Loppuiko näiden tähtien NHL-ura liian aikaisin?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

NHL-kausi on alkamassa jälleen lokakuussa. Kolmenkymmentä joukkuetta ja sadat pelaajat lähtevät jälleen tavoittelemaan vain harvoille ja valituille ojennettavaa Lord Stanleyn mukaan nimettyä Stanley Cup pokaalia. Tällä, niin kuin useilla aikaisemmillakin kausilla sesonki alkaa ilman muutamaa nimekästä pelaajaa joiden ura päättyi viime kauteen. Yksi näistä on tietenkin Chicago Blackhawks paidassa uransa kruunun saavuttanut Kimmo Timonen.  

Juuri uransa lopettanut Kimmo Timonen oli taistellut vaikean veritulpan kanssa jo pitkään, ja myös miehen ikä alkoi painaa jaloissa. Joten ei ole suuri yllätys, että Timonen päätti laittaa hokkarit naulaan kauden jälkeen. Historia tuntee kuitenkin muutaman tapauksen, jossa pelaajan NHL-ura on loppunut monien mielestä liian aikaisin.

Ilja Kovaltshuk

Yksi suurimmista menetyksistä mitä NHL, ja erityisesti sen seura New Jersey Devils faneineen on koskaan kokenut, on Ilja Kovaltshukin NHL-uran loppuminen. Kovaltshuk allekirjoitti vuonna 2010 peräti 15-vuotisen 100 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Devilsin kanssa. Sitten NHL ajautui työsulkuun, jonka seurauksena Kovaltshuk suuntasi kotimaahansa Venäjälle maan suurseuran Pietarin SKA:n riveihin. Työsulun jälkeen Kovaltshuk palasi vielä pelaamaan vajaan kauden loppuun nakuttaen 31 pistettä 37 ottelussa. Kauden päätyttyä Ilja kuitenkin pudotti pommin, ja ilmoitti vetäytyvänsä Pohjois-Amerikasta ja jatkavansa uraa KHL:ssä. Mies onkin mätännyt viime vuosien aikana KHL:ssä ja Venäjän maajoukkueessa hurjan määrän pisteitä, ja voimme vain arvailla miltä hänen pelinsä näyttäisi NHL-kaukaloissa.

Zigmund Palffy

Edellisen kerran kun Pittsburgh Penguins jäi playoff-pelin ulkopuolelle oli kausi 2005/06. Seuran riveissä pelasi tuolloin slovakialainen supertähti Zigmund Palffy. Palffylla oli menossaan todella huikea kausi kun mies tehtaili 42 ottelussa 42 pistettä. Sitten aivan yllättäen mies ilmoitti tammikuussa jättävänsä loppukauden sivuun pitkäaikaisen olkapäävamman vuoksi. Oltuaan loppukauden sivussa, mies piti vielä seuraavankin kauden lomaa ennen siirtymistään pelaamaan kotimaahansa Slovakiaan. Siellä Palffy tehtaili viiden kauden aikana 222 ottelussa tehot 151 + 383 = 534. Ei ole siis epäilystäkään etteikö mies olisi edelleen pärjännyt NHL:ssä niin halutessaan.

Martin St. Louis

Kolmas tälle hieman haikeaa tunnelmaa herättävälle listalle päässyt pelaaja on tähän kauteen uransa lopettanut Martin St. Louis. 40 – vuotias St. Louis pelasi päättyneen kauden New York Rangersin riveissä. Kausi sujui pisteiden valossa oikein mallikkaasti kun mies tehtaili pisteet 21 + 31 = 52 pelaamassaan 74 ottelussa. Eikä tarvitse katsoa kuin kolme kautta taaksepäin niin pienikokoinen hyökkääjä voitti Art Ross palkinnon (Runkosarjan pistepörssin voittaja) Tampa Bay Lightningin riveissä. Miehellä olisi varmasti ollut vielä paljon bensaa takissa ja virtaa pelata. St. Louisin ja monien fanien harmiksi New York Rangers ei kuitenkaan tarjonnut miehelle jatkosopimusta, eikä St. Louis ollut halukas siirtymään enää uuteen seuraan kauaksi perheen luota, joka oli jo asettunut asumaan”Isoon Omenaan”.

Yleisurheilun MM-kisat alkoivat lauantaina! Muista käydä katsomassa eri vedonlyöntisivujen parhaat kertoimet, ja veikkaa esimerkiksi Unibetin sivulla kuka voittaa tänä vuonna keihään heiton MM-kultaa!

Lue myös:

Video: St. Louis Blues peluri kompuroivat jäällä!

SM-liigan nousijalla karmea harjoituskausi: pelkkiä tappioita karmealla maalierolla!