NBA| Vihjeet ja viimeiset uutiset

NBA nba

Koripallo on maailman kolmanneksi seuratuin urheilulaji, ja USA:n ammattilaisliiga NBA on sen tarunhohtoinen paratiisi. Maailman parhaat pelaajat aivan ehdottomasti pelaavat NBA:ssa. Ja tällä kaudella tässä joukossa pelaa myös pitkä nuorukainen Jyväskylästä, Chicago Bullsin Lauri Markkanen.

NBA oli pitkään täysin amerikkalainen sarja, sen pelaajat olivat legendaarisia lajin valtiaita, joiden rinnalla muiden maanosien pelaajat olivat avuttomiaharrastelijoita.

Pikku hiljaa 1980-luvun loppupuolella muu maailma alkoi saavuttaa yhdysvaltalaisten etumatkaa, ja silloiset eurooppalaiset legendat alkoivat olla kovia pelimiehiä myös NBA:ssa. Tähän listaan kuuluvat sellaiset nimet kuin esimerkiksi Drazen Petrovic, Toni Kukoc, Arvidas Sabonis, Vlade Divac. Pikku hiljaa ulkolaisista pelaajista on tullut myös NBA:n supertähtiä. Dallas Mavericksin saksalainen Dirk Nowitzki ja San Antonio Spursin ranskalainen Tony Parker ovat tähtiä, jotka ovat ratkaisseet joukkueilleen mestaruuksia.

Nykypäivän suuria euronimiä NBA:ssa ovat nuorukaiset Milwaukeen Giannis Antetokounmpo Kreikasta ja latvialainen, NY Knicksissä pelaava Kristaps Porzingis. Vanhat herrat, Gasolin veljekset Marc ja Pau ovat edelleen kovia NBA-pelimiehiä. Lisää NBA-uutisia . NBA -trivia ja vedonlyöntiopas.

Lähtökohdat

NBA on sarja, jossa pelataan hurja määrä otteluita. Runkosarjassa pelejä on 82. Pudotuspeleissä on neljä kierrosta ja voittaja ratkaistaan paras seitsemästä periaatteella. Jos tiukalle menee, niin NBA-mestari on saattanut pelata kauden aikana jopa 110 ottelua. Se on hurja määrä pelejä kuluttavassa lajissa.

Vedonlyöjän kannattaa tarkkailla joukkueiden otteluohjelmaa. Pitkät vieraskiertueet rasittavat, matkustusta on paljon, eikä välttämättä sateinen tammikuun tiistai-ilta Charlottessa motivoi vierasjoukkuetta huippupeliin. Eri konferensseissa pelaavat joukkueet saattavat ottaa keskinäisen ottelunsa lepsummin. Samaten kannattaa tarkkailla kokoonpanoja. Paljon pelaavia avainpelaajia takuulla peluutetaan ajoittain säästeliäästi.

 

 

Kauden 2017-2018 ylivoimainen suosikki – Golden State Warriors

Viime kauden mestari Golden State Warriors on suursuosikki voittamaan NBA:n tälläkin kaudella. Bet365 antaa Warriorsille ylivoimaisen pienen mestaruuskertoimen, vain 1.55.

Warriors oli viime kaudella erinomaisen kova, se voitti 67 ottelua ja hävisi vain 15 kertaa. Pudotuspeleissä se hävisi vain yhden ottelun, finaalisarjassa Clevelandille. Aikaisemmilla kierroksilla Warriors pudotti Portlandin, Utahin ja San Antonion puh

taasti 4-0. Tällä kaudella koko ryhmä on taas kasassa, muutama poislähtenyt ja muutama uusi pelaaja eivät juurikaan hetkauta joukkueen ydintä. Golden Statella on huiman kova kolmen pelintekijän ryhmä, takamies Stephen Curry ja laiturit Klay Thompson sekä Kevin Durant ovat jo kolmestaan erinomaisen kova hyökkäysuhka. Kolmikon lisäksi avauskokoonpanossa ovat isoina miehinä tekemässä likaista työtä Draymond Green sekä Zaza Pachulia. Penkiltäkin Warriorsilla löytyy tarpeeksi laatua.

Golden State jatkaa siitä, mihin se viime kaudella jäi, ja siksi se on selvä markkinasuosikki kevään mestariksi.

