NFL - Jenkkifutiksen vedonlyönti

NFLnfl

Veikkaussivut.com tarjoaa sinulle amerikkalaisen jalkapallon pääsarjan, NFL:n kuumimmat tipit ja uutiset. Jenkkifutis on  livoimaisesti USA:n suosituin urheilulaji sekä katsojamäärissä että vedonlyöntivolyymissä mitattuna. Viime vuoden Super Bowlissa Denver Broncos tyrmästi ennakkosuosikin Carolina Panthersin. Legendaarinen Peyton Manning pääsi lopettamaan uransa Super Bowl -mestarinaNordicBetiltä saat hyvät kertoimet  NFL-liigan  peleihin. 

Lähtökohdat kauteen 2016-17

NFL-kausi alkaa tilanteesta, jossa Denver Broncos on hallitseva mestari ja viimeisen mestaruutensa voittanut pelinrakentaja Peyton Manning ratsasti auringonlaskuun ja jätti pelihommat nuoremmille. Viime talven Super Bowlissa hävinnyt Carolina Panthers on varmasti nälkäinen voittamaan, viime kaudella se oli Super Bowlia lukuunottamatta todella vakuuttava, ja sitten kun pelattiin kaikkein suurimmasta voitosta, niin joukkue alisuoritti pahemman kerran.

Kauden 2016-2017 vetomarkkinoiden kolme suurinta suosikkia ovat Carolina Panthers, Seattle Seahwaks sekä New England Patriots. Pittsburgh Steelers ja Green Bay Packers eivät tule kaukana perässä. Mahdolliseksi yllättäjäksi voisi nostaa vaikka Dallas Cowboysin, jonka viime kausi meni piloille loukkaantumisten vuoksi.

Seattle Seahawks

Seattle seattleSeahawks oli muutama kausi sitten nin hyvä, että siitä jo odoteltiin uutta NFL-dynastiaa. Joukkue voitti Super Bowlin vuonna 2013 ylivoimaisesti, mutta seuraavalla kaudella se hävisi finaalipelin todella niukasti New England Patriotsille. Viime kaudella Seahawks aloitti todella vaisusti voittaen ensimmäisistä kuudesta ottelusta vain kaksi. Se pääsi kuitenkin lopulta pudotuspeleihin, jossa Carolina oli parempi.

Tällä kaudella Seahawks on taas kova kilpailija NFC:n puolella. Sen joukkue on täynnä kovia pelaajia niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin puolella. Seahawksin joukkueessa kaikki muu oikeastaan on vahvaa, paitsi se tärkein, eli hyökkäyksen linja. Pelinrakentaja Russell Wilson on lähes Cam Newtonin veroinen kaksoisuhka, laitahyökkäjäarsenaali TE Jimmy Grahamin johdolla on lähes liigan parhaimmistoa. Keskushyökkääjien ykkönen nyt Marshawn Lynchin lopetettua on Thomas Rawls, ja hän on muiden pallonkantajien kanssa tarpeeksi hyvä. Koko puolustus on jo lähes legendaarisen kova. Seattlen puolustusyksikkö rankataan jo samalle tasolle takavuosien huippupuolustusten 80-luvun puolivälin Chicagon, 2000-luvun alun Baltimoren ja 70-luvun ja 2000-luvun Pittsburgin kanssa.

Mutta se hyökkäyksen linja. Se on asiantuntijoiden rankkauksissa lähes koko liigan kehnoin, ja jos se ei saa hommaa toimimaan, niin kaikki sortuu. On aivan sama, kuka heittää palloa, kuka ottaa kiinni ja kuka sen kanssa juoksee, jos linjapelaaminen on kuin navetan laho ovi.

Carolina Panthers

panthers

Carolina Panthersin pelinrakentaja Cam Newton sekä puolustuksen linja ja tukimiehet ovat sellaiset aseet, että niiden avulla joukkue pysyy pitkään vahvana play offs -ehdokkaana. Syksyllä 2016 Panthersin suurin kysymysmerkki on puolustuksen takakenttä. NFL:ssä on käytössä seurojen palkkakatto, ja se tarkoittaa sitä, että uhrauksia on tehtävä, jokaiselle huippupelaajalle ei voi maksaa miljoonia. Laitapuolustaja Josh Norman oli pitkään Panthersin avainpelaajia, mutta nyt hänen annettiin lähteä Washington Redskinsiin, ja tämä varmaan tuntuu joukkueessa.

