New York ei saanut haluamaansa - UEFA Champions League finaalit säilyvät Euroopassa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • 08/10/2017
Jaa tämä...

Seurajalkapalloilun suurin yksittäinen tapahtuma on heittämättä UEFA Champions Leaguen finaali, joka kerää miljoonat silmäparit Tv-vastaanottimien ja katsomoiden ääreen joka kesä siitä huolimatta mitkä huippuseurat ovat taistelemassa pytystä. Ei olekaan ihme, että finaalin isännyydestä käydään kovaa kilpailua ja nyt myös Pohjois-Amerikkalaiset kaupungit haluaisivat tästä osansa.

Suuret eurooppalaiset jalkapalloseurat ovat viime vuosina aloittaneet Pohjois-Amerikan valloituksen. Seurat järjestävät kesäkaudella useita harjoitusotteluita ja promootiotapahtumia ympäri Yhdysvaltoja, ja lähes kaikki ottelutapahtumat ovat aina loppuunmyytyjä. Euroopassa ollaankin hyvin tyytyväisiä siitä miten perinteisen jalkapallon ilosanomaa ja markkina-asemaa on saatu laajennettua Atlantin tuolle puolen.

Kun UEFA:n pitkäaikainen presidentti Michel Platini väisti liiton nokkamiehen paikalta, niin hänen korvaajansa Aleksander Cerefin totesi ”Voimme viedä finaalin esimerkiksi Portugalista Azerbaizaniin, niin miksi emme voisi viedä sitä saman tien myös New Yorkiin? Ei siinä olisi mitään ongelmaa edes fanien suhteen, joten saa nähdä. Kaikki on kiinni, siitä miten selkeästi kilpailutus toteutetaan”. Tämä tietenkin aiheutti melkoista spekulaatiota ja moni piti jo varmana, että vuoden 2020 Mestarien Liigan finaali pelattaisiin ”Isossa omenassa”, mutta nyt (futisfanien onneksi) UEFA on ilmoittanut, ettei maailman mahtavinta finaalia olla kuljettamassa jenkkeihin ainakaan toistaiseksi.

Ovien avaaminen Yhdysvalloille olisi tarkoittanut sitä, että myös esimerkiksi Kiina ja Qatar olisivat varmasti lähteneet tavoittelemaan finaalia itselleen joka olisi lopulta voinut ajaa suurtapahtuman tavallisen kansa ulottumattomiin. Nähtäväksi jää mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja toteuttaako esimerkiksi Valioliiga suunnitelmansa pelata joitakin virallisia otteluita Yhdysvaltojen puolella.

Lue myös:

JOKO EVERTON NOUSEE KÄRKIJOUKKUEIDEN RYHMÄÄN?

MANCHESTER UNITEDILLA JA JOSE MOURINHOLLA PAINEET NISKASSA