Neuvoja NFL-vedonlyöjille - ota mukaan liiga-avaukseen

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 09/10/2015
Jaa tämä...

NFL on USA:n suosituin vedonlyönnin kohde. Kaikki rahapelaamisesta kiinnostuneet kansalaiset laittavat muutaman lantin suosikilleen, ja tämä tavallisen kansan kiinnostus tarjoaa järkipelaajalle hyviä vedonlyöntikohteita.

NFL vedonlyöntistatistiikat syynissä

Sports Insight on analysoinut sen miten yleisön vedonlyöntikäyttäytyminen korreloi vedonlyöntituloksen kanssa. Tilastoihin on otettu mukaan kaikki ottelut kaudesta 2003 lähtien. Ja lopputulema on se, että kannattaa pelata ”taviksia” vastaan.

Tilaston mukaan jos NFL:n ottelun tasoitusvedon altavastaaja on saanut alle 20 prosenttia vedoista, niin tätä altavastaajaa pelaamalla olisi saanut 1.2 prosentin tuoton. Ja jos altavastaaja on saanut 25-20 prosenttia vedoista, niin tätä altavastaajaa pelaamalla olisi saanut peräti 7.4 prosentin tuoton.

NFL-otteluiden pistekeskiarvot ovat nousseet vuodesta 2006. Kaudella 2006 NFL:ssä tehtiin keskimäärin 20.7 pistettä per ottelu, kun taas kaudella 2014 tehtiin jo 22.5 pistettä per ottelu. Edellisellä kaudella 2013 tehtiin peräti 23.4 pistettä per ottelu, tämä oli korkein lukema sitten vuoden 1948.

Fiksut ja  laiskat vedonlyöjät tekevät erilaisia vetoja NFL peleihin

Vedonlyöjät pitävät over -tulosten pelaamisesta, näin jännitys pelissä säilyy loppuu saakka. Aluksi vedonlyöjät saivat hienosti tuottoa overeidensa pelaamisella, mutta vedonvälittäjät ovat nopeita oppimaan. Tämän kauden avausottelun Patriots – Steelersin totals-raja on 52 paikkeilla. Viitisen vuotta sitten yli 50:n totals-rajat olivat hyvin harvinaisia. Yleisö pelaa edelleen over-lukemia, vaikka vedonvälittäjät ovat nostaneet ne taivaisiin. Fiksu pelaaja pelaa tässäkin yleisöä vastaan, under-lukemat ovat vieläkin overeita tuottoisampia.

Laiska vedonlyöjä käy joukkueet läpi ennen kautta, ja pysyy kannassaan koko loppukauden. Hän lyö joka viikko vetoa saman joukkueen puolesta. Jos osaa valita yleisesti aliarvostetun joukkueen niin pärjää, jos taas ei niin käy huonosti. Jos NFL -kaudella 2014 laiska vedonlyöjä olisi päättänyt ottaa joukkueekseen Indianapolis Coltsin, niin hän olisi pärjännyt hienosti. Colts voitti vedonvälittäjien asettaman tasoituksen viime kaudella 12 kertaa. Jos taas olisi ottanut Tennessee Titansin, niin olisi jo matkalla köyhäintaloon. Titans voitti tasoituksen viime kaudella vain kolme kertaa.

Veikkaussivujen vihje avausotteluun Patriots – Steelers löytyy täältä!
Muut avauskierroksen ottelut: Buffalo – Indianapolis, Chicago – Green Bay, St Louis – Seattle, NY Jets – Cleveland, Washington – Miami, Jacksonville – Carolina, Houston – Kansas City, Arizona – New Orleans, San Diego – Detroit, Denver – Baltimore, Oakland – Cincinnati, Tampa Bay – Tennessee, Dallas – NY Giants, Atlanta – Philadelphia, San Francisco – Minnesota

Veikkaussivujen NFL -kausiennakko löytyy täältä!

Tämä klippi pumppaa hieman adrenaliinia NFL fanien suoniin!