VIDEO: Tässäkö NHL:n komein maski?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 24/02/2018
Jaa tämä...

Monet urheilijat ovat aivan samanlaisia ihmisiä kuin me muut tavalliset tallaajatkin. Urheilijoiden ja erityisesti joukkueurheilijoiden keskuudessa elää kuitenkin täysin oma, muusta massasta poikkeava rotu: maalivahdit. Kun asian ottaa vielä paremman tarkastelun alle niin erityisesti jääkiekkomaalivahteja pidetään monen kenttäpelaajan toimesta melkoisina luonnonoikkuina.

Jääkiekkomaalivahdit tunnetaan usein hyvin huumorintajuisina mutta välillä myös temperamenttisina persoonina. Ja kyllähän se huumorintajua vaatii olla illasta toiseen seisomassa maalinsuulla ja ottamassa vastaan n. 170g painoista, satoja kilometrejä tunnissa naamaa kohti viuhuvaa kumilätkää. Yksi asia jolla maalivahdit usein ilmentävät huumorintajuaan ja rentoa elämän asennetta ovat maalivahtien maskit, joihin maalivahdit voivat tilata mittatilaustyönä minkä tahansa maalauksen…

Veikkaussivut uutisoivatkin jo aiemmin tänä kesänä KHL:ssä jumalan selän takana Neftekhimik Nizhnekamskia edustavan Ville Kolppasen uudesta maskista, johon oli haettu innoitusta miehen kotikaupungista Tampereelta (katso kuvat täältä.) Sen lisäksi tanskalainen Anaheim Ducksia edustava Fredrik Andersen herätti innostusta kesällä LEGO-aiheisilla maalauksilla kypärässään. Nyt tähän varusteillaan hilpeyttä herättävien maalivahtien joukkoon on liittynyt viime NHL-kauden päätteeksi Stanley Cup pokaalia Chicago Blackhawks paidassa juhlimaan päässyt Antti Raanta.

Huuliveikkona tunnettu Raanta on vetänyt todellisen ässän hihastaan kypärää maalauttaessaan. Mies on nimittäin teettänyt maskiinsa muumikuosin! Joko kyseessä on aivan älytön päähänpisto, tai sitten Raanta on tietoisesti aloittanut henkisen sodankäynnin uuden seuransa New York Rangersin ruotsalaista ykkösmaalivahtia Henrik Lundqvistia vastaan. Muotilehtien kansissakin paistatellut tyylitietoinen ”King” Lundqvist on saattanut vetää aamumuronsa väärän kurkkuun nämä kuvat ja videon nähdessään:

NHL:n runkosarja käynnistyy lokakuun 7. päivä. Järjestetyksessään kyseessä on maailman kovimman kiekkoliigan kausi numero 98. Peliyhtiö Veikkaushuone on mukana ensimmäisestä pelipäivästä lähtien.

Lue myös:
Nähdäänkö Kapanen ja Komarov samassa ketjussa Torontossa?
Kenestä Liigakauden maalikuningas?