QB Newton on todellinen kaksoisuhka, uuden pelinrakentajatyypin malliversio. Viime kaudella hän oli ajoittain pysäyttämätön, ja Newton valittiin kauden MVP-pelaajaksi. Newton juoksee kuin voimakeskushyökkääjä, yhteensä hän eteni viime kaudella 636 jaardia. 195-senttinen ja vahva Newton on hankala saada nurin. Ja kun Newton juoksee paljon pallon kanssa, niin tämä antaa heittopelille paremmin tilaa ja aikaa.

Panthersin muiden hyökkäyksen taitopelaajien osalta tilanne on viime kautista parempi. Keskushyökkääjä Jonathan Stewart on edelleen, varsinkin terveenä ollessaan, kelpo RB. Carolinan laituriosasto vahvistuu huomattavasti kun koko viime kauden sivussa ollut Kelvin Benjamin on nyt mukana. Hän on todella kova lisä Newtonin laituriarsenaaliin.

Amerikkalaisen jalkapallojoukkueen selkäranka on hyökkäyksen linja, ja Panthersin linja on yksi liigan parhaita. Eipä se muuten olisikaan ollut viime kaudella Super Bowl -joukkue.

Panthers -puolustuksen etummaiset kuusi ovat myös liigan parhaimmistoa, ja linebacker Luke Kuechly saattaa hyvinkin olla NFL:n paras pelipaikallaan. Takapuolustus sitten taas on asiantuntijoisen rankingissa sieltä heikommasta päästä. Jos linja ja tukimiehet saavat tukahdutettua vastustajien juoksupelin ja luotua kovan paineen pelinrakentajille, niin takakentän heikkous ei välttämättä ole paha ongelma.

New England Patriots

newengland

New England Patriots on todellinen NFL:n keskimenestyjä. Se on 2000-luvulla jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle vain kolme kertaa. Super Bowlin Patriots on 2000-luvulla voittanut neljä kertaa, ja hävinneenä Super Bowlista se on poistunut tällä vuosituhannella kahdesti. Suurin syy menestykseen on pelinrakentaja-valmentaja -kaksikko Tom Brady ja Bill Belichick. Belichick on luonuyt Patriotsille oman pelisysteemin, jonka Brad tuntee kuin omat taskunsa. Kunhan puolustus ja hyökkäyksen linja on ok-kunnossa, niin Patriors on vaarallisen hyvä.

Tällä kaudella Patriotsin suurimmat ongelmat ovat juuri hyökkäyksen linjassa, eikä puolustuskaan vaikuta hääviltä. Olisiko vedonlyöjän nyt syytä suunnitella tekevänsä New Englandista ohipeli-joukkueen?

Tom Brady on jo 39-vuotias, mutta kyllä hän edelleen on niin hyvin tuntemassaan hyökkäyssuunnitelmassa yksi liigan parhaita pelinrakentajia. Brady on uuden QB-tyypin täydellinen vastakohta. Hän ei mielellään juokse pallon kanssa, eikä missään nimessä halua tulla taklatuksi. Brady menee maihin joka tilanteessa, jos puolustaja alkaa olla vaarallisen lähellä. Vaikka Brady ikääntyy ja hidastuu entisestään, niin QB-peliin Patriots ei kaadu.

Patriotsilla ei ole aikoihin ollut joukkueessaan kovan luokan keskushyökääjää, eikä ole nytkään. Se ei varsinaisesti ole tarvinnut taitopelipaikoille useampia pelintekijöitä, sillä Brady, pelisysteemi ja jokunen luottopelaaja ovat hoitaneet homman. Nyky-Patriotsissa tuo luottopelaaja, jolle Brady eniten palloa antaa, on sisempi laitahyökkääjä Rob Gronkowski. Gronk on lähes kaksimetrinen järkäle, joka osaa ottaa pallon varmasti kiinni, ja on vahva ja nopea. Hän on myös hyvä blokkaamaan juoksupeleissä. Gronkowskilla on viime kausina ollut jonkin verran ongelmia loukkaantumisten kanssa, ja ehkä juuri siksi Patriots hankki joukkueeseen toisenkin kovan luokan sisemmän laitahyökkääjän Martellus Bennettin. Hänkin pystyy ottamaan hyvin palloa kiinni ja blokkaamaan juoksupeleissä, joten jos Bennett pääsee nopeasti joukkueenseen ja pelisysteemiin kiinni, niin hänkin saattaa pelata hyvän vuoden.

