NBA| Vihjeet ja viimeiset uutiset

NBA nba

Koripallo on maailman kolmanneksi seuratuin urheilulaji, ja USA:n ammattilaisliiga NBA on sen tarunhohtoinen paratiisi. Maailman parhaat pelaajat aivan ehdottomasti pelaavat NBA:ssa. NBA oli pitkään täysin amerikkalainen sarja, sen pelaajat olivat legendaarisia lajin valtiaita, joiden rinnalla muiden maanosien pelaajat olivat avuttomia harrastelijoita.

Pikku hiljaa 1980-luvun loppupuolella muu maailma alkoi saavuttaa yhdysvaltalaisten etumatkaa, ja silloiset eurooppalaiset legendat alkoivat olla kovia pelimiehiä myös NBA:ssa. Tähän listaan kuuluvat sellaiset nimet kuin esimerkiksi Drazen Petrovic, Toni Kukoc, Arvidas Sabonis, Vlade Divac. Pikku hiljaa ulkolaisista pelaajista on tullut myös NBA:n supertähtiä. Dallas Mavericksin saksalainen Dirk Nowitzki ja San Antonio Spursin ranskalainen Tony Parker ovat tähtiä, jotka ovat ratkaisseet joukkueilleen mestaruuksia. Lisää NBA-uutisia . NBA -trivia ja vedonlyöntiopas.

Suosittelemme koripalloveikkaukseen

  • no
  • Peliyhtiö
  • Nappi
  • Luokitus bonus

Lähtökohdat

NBA on sarja, jossa pelataan hurja määrä otteluita. Runkosarjassa pelejä on 82. Pudotuspeleissä on neljä kierrosta ja voittaja ratkaistaan paras seitsemästä periaatteella. Jos tiukalle menee, niin NBA-mestari on saattanut pelata kauden aikana jopa 110 ottelua. Se on hurja määrä pelejä kuluttavassa lajissa.

Vedonlyöjän kannattaa tarkkailla joukkueiden otteluohjelmaa. Pitkät vieraskiertueet rasittavat, matkustusta on paljon, eikä välttämättä sateinen tammikuun tiistai-ilta Charlottessa motivoi vierasjoukkuetta huippupeliin. Eri konferensseissa pelaavat joukkueet saattavat ottaa keskinäisen ottelunsa lepsummin. Samaten kannattaa tarkkailla kokoonpanoja. Paljon pelaavia avainpelaajia takuulla peluutetaan ajoittain säästeliäästi.

Kauden 2015-2016 suosikit – Cavs, Spurs ja Warriors

Cleveland Cavaliers

cavaliers
Viime kaudella Cleveland Cavaliers oli suurin NBA:n mestarisuosikki. Hype joukkueen ympärillä oli valtava, kun supertähti LeBron James oli päättänyt palata kotiosavaltionsa joukkueeseen. Cavs pelasi aikamoisen vuoristoratakauden. Alku oli hankala, ja hetken näytti siltä, että Clevelandin kaudesta tulee täydellinen pannukakku. Lopulta Cavs raivasti itsensa loppuotteluun, jossa Läntisen konferenssin Golden State Warriors oli parempi. Cavs oli pulassa loppuotteluissa, sillä sen huima kolmikko James – Kyrie Irving – Kevin Love kärsi pahoja kolhuja. Love joutui sivuun jo ennen pudotuspelejä ja Irving loppuotteluiden aikana.

Tällä kaudella Cavs on jälleen suosikki, ja se on kyllä joukkueena viime kautista vahvempi. Viime vuonna sillä oli selviä ongelmia saada joukkue hitsautumaan yhteen, tänä vuonna tätä ongelmaa ei ole. Clevelandilla ei ole uusia avainpelaajia. Viime kaudella joukkueen valmentaja David Blatt oli ensimmäistä kauttaan NBA-valmentaja. Tänä vuonna hänellä on vuosi arvokasta kokemusta takanaan.

Cavsin aloituskokoonpano on huima – James, Irving, Love, JR Smith ja Timofey Mozgov. Jos kärkikolmikko pysyy terveenä, niin Cavsin suosikkiasema on tyystin oikeutettu.

San Antonio Spurs

san-antonioCavaliersin ykköshaastaja lännestä taitaa olla ennen viime kauden mestaria Golden Statea tämän vuosituhannen kestomenestyjä San Antonio Spurs. Spursilla on nyt 18 perättäistä kautta, jolloin se on voittanut vähintään 50 ottelua kaudessa.

Spurs teki aivan loistavan pelaajahankinnan kauden alla, kun Portlandin iso laitahyökkääjä/sentteri LaMarcus Aldridge päätti siirtyä San Antonioon. Aldridgen tulon myötä myös veteraanit Tim Duncan ja Manu Ginobili päättivät jatkaa uraansa. Kolmas kova veteraani T
ony Parker
on myös edelleen mukana. Joukkueen neljäs tähtiveteraani on joukkueen valmentaja Gregg Popovich. Popovich on valmentanut Spursia jo vuodesta 1996, ja kaiken kaikkiaan hän on vienyt San Antonion NBA:n mestariksi viisi kertaa.

