VIDEO: Hyvää syntymäpäivää John Tavares!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Keskiviikko 7. päivä lokakuuta on sadoille jääkiekkoilijoille juhlapäivä, kun tuona päivänä pyörähtää käyntiin maailman suurimman ja kauneimman kiekkoliigan NHL:n järjestyksessä 98. kausi. Yhdellä NHL:n supertähdellä on kuitenkin jo tänään aihetta juhlaan. New York Islandersin kapteeni John Tavares täyttää tänään 25 – vuotta.

Vuoden 2009 NHL-draftin ykkösvaraus John Tavares on edustanut koko tähänastisen uransa New York Islandersia. Kanadalainen hyvän pelisilmään omaava hyökkääjä on nakuttanut kuuden NHL-kauden ja 432 ottelun aikana yhteensä tehopisteet 174 + 227 = 401. Heti tulokaskaudellaan 2009–2010 Tavares otti Islandersin reppuselkään ja tehoili 82 ottelussa 24 + 30 = 54. Tuo pistesaldo riitti ”saarelaisten” sisäisen pistepörssin voittoon, ja NHL-tulokaspörssin sijalle kaksi. Tulokkaista vain Colorado Avalanchen Matt Duchene oli Tavaresta tehokkaampi vaivaisella yhdellä pisteellä.

Tavaresia pidetään yhtenä tämän vuosikymmenen lahjakkaimmista pelaajista. Mies onkin vuosikausia umpisurkeasti pelanneen Islandersin keulakuva ja hahmo jonka ympärille on hyvä rakentaa niin pelillistä kuin taloudellistakin tulevaisuutta. Miehellä on tällä hetkellä voimassa oleva kuusivuotinen, 33 miljoonan dollarin sopimus, noin 5,5 miljoonan dollarin keskipalkalla aina kauden 2017–2018 loppuun asti.

Miehen merkittävimmät voitot tässä pisteessä uraa ovat vuosien 2008 ja 2009 juniorien maailmanmestaruudet Team Canadan paidassa. Lisäksi miehen palkintokaappia koristaa viime vuoden Sothsin talviolympialaisten jääkiekon olympiakulta. Henkilökohtaisella tasolla miehen parhaat saavutukset ovat olleet kauden 2012–2013 Hart Memorial Trophy –ehdokkuus ja legendaarisen 99:n Wayne Gretzkyn yhden kauden maaliennätyksen rikkominen junioriliigassa OHL:ssa.

Ohessa vielä Tavaresin syntymäpäivän kunniaksi pätk- miehen parhaita paloja!

Ennen NHL:n runkosarjan alkua jääkiekon ystäville tarjotaan jääkiekon KHL:ssä peräti kymmenen ottelun mittainen kattaus. Sunnuntaina kaukalossa nähdään muun muuassa Salavat UFA, Magnitogorsk ja AK Bars Kazan.

Suomalaisittain mielenkiintoa tulee olemaan etenkin ensi viikon tiistaina, jolloin jatkuvat puolestaan CHL:n ottelut. Tällä kerralla pelataan jo pudotuspelivaihetta. Yksi odotetuimmista ja hienoimmista välienselvittelyistä käydään TPS:n ja JYPin välillä.

Lue myös:

VIDEO: Veskarille maistui olut kesken pelin!
VIDEO: Tässäkö NHL:n komein maski?