Nämä urheilijat juhlivat ylioppilaslakkia - joukossa tuttuja kasvoja!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 19/02/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP PHOTO

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 30.5.2015

On tullut jälleen keväässä se hetki, kun koululaisten kesäloma on alkamassa. Monelle tämä päivä on poikkeuksellisen tärkeä, sillä tiedossa ovat ylioppilaiden lakkiaiset. Päivä on todistus siitä, että takana on useita vuosia kovaa työntekoa, ja nyt se palkitaan. Myös urheilupiireistä valmistuneita ylioppilaita riittää.

Pörätuolikelaaja Amanda Kotaja kirjoitti ylioppilaaksi Mäkenlänrinteen urheilulukiosta. Hänet valittiin tänä vuonna Suomen nuoreksi urheilijaksi. Kotaja voitti pyörätuolikelauksen MM-hopeaa 200 metrillä ja pronssia 100 metrillä Lyonin MM-kisoissa vuonna 2013.  Lontoon paralympialaisissa Kotaja sijoittui neljänneksi. Päätavoitteenaan suomalaisurheilija pitää Qatarissa kisattavia MM-kisoja.

Telinevoimistelija Oskar Kirmes valmistui puolestaan ylioppilaaksi Mattlidens gymnasiumista. Koulutuskeskus sijaitsee Espoossa. Tänä vuonna läpimurtonsa tehnyt urheilija on jo tänä vuonna ehtinyt saavuttamaan neljän Suomen mestaruuden lisäksi useita maailmancupin finaalipaikkoja. Kirmekselle lukion ja huippu-urheilun yhdistäminen ei ollut vaikeaa.

– Se oli mulle aika helppoa. Opettajat olivat kilttejä. Läksyjä ei aina ehtinyt kauheasti tehdä, mutta olen silti tyytyväinen lopputulokseen, Kirmes jutteli.

Muita ylioppilaaksi valmistuvia urheilijoita:

Anttila Sami, jääkiekko
Haataja Anna, suunnistus
Herola Ilkka, yhdistetty
Joensuu Jasmi, maastohiihto
Kaislasalo Samuli, lentopallo
Kinnunen Jami, keihäs
Lämsä Teemu, jääkiekko
Mutru Leevi, yhdistetty
Mäkelä Aleksi, jääkiekko
Naumanen Katariina, jalkapallo
Patrikainen Noora, pesäpallo
Pokkinen Tuomas, uinti
Sillman Miia, yleisurheilu
Tapper Kaarle, purjehdus
Tikkanen Jouki, rytminen voimistelu
Veerpalu Anette, maastohiihto
Veikkola Matias, salibandy
Vinkaharju Waltteri, maastohiihto

Lähde: Yle