Jos Duncan, Parker ja Ginobili jaksavat vielä vuoden vanhalla tasollaan, niin Spurs on ehdoton lännen suosikki. Aldridge on yksi lajin parhaita isoja miehiä, ja vielä kun aloituskokoonpanossa on myös viime kauden paras puolustuspelaaja Kawhi Leonard, niin Popovichilla on taas vahva mestariehdokas valmennettavana.

Golden State Warriors

golden-stateViime vuoden mestari Golden State Warriors on saanut koko kesän kuulla, että sen mestaruus oli enemmän vastustajan huonoa tuuria kuin Warriorsin hyvyyttä. Eihän se missään nimessä näin ole, Golden State oli viime kaudella huima joukkue. Se oli runkosarjan selvä ykkönen 67 voitolla. Joukkue lepäsi aikalailla ykkösviisikon varassa, penkin puolella sillä ei juurikaan ollut syvyyttä. Warriorsin avainpelaajat Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green ja Harrison Barnes ovat kaikki uransa huippukohdassa, joten ei ole mitään syytä olettaa etteikö Warriors olisi jälleen mukana kärkitaistossa.

Warriorsin on pidettävä huolta, että avainpelaajat ovat tuoreina pudotuspelien aikana. Liiat peliminuutit runkosarjassa näkyvät vaisuutena keväällä, tai loukkaantumisina. Varsinkin hieman vanhemmat avainpelaajat, kuten sentteri Andrew Bogut, tarvitsevat huilivuoronsa.

Jos Warriorsin pelistä viime kaudelta jotain parannettavaa voi löytää, niin se on pallonmenetykset. Golden State oli vasta NBA:n 18:ksi paras pitämään huolta pallosta.

Yllättäjät – Rockets ja Pelicans

Jos NBA:sta haluaa löytää vedonlyöntimielessä yllättäjiä, niin katseet voi kääntää esimerkiksi Houston Rocketsiin ja New Orleans Pelicansiin. Kumpikin on Läntisen konferenssin southwest -divisioonan joukkueita. Rockets oli viime kaudella konferenssifinaaleissa, joissa Warriors oli lopulta parempi voitoin 4-1. Rockesilla on joukkueessa James Hardenin kaltainen pistehirmu sekä Dwight Howardissa loistava korinaluspelaaja, ja nyt kesällä se hankki mukaan mainion pelintekijän Ty Lawsonin.

New Orleans Pelicans on ehdottomasti tulevaisuuden joukkue. Sen ykköstähti on Anthony Davis ja hän saattaa hyvinkin olla liigan kärkipelaaja, kun LeBron Jamesin vauhti alkaa hiipua. Davis valittiin viime kaudella NBA:n ykköstähdistöön, vaikka hän on vasta 22-vuotias. Pärjätäkseen Pelicansin on saatava muiden pelaajien nostamaan tasoaan. Jrue Holidayn on pysyttävä terveenä ja pelattava kuten muutama kausi sitten, jolloin hän oli All Star -ottelun arvoinen. Sama pätee niskaleikkuksessa olleeseen Ryan Andersoniin. Andersonin viime kausi oli heikonlainen, nyt olisi petrattava.

Kenestä MVP?

lebron-tnwesterwook-tndurant-tnUnibet tarjoaa kertoimia myös siihen kuka on NBA-kauden Most Valuable Player eli MVP. MVP on pelaaja, joka on tärkein omalle joukkueelleen. MVP:ksi valitaan pelaaja, joka on voittavan joukkueen ehdoton selkäranka. Viime kaudella MVP oli Golden Staten Stephen Curry, Houstonin James Harden oli lähellä valintaa. Aikaisempien vuosien nimet ovat tuttuja – Kevin Durant, LeBron James kahdesti ja Derrick Rose.

LeBron James johtaa Unibetin kerroinlistaa kertoimella 3.00. Tämä on aivan liian vähän pelattavaksi. Cavs ei ole yhden miehen joukkue. Kyrie Irving ei ole paljoa Jamesia perässä siinä, mitä hän merkitsee joukkueelleen, ja Irvingin kerroin on 81.00. Hyvä veto MVP:ksi voisi olla Oklahoman Russell Westbrook kertoimella 13.00. Westbrook on viime kausina ollut Thunderille aivan yhtä tärkeä kuin Kevin Durantkin, ja joukkueella on edessä jälleen hyvä kausi, jos avainpelaajat pysyvät terveinä. Westbrookin kerrointa voi verrata Durantin kertoimeen, joka on 6.00 – eli Westbrook on fiksumpi veto.

Kertoimet:

Unibetin kertoimet NBA:n mestariksi kauden alla:

Cleveland Cavaliers 3.75 | San Antonio Spurs 4.50 | Golden State Warriors 5.50

Oklahoma Thunder 9.00 | LA Clippers 11.00 | Chicago Bulls 15.00 

Houston Rockets 17.00 | New Orleans Pelicans 36.00

Lyö vetoa NBA mestarista – suora linkki täältä

Unibetin kertoimet kauden alla NBA-kauden MVP:ksi:

LeBron James 3.00 | Kevin Durant 6.00 | Anthony Davis 7.00

Stephen Curry 7.50 | James Harden 7.50 | Russell Westbrook 13.00

 Lyö vetoa NBA:n MVP:sta – suora linkki täältä

Lue Myös

La Liga | SM-liiga | Mestarien liiga

NBA-liigan joukkueiden tilastotietoa