainen voitto Leijonista merkitsi sitä, että jenkit karkasivat B-lohkossa 11 pisteellään Suomen tavoittamattomiin. Lohkon ykkäspaikan on varmistanut jokaisen ottelun lähes näytöstyyliin voittanut Venäjä.

Suomella on kasassa kahdeksan pistettä ennen alkusarjan viimeistä ottelua. Voittamalla päätösvastustaja Kazakstanin varsinaisella peliajalla Leijonat nousisi Yhdysvaltojen kanssa 11 pisteeseen. Tasapisteissä lopullinen järjestys määräytyy kuitenkin keskinäisen ottelun perusteella ja tämän takia Leijonat jäisi tässä tapauksessa sarjataulukossa jenkkien taakse.

Suomi taisteleekin nyt jatkopaikasta yhdeksän pistettä toistaiseksi keränneiden Valko-Venäjän ja Latvian kanssa. Heillä molemmilla on jäljellä vielä kaksi alkusarjaottelua, sillä joukkueet kohtaavat vielä toisensa maanantai-iltana. Tämä ottelu esittääkin suurta roolia lopullisten jatkopaikkojen ratkonnassa.

Näin Leijonat voi päästä jatkopeleihin

Suomen on ilman muuta napattava Kazakstanista täysi kolmen pisteen voitto. Suomi nousisi toki yhdelläkin pisteellä Valko-Venäjän edelle keskinäisen ottelun perusteella (Suomi voitti 2-0), mutta tällöin kisaisännät eivät saisi ottaa kahdesta viimeisestä ottelustaan pisteen pistettä.

Kolmen pisteen voitolla Leijonilla olisi siis kasassa 11 pistettä ja joukkueen tulisi pitää pistesaldollaan takanaan joko Valko-Venäjä tai Latvia. Mikäli vain toinen joukkueista pääsee Suomen edelle, on sinivalkoinen ryhmä jatkopeleissä neljännen sijoituksensa turvin.

Miten tuo jatkopaikka sitten saavuitettaisiin? Valko-Venäjä pelaa Latvia-ottelun jälkeen viimeisen ottelunsa heti tiistaina huippumaa Venäjää vastaan. Latvia taas kohtaa viimeisessä matsissaan jatkopaikkansa jo menettäneen Sveitsin. Tässä kaksi skenariota, jotka nostaisivat Suomen puolivälieriin:

Suomi jatkoon, tapa 1:

Valko-Venäjä voittaa maanantain ottelussa Latvian ja Latvia häviää päätösottelussaan Sveitsille. Tappioista toinen voi tulla myös jatkoajalla, mutta kaksi jatkoaikatappiota nostaisivat Latvian 11 pisteeseen ja täten Suomen edelle keskinäisen kohtaamisen perusteella (Latvia voitti Suomen 3-2). Mikäli Latvia siis kerää kahdesta viimeisestä ottelustaan alla kaksi pistettä, jää se Suomen taakse sarjataulukossa.

Suomi jatkoon, tapa 2:

Latvia voittaa Valko-Venäjän maanantaina ja kisaisännät häviävät päätösottelunsa Venäjälle. Mikäli Valko-Venäjä kerää kahdesta viimeisestä ottelustaan alle 3 pistettä, jää se Suomen taakse lopullisessa sarjataulukossa. Valko-Venäjälle ei siis riitä edes kaksi jatkoaikatappiota, kuten Latvian kohdalla riittäisi. Jatkoaikavoitto ja jatkoaikatappio taas nostaisi Valko-Venäjän jatkoon, kuten myös yksi voitto varsinaisella peliajalla.

Tsekkaa tästä tämänhetkiset sarjataulukot!

Katso myös Veikkaussivujen jääkiekon MM 2014 -kisasivusto!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut