NHL-blogi: Anaheimin ahdinko syvenee

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella suomalaiset kunnostautuivat lähinnä maalisyöttäjinä. Pikkuvaivojen vuoksi sivussa olivat Teuvo Teräväinen ja Lauri Korpikoski. Edmontonin Iiro Pakarinen ja Anaheimin Sami Vatanen olivat ainoat pisteittä jääneet suomalaiset kenttäpelaajat.

Olli Määttä syötti yhden ja Rasmus Ristolainen kaksi, kun Pittsburgh voitti Buffalon kotonaan lukemin 4-3. Jori Lehterä syötti 1-1 tasoituksen, kun St. Louis lisäsi Anaheimin tuskaa nousemalla takaa-ajoasemasta 2-1 kotivoittoon. Jyrki Jokipakka sai syöttöpisteen ja Antti Niemi torjui voiton, kun Dallas kaatoi Vancouverin kotonaan jatkoajalla lukemin 4-3. Tampa Bayn Valtteri Filppula syötti joukkueen ainokaisen 1-2 kotitappiossa Coloradolle.

ANAHEIMIN TUSKA VAIN KASVAA

Anaheim Ducksin valmentaja Bruce Boudreaun palli heiluu, ja muutamalla tähtipelaajallakin voi lähtö olla lähellä, jos joukkueen kurssi ei ala muuttua. Viiden ottelun vieraskiertue päättyi St. Louisiin, eikä taskuun jäänyt voiton voittoa. Anaheimilla on vain yksi voitto kymmenestä pelistä ja tilanteen on muututtava nopeasti, mikäli joukkue haluaa vielä päästä playoffs-junaan mukaan.

– Tarvitsisimme onnea, mutta juuri nyt sitä ei ole. Pelaamme riittävän hyvin voittaaksemme, totesi Boudreau.

Viime yön vierasottelussa St. Louis Bluesia vastaan kaikki näytti jo hyvältä Anaheimin kannalta. Anaheim voitti maalittoman avauserän laukaukset 12-10 ja toisen erän alussa ruotsalaispuolustaja Hampus Lindholm vei vieraat 0-1 johtoon ylivoimalla. Kauaa ei Ducks ehtinyt juhlia, kun Vladimir Tarasenko toi kotijoukkueen tasoihin Jori Lehterän syötöstä muutamaa minuuttia myöhemmin. Tasoitusmaalia edelsi Anaheimin puolustajan järkyttävä vaihtovirhe, jonka ansiosta Lehterä ja Tarasenko pääsivät kahdestaan läpi, ja he saivat syötellä maalivahti Frederik Andersenin kaikessa rauhassa kahville.

Ottelun 2-1 voittomaali olikin sitten sellainen onnenkantamoinen, että harvoin näkee. Yleensä kovaa, mutta hehtaaripyssyllä laukova Colton Parayko räjäytti pankin siniviivalta ranteella ajassa 50.31. Paraykon näpy meni metrin ohi maalista, mutta kimposi päädystä Andersenin luistimen kautta sisään.

Katso kauden kummallisimmat maalit tästä:

FILPPULA MUKANA KAIKISSA OSUMISSA

Valtteri Filppula oli toisena syöttäjänä Tampa Bay Lightningin 1-2 kavennusmaalissa, joka syntyi ylivoimalla ajassa 35.46. Lightningin kannalta harmillista oli että enempää maaleja ei ottelussa nähty ja Colorado Avalanche vei vieraspisteet mennessään. Filppulan syöttöpisteen loistoa himmentää se tosiseikka, että hän oli joukkueensa ainoa pelaaja, joka oli kentällä molempien takaiskujen aikana. Filppula jäi tehotilastossa pakkaselle -2.

SUOMALAISPAKIT PISTENIKKAREINA

Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen pelasi lähes 25 minuuttia ja Pittsburgh Penguinsin Olli Määttä tahkosi yli 19 minuuttia, kun Penguins väänsi 4-3 kotivoiton Sabresista. Ristolainen syötti ottelussa kaksi maalia, laukoi viidesti ja taklasi kolme kertaa. Määttä syötti yhden, taklasi kerran ja blokkasi kaksi vastustajan laukausta. Molemmat saivat ottelussa alivoimavastuuta ja Ristolainen pelasi lisäksi lähes kaksi minuuttia ylivoimaa.

Katso matsin parhaat palat tästä:

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä!

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.