NBA: Kuka saa Lauri Markkasen?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

Ensi viikolla saadaan kuulla,että mikä NBA -joukkue varaa Lauri Markkasen riveihinsä. NBA:n draft on tilaisuus, jolla on spekuloitu jo kauan. Kaikki arvonsa tuntevat urheilujulkaisut ovat tehneet omat rankkauksensa draft -kelpoisista pelaajista ja tehneet arvionsa siitä, miten tilaisuus sujuu. Ja kyllä hyvältä näyttää Markkasen kannalta. Petteri Koponen varattiin aikoinaan ensimmäisellä kierroksella sijalla 30., ja Markkanen tulee menemään paljon aikaisemmin.

CBS Sports arvioi, että Markkasen nappaa Charlotte Hornets varausvuorolla 11. CBS Sportsin Gary Parrish kirjoittaa, että Markkanen menee viimeistään 11:sta vuorolla, mutta saattaa mennä jo paljon aikaisemminkin. Parrishin arvion mukaan ensimmäiset kymmenen pelaajaa ovat takamiehiä ja laitureita, ja Markkanen olisi draftin ensimmäisenä varattu isompi pelaaja, sentteri tai voimalaituri. Pitkät miehet ovat haluttuja ja taitavat sellaiset ovat harvinaisia, joten ei olisi ihme, jos joku seuroista ottaisi Markkasen aikaisemminkin, vaikka eivät niin kovasti voimalaituria tarvitsisikaan. Parrish nostaa Markkasen suurimmaksi ansioksi yliopistosarjoista sen, että hän upotti kolmosen viivan takaa heittonsa 42.3 prosentin tarkkuudella.

”En ihmettelisi, jos Markkanen menisikin sijalla kuusi”, Parrish kirjoittaa.

DraftExpress.com arvioi, että Minnesota Timberwolves ottaa Markkasen sijalla seitsemän. Kaiken kaikkiaan DraftExpress.com rankkaa Markkasen draftin kahdeksanneksi parhaaksi pelaajaksi. Sivusto kirjoittaa, että Markkanen on yksi draftin parhaista hyökkäyspään pelaajista, vaikka helmikuussa sattuikin kohdalle ”shooting slump”.

”Markkanen oli erinomaisen tärkeä Arizonan edetessä NCAA:n mestaruusturnauksen 16 parhaan joukkoon, ja hänet valittiin Pac-12 -konferessin ykkösjoukkueeseen 15.6 pisteen ottelukeskiarvolla”, DraftExpress.com kirjoittaa.

NBA -liigan omilla sivuillakin on rakenneltu draftauskaavio. Sen mukaan Markkanen matkaisi Sacramento Kingsiin sijalla kymmenen.

”Suomen Markkanen voittaa puolustajat nopeissa hyökkäyksissä tai sitten laajalla heittovalikoimallaan. Tämän vuoden draft on takamiespainotteinen, mutta Markkanen on iso pelaaja, joka nousee esille”, NBA.com kirjoittaa.

Suomalainen koripallofani saattaisi toivoa, että Markkanen päätyisi seuraan, joka pystyy pelaamaan loppuottelupaikasta. Kings. Timberwolves ja Hornets eivät tällaisia ole, mutta ei huolta, NBA:ssa tilanteet muuttuvat nopeasti. Kolmena viime kautena NBA:n loppuotteluissa pelannut Cleveland Cavaliers oli vielä kaudella 2012-2013 NBA:n Itäisen konferenssin kolmanneksi kehnoin joukkue. Ja tätä edellisellä kaudella 2011-2012 tämän kauden mestari, Lännen konferessia pitkään dominoinut Golden State Warriors oli Lännen kolmanneksi surkein.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>