Koripallon NBA käyntiin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Maailman seuratuin korisliiga pyörähtää jälleen käyntiin!

Koripallon NBA:n käynnistymistä monet ovat varmasti odotelleet, mutta nyt sekin aika on tullut päätökseen. Suomen aikaa tiistain sekä keskiviikon välisenä yönä käynnistyy ensimmäinen NBA:n ottelukierros ja heti mukana ovat mm. yksi suurimmista mestarisuosikeista, Miami Heat, joka kohtaa kotonaan Boston Celticsin. Muut otteluparit ovat Cleveland Cavaliersin sekä Washington Wizardsin välinen kohtaaminen ja Los Angeles Lakersin sekä Dallas Mavericksin välinen taistelu pisteistä.

Heti ensimmäistä ottelukierrosta on syytä seurata erittäin tarkkaan. Miami Heat sekä Los Angeles Lakers lähtevät kauteen ennakkosuosikkeina. Miami hankki kesän aikana erittäin tärkeät Ray Allenin sekä Rashard Lewisin. Puolestaan Los Angeles saalisti siirtomarkkinoilta aina vaaralliset Steve Nashin, Dwight Howardin sekä Antawn Jamisonin. Oikeastaan Lakersin joukkue on kesän aikana muuttunut Miamin joukkuetta enemmän, joten Miamin kohdalla on syytä odottaa heti alusta asti erinomaista peliä. Toisaalta Lakersin aloitusviisikko on kolikon kääntöpuolena jopa tähän liigaan uskomattoman laadukas!

Liigan ”suurten” suurimmaksi haastajaksi ollaan tarjoamassa Oklahoma Thunderia. Joukkueen riveissä löytyy tälläkin kaudella hurjasti heittovoimaa Kevin Durantin sekä Russell Westbrookin johdolla, mutta James Hardenin myynti toiseen seuraan oli ehdottomasti menetys Oklahomalle. Erittäin laadukas ryhmä löytyy Oklahomalta, mutta paljon menestys riippuu kahden tärkeimmän pelaajan, Durantin sekä Westbrookin suorituksista.

San Antonio Spurs sekä Boston Celtics ovat tälläkin kaudella liigan ns. mustia hevosia. Laatuahan molemmista joukkueista löytyy, esimerkiksi Tony Parkerin jatkaminen San Antoniossa sekä Kevin Garnettin pelaaminen Bostonissa ovat joukkueille hienoja asioita. Idän puolella Boston on oikeastaan Miamin jopa suurin haastaja.

Tiedossa on kokonaisuudessaan erittäin hieno sekä mielenkiintoinen kausi! Oikeastaan mielenkiintoa lisää heti näin syksyllä useiden huippupelaajien loukkaantumiset. Esimerkiksi Dallasin tähden Dirk Nowitzkin uran jatkoa on mielenkiintoista seurata, sillä viime kaudella saksalainen ei paljoakaan mitään esittänyt ja esimerkiksi Chicagolta tärkeän Derrick Rosen puuttuminen kokoonpanosta on iso miinus punaisten kokoonpanossa.

Veikkaussivut | Tuomas