Neste Oil Rally Finland käynnistyy tänään Jyväskylässä! | Ralli

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Tänään torstaina starttaa Jyväskylässä Rallin MM-sarjan osakilpailu Neste Rally Finland.

Neste Oil Rally Finland tai Jyväskylän Suurajot, kuten kyseistä tapahtumaa aiemmin kutsuttiin, käynnistyy tänään Jyväskylän alueella. Jyväskylän Ralli on Rallin MM-sarjan nopeatempoisin osakilpailu ja se nauttii tästä syystä myös kuskien suurta suosiota.

Suomalaisia tänä vuonna WRC-luokassa edustavat Citroën Racingin Mikko Hirvonen sekä Volkswagen Motorsportsin Jari-Matti Latvala. Latvala on tällä hetkellä Rallin MM-sarjassa toisena ja Hirvonen viidentenä.

Mikko Hirvonen sijoittui viime vuonna toiseksi Jyväskylän rallissa ja tänä vuonna tavoitteena on luonnollisesti napata uran toinen voitto Jyväskylästä.

– Se on ihan selvä asia. En ollut yhtään tyytyväinen viime vuoden kakkossijaani. Taistelin SébastienLoebiä vastaan ensimmäisestä metristä alkaen. Kumpikin ajoi ilman tallimääräyksiä koko ajan kaasu pohjassa. Menetin hieman aikaa rallin alkuvaiheessa ja en pystynyt kuromaan eroa enää missään vaiheessa umpeen. Ajoin rallin päätteeksi Ouninpohjan kahdesti (pohja-ajat) täydellisesti, mutta sekään ei riittänyt.

– Voittaaksesi Suomessa sinun pitää olla heti sataprosenttisesti valmis. Tänä vuonna aion antaa kaikkeni heti ensimmäisestä metristä lähtien, Hirvonen toteaa.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: @Oskari Villanen