Suomalaisveskarit jälleen isossa roolissa NHL-kaudella 2015-16

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Antti
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Suomalaiset huipputorjujat

NHL-jäillä nähdään jälleen kaudella 2015-16 suomalaismaalivahteja isoissa rooleissa.  Nashville Predatorsin Pekka Rinne ja Boston Bruinsin Tuukka Rask edustavat suomalaistorjujien ehdotonta eliittiä. Löydät täältä jutun, jossa käsitellään tarkemmin Rinnettä ja Raskia.

Nyt käännämme kuitenkin katseen NHL:n muihin suomalaistorjujiin, ja heidän rooleihinsa tulevalla kaudella.

• Kari Lehtonen

Dallas Starsin 31-vuotias luottoveskari on alkavalla kaudella mielenkiintoisen haasteen edessä, sillä joukkue hankki tolppien väliin myös Antti Niemen. Lehtonen torjui viime kaudella 65 ottelua torjuntaprosentilla 90,3, mutta nyt hän joutuu kilpailemaan tosissaan pelipaikasta Niemen kanssa. Stars-fanit eivät olleet tyytyväisiä Lehtosen otteisiin viime kaudella, joten edessä on tärkeä sesonki. Lehtonen pystyy parhaimmillaan antamaan joukkueelleen joka ilta mahdollisuuden voittoon.

• Antti Niemi

San Jose Sharksista Dallasiin kaupattu Niemi lähtee hakemaan itselleen ykköstorjujan viittaa Lehtosen harteilta. Niemi pelasi viime kaudella Sharks-maalilla 61 ottelua torjuntaprosentilla 91,4. Mies pystyy edelleen pelaamaan erittäin hyvällä tasolla, joten Starsilla on ensi kaudella käsissään todella kova suomalaiskaksikko. Tämä kaksikko pystyy torjumaan joukkueen pudotuspeleihin.

• Joni Ortio

24-vuotias maalivahti pääsi pelaamaan viime kaudella 6 ottelua Calgary Flamesin maalilla. Ortio pelasi ottelut kunnialla läpi torjuntaprosentilla 90,8. Suurin osa kaudesta kului kuitenkin AHL-seura Adirondack Flamesin riveissä. Ortio aloittaa alkavan kauden jälleen AHL:ssä Stockton Heatin väreissä, mutta miehen tavoite on raivata tiensä NHL-valoihin. Ortio on hyvä maalivahti, joka pystyy hyppäämään NHL-kaukaloon, mikäli kutsu tulee.

• Antti Raanta

Raannan tilanne on alkavalla kaudella erittäin mielenkiintoinen. Suomalainen ehti jo aiheuttaa kohun sanomisillaan ajastaan Chicago Blackhawksissa, ja alkavalla kaudella mies torjuukin New York Rangersissa. Muumi-maskilla kiekkoja torjuva Raanta on selvä kakkosmaalivahti ruotsalaisen Henrik Lundqvistin takana, mutta kärsivällisyys palkitaan, sillä Lundqvist ei tule torjumaan runkosarjassa kaikkia otteluita. Raanta on loistava veskari, joka pystyy vielä parempaan, mitä on nähty.

• Karri Rämö

29-vuotias Rämö pelasi viime kaudella Flames-paidassa pudotuspelit mukaan lukien 41 ottelua. On luotettava maalivahti, jonka Calgary pystyy heittämään maaliin milloin tahansa. Peittää isokokoisena veskarina hyvin maalin ja tulee olemaan ensi kaudella jälleen tärkeässä roolissa Flamesissa. Calgaryn puolustus on vahvistunut, joten Rämö pystyy pelaamaan entistä paremmalla tasolla.

• Niklas Bäckström

Minnesota Wildin konkarimaalivahti, jonka ura on laskusuunnassa. Pelasi viime kaudella enää 19 ottelua, ja vaikeaa tulee olemaan tälläkin kaudella. Alkava kausi saatttaa valitettavasti jäädä miehen viimeiseksi NHL:ssä. Minnesotalla on heittää maalille laadukkaampia veskareita, joten tilanne ei näytä hyvältä. Wild haluaa mielummin panostaa nuorempiin maalivahteihin, mutta toivotaan, että Bäckström todistaa tämän kirjoituksen vääräksi.

Veikkaushuone tarjoaa alkavalle NHL-kaudelle kovat kertoimet jokaiseen matsiin. Voit käydä jo nyt katsomassa voittajakertoimet tulevalle kaudelle!

Lue myös:
Jokereille selvä tappio Moskovassa – kahteen otteluun 11 päästettyä maalia!

VIDEO: Chicago Blackhawks ja tähtipuolustaja jatkosopimukseen!