Dallas Cowboys

 

cowboysDallas Cowboysin voi nostaa kauden yllättäjäksi sillä perusteella, että sen hyökkäyksen linja taitaa olla koko liigan kovin. Kaiken kaikkiaa muutenkin Cowboys -hyökkäys vaikuttaa erinomaisen hyvältä. Pelinrakentaja Tony Romo on veteraani, joka on kyllä lähes kärkipelinrakentajien tasolla, hänestä homma ei missään nimessä jää kiinni. Romo on jo 36-vuotias, ja hänellä on ollut ongelmia loukkaantumisten kanssa. Viime kaudella Romo pelasi vain neljä ottelua, ja se oli kauden yksi suurimmista ongelmista. Dallasilla ei ole erinomaista kakkospelinrakentajaa, joten Romon pysyminen pelikunnossa on joukkueelle ehdottoman tärkeää.

Cowboysin ykköskeskushyökkääjä tällä kaudella taitaa olla rookie Ezekiel Elliott. Dallas varasi Elliottin draftin neljäntenä pelaajana, ja erinomaisen hyökkäyksen linjan takana Elliott voi hyvinkin välittömästi nousta liigan parhaimpien joukkueen. Keskushyökkääjillä ei yleensä ole montaa kautta aikaa näyttää taitonsa, pelipaikka lienee koko lajin rankin. Usein ensimmäisen vuoden pelaajat tuoreine jalkoineen ja pelkäämättömine mielineen ovat kovia tekijöitä heti alusta lähtien.

Dallasilla on riveissään yksi liigan parhaita laitureita, Dez Bryant. Bryantilla on kuitenkin ollut myös loukkaantumisongelmia – viime kaudella hän pelasi vain yhdeksän ottelua. Kunnossa ollessaan Bryant voi tehdä lopputuloksia muuttavia isoja pelejä, hänen saamisensa huippukuntoon on joukkueelle yhtä tärkeä kysymys kuin Tony Romon pelikunto.

Cowboys puolustus on heikko. Sen linjamiehet ja tukimiehet olisivat kelvollinen ryhmä, jos joukkue voisi joka viikko peluuttaa ykkösmiehiään, mutta jo nyt pelikiellot heikentävät ryhmää, eikä kovia vaihtomiehiä ole. Loistava tukimies Sean Lee on myös yksi loukkaantumisista kärsivistä Dallas -pelaajista. Puolustuksen takakenttä on Dallasilla vastaansanomattoman heikko.

Jos Dallas onnistuu pitämään avainpelaajat terveenä koko kauden, niin se on kova ryhmä. Ainakin hyökäys tulee terveenä ollessaan tekemään pisteitä, ja jos puolustus on heikko, niin vedonlyöjä voi nämä laskea yhteen, ja tuloksena on useita over -pelejä. Terve Cowboys on varmasti kova ehdokas pudotuspeleihin, ja miksei vaikka pitkällekin.


Super Bowl  50 Voittajavetoja  – Unibet

Seattle – 9.00  |  Carolina Panthers – 9.00 | New England Patriots – 9.00 | Dallas Cowboys  – 26.00

Kertoimia NFL -kauden MVP -pelaajaksi – Unibet

Rodgers (Packers) – 6.00 | Wilson (Seahawks) – 8.00 | Newton (Panthers) – 8.00 | Romo (Cowboys) – 34.00

Kertoimia AFC -mestariksi – Unibet

Patriots – 4.50 | Steelers – 5.50 | Bengals – 8.00 | Broncos – 9.00

Kertoimia NFC -mestariksi – Unibet

Seahawks – 4.75 | Panthers – 5.00 | Packers – 6.00 | Cardinals – 6.50

Lue myös nämä:
NBA | UFC | Formula 1 | MLB |
Mestarien liiga   | Valioliigan kausivedot
Bundesliiga |La Liga  | Veikkausliiga |

Hyödynnä nämä vedonlyöntitarjoukset

PRE-SEASON PARHAAT PALAT