 

Idän ykköshaastaja – Cleveland Cavaliers

Idän haastajista ykkönen on LeBron Jamesin Cleveland Cavaliers. Viime vuonna Cavs hävisi NBA:n finaalit Warriorsille selvästi 1-4, voittoja Cleveland keräsi runkosarjassa 51. Kesäaikaan Cavaliersissa myllersi. Tähtitakamies Kyrie Irving halusi siirron muualle, ilmeisesti ainakin välit supetähti Jamesiin eivät olleet aivan kunnossa. Irving kaupattiin lopulta Bostoniin, josta Cavs sai muun muassa takamies Isaiah Thomasin aukkoa paikkaamaan. Myös vuonna 2011 koko liigan parhaimmaksi pelaajaksi valittu Derrick Rose on tullut Clevelandiin. Ja vielä huhuissa on, että Dwayne Wadekin tulisi joukkueeseen tutun King Jamesin rinnalle. Siinäpä olisi kova kolmikko hoitamaan Clevelandin point guardin hommia. Thomas on loukkaantuneena pitkälle kauden puolivälin paikkeille, joten veteraanitakamiehiä tarvitaan.

Cleveland saattaa hyvinkin olla parempi kuin viime kaudella. Tärkeä tekijä olisi se, että iso mies Kevin Love alkaisi jälleen pelata parasta peliään. Minnesotassa pelatessaan Love oli hyvin monipuolinen hyökkäyspäässä, teki pisteitä korin alta ja kolmosilla, ja jakoi palloa hienosti muille. Tähän samaan Love ei ole vielä Clevelandissa pystynyt.

Thomasin olisi myös syytä olla hyvässä kunnossa kun hän palaa peleihin. Viime kaudella Thomas teki Bostonissa liki 29 pisteen ottelukeskiarvon huimalla 54.6 prosentin tarkkuudella.

Jos Thomas ja Love ovat tällä kaudella hyviä, niin Clevelandilla on varmasti hyökkäyspää, joka pärjää kaikkia vastaan.

Golden Statea vastaan finaalikierroksella Cleveland pärjää, jos se vielä saa jotenkin aneemiseen puolustukseensa ryhtiä. Clevelandin mestaruuskerroin Bet365:llä on 6.00.

 

Jättilänen uudessa nousussa – Boston Celtics

Idän toinen haastaja, ja vetomarkkinoiden kolmossuosikki NBA:n mestariksi on Boston Celtics. Bet365 antaa Bostonin mestaruudesta kertoimen 9.00. Boston on NBA:n koko historian menestynein seura. Se on voittanut mestaruuden komeasti 17 kertaa, ja hävinnyt finaalit vain neljästi. Viime vuoden Boston on ollut heikompi joukkue, edellisestä mestaruudestakin on jo yhdeksän vuotta. Nyt jälleenrakennus alkaa olla ohi, ja joukkue on taas valmis haastamaan parhaita.

Celtics sai kesällä vielä hankittua todellisen tähtipelaajan Kyrie ”Uncle Drew” Irvingin, ja ehkä Irving on kuitenkin pientä askelta parempi pelimies kuin maksuksi annettu Isaiah Thomas, ainakin Irving on 15 senttiä pidempi pelimies ja sillä on merkityksensä.

Boston on kasannut joukkueensa hyvin nykyaikaiseksi. Ryhmä on täynnä atleettisia pelaajia, ja jokaiselta pelipaikalta voi tulla ratkaisuja. Celtics yritti jo viime kaudella saada kentälle viisikkoa, jossa oikeastaan jokainen pelaaja olisi suurinpiirtein samankokoinen ja omaisi samat taidot.Viime vuonna se ei vielä onnistunut, mutta nyt Bostonissa olisi tähän pelaajia. Nykykoripallossa ollaan hylkäämässä tiukkaa rooliajattelua, kaikkien on kentällä osattava kaikkea.

Irvingin rooli on Celticsille ratkaiseva. Joukkue antoi hyökkäyksensä syömähampaan pois, ja nyt Irvingillä olisi iso osa kannettavana.

 

Jälleenrakennusvaiheessa – Chicago Bulls

Lauri Markkasen Chicago Bulls on nyt yksi liigan huonoimpia joukkueita. Vielä viime kaudella se sai runkosarjassa aikaan voittosuhteen 41-41, mutta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Bulls hävisi Bostonille voitoin 2-4. Kesällä Bulls kauppasi tähtipelaajansa Jimmy Butlerin Minnesotaan, ja sai tulevaisuuden lupauksia. Nuori Zach LaVie on urheilullinen laituri, joka kuitenkin on loukkaantuneena sivussa vielä muutaman kuukauden. Kris Dunn on nyt toista vuottaan pelaava takamies, jonka rookie-kausi ei ollut hääppöinen. Ja sitten on Lauri Markkanen, jonka Bulls sai saatuaan Butler -kaupoissa Minnesotan varausvuoron. Suomalaiset odottavat, tai tietävät, että Markkasesta tulee tähti NBA:ssa, mutta USA:n puolella Markkaseen suhtaudutaan vielä varauksella. Hyvin paljon Bulls kuitenkin on Markkasen pelien ja kehittymisen varassa.

Viime kauden joukkueesta Bulls on myös menettänyt takamies Dwayne Waden, joka halusi ostaa sopimuksensa ulos. Syy Waden lähtöhaluihin on se, että Bullsin kohdalla on selvä yksimielisyys siitä, että joukkue ei tällä kaudella montaa ottelua voita. Useampikin asiantuntija on sanonut, että Bullsille olisi fiksuinta hävitä oikein kunnolla. Sillä ei missään nimessä ole asiaan menestykseen, pudotuspelipaikkakin olisi jättiyllätys. Olemalla NBA:n kehnoin Bulls saisi hyvän varausvuoron ensi vuoden draftissa ja mahdollisuuden poimia riveihinsä tulevia tähtiä. Bulls on tukevasti jälleenrakennuksen alkuvaiheessa. Markkanen tulee saamaan paljon peliaikaa, ja hänestä katsotaan onko nuorukainen sellainen pelimies, jonka varaan Chicago voi rakentaa.

 

 

 

Kenestä MVP?

lebron-tnwesterwook-tndurant-tn

Viime kaudella NBA arvokkaimmaksi pelaajaksi, eli MVP:ksi, valittiin Oklahoman Russell Westbrook. MVP on pelaaja, joka on kaikkein arvokkain joukkueelleen. Hänen pitää olla yksilö, joka kantaa suuren vastuun joukkueessaan ja joukkue menestyy.

Golden State Warriors takuulla menestyy, mutta joukkueen huimasta kolmikosta Curry-Durant-Thompson on paha nostaa yhtä muiden yläpuolelle. Kyrie Irvingin poistuttua Clevelandista LeBron James on astett lähempänä MVP-palkintoa. Bet365 antaa Jamesin MVP-kunniasta kertoimeksi 5.00. Saman lukeman saa San Antonio Spursin Kawhi Leonard. Leonard on nykyisellään Tim Duncanin jälkeisen Spursin ykkönen, takamies Tony Parkerkin alkaa jo olla sen verran ehtoopuolen pelaajia, että Leonardin mukana Spurs pärjää tai sitten ei.

Vetomarkkina on nostanut Kevin Durantin kolmossuosikiksi. Bet365:n kerroin Durantille on 5.25. Warriors on todennäköisin NBA-mestari, ja Durant on pelaaja, joka saattaisi olla joukkueen päävastuunkantaja. Mainio Stephen Curry saa kertoimeksi Bet365:ltä 14.00, ja tämä ei ole aivan kohdallaan. Curry ei ole Durantia perässä taitojen puolesta, eikä vastuunkannon puolestakaan.

Celticsiin siirtynyt Kyrie Irving saa MVP-kertoimeksi komeat 17.00. Jos Boston menestyy, niin siinä on varmasti Irvingillä iso osa. MVP-vedoissa Irvingin pelaaminen on fíksumpaa kuin ex-joukkuekaverinsa LeBron Jamesin pelaaminen.

Kertoimet:

Bet365:n kertoimet NBA:n mestariksi kauden alla:

Golden State Warriors 1.55 | Cleveland Cavaliers 6.00 | Boston Celtics 9.00 | 

Houston Rockets 9.00 | San Antonio Spurs 13.00 | Oklahoma Cty Thunder 19.00 |

Chicago Bulls 351.00

Lyö vetoa NBA mestarista – suora linkki Unibetin NBA-sivulla täältä

Bet365:n kertoimet kauden alla NBA-kauden MVP:ksi:

Kawhi Leonard 5.00 | LeBron James 5.00 | Kevin Durant 5.25 | Russell Westbrook 7.50 | Giannis Antetokounmpo 10.00 | James Harden 11.00 | Dirk Nowitzki 301.00

 Lyö vetoa NBA:n MVP:sta – suora linkki Unibetin NBA-sivulle täältä

Lue Myös

La Liga | SM-liiga | Mestarien liiga

NBA-liigan joukkueiden tilastotietoa