NHL-blogi: Armia maalasi – Donskoi kikkaili

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

NHL:n viime yön kierroksella oli mukana kahdeksan suomalaista kenttäpelaajaa. Floridan Jussi Jokinen ja Aleksander Barkov sekä Edmontonin Iiro Pakarinen jäivät kiikaritehoille, kun joukkueet kohtasivat Floridan kotikaukalossa. Edmontonin Lauri Korpikoski oli sivussa kokoonpanosta 4-2 vierastappiossa. Kiikareille jäivät myös Pittsburghin Olli Määttä ja St. Louisin Jori Lehterä, kun St. Louis pesi Pittsburghin kotonaan lukemin 5-2.

Buffalon Rasmus Ristolainen nosti kauden pistesaldonsa jo 31 tehopisteeseen maalisyötöllä 2-4 vierasvoitossa Winnipegistä ja matsasi Oliver-Ekman Larssonin kanssa henkilökohtaisen kympin arvoisesti. Winnipegin Joel Armia nostettiin kakkosketjuun viime yön otteluun Coloradoa vastaan ja Armia vastasi huutoon viimeistelemällä joukkueen ainoan maalin 1-2 kotitappiossa.

DONSKOI KAIVOI TAAS KIKKAPUSSIAAN

San Jose Sharksin Joonas Donskoi valittiin tappiosta huolimatta ottelun kolmostähdeksi, kun joukkue hävisi kotonaan Ottawa Senatorsille maalein 3-4 rangaistuslaukauskisan jälkeen. Donskoi pelasi ottelussa vajaat viisitoista minuuttia, joista reilun minuutin ylivoimalla. Hän sai tililleen syöttöpisteen, laukoi kahdesti kohti maalia ja jäi tehotilastossa pykälän verran plussan puolelle.

Rangaistuslaukauskilpailussa Donskoi ja Joe Pavelski yrittivät samoja kikkoja, jotka toimivat edellisessä rangaistuslaukauskisan voitossa, mutta Ottawan Craig Anderson oli tehnyt kotiläksynsä ja kaikki Sharksin yrittäjät jäivät maaleitta.

Kotijoukkueelle yhden pisteen tuonut, Donskoin syöttämä 3-2 johtomaali oli upeaa katsottavaa. Donskoi sai Chris Tierneyltä kiekon siniviivalla, harhautti puolustajat upealla jalkakikalla ja vapautti tarkalla syötöllä Matt Nieton maalin kulmalta. Nieto ei erehtynyt, vaan vei kiekon kämmeneltä rystylle ja lirutti kiekon maaliin.

Katso upea yhdistelmä tästä:

ARMIA KIITTI VASTUUSTA MAALILLA – JETS HÄVISI SILTI

Winnipeg Jetsin Joel Armia on tähän saakka saanut jämäminuutteja lähinnä nelosketjun laiturina. Kiekosta, pisteistä ja ennen kaikkea maaleista elävälle nuorukaiselle se on ollut turhauttavaa aikaa. Viime yön kotikamppailuun Colorado Avalanchea vastaan Armia nostettiin kakkosketjun laitaan ja peliaikaakin tuli reilut viisitoista minuuttia. Ykkösketjun vasen laituri Drew Stafford oli ylävartalovamman vuoksi sivussa ja Armia pääsi paikkaamaan kakkosketjusta ykköseen nostettua Andrew Laddia.

Armia oli yksi joukkueensa parhaista pelaajista ja näillä esityksillä luulisi suurempaa vastuuta tulevan jatkossakin. Armia viimeisteli 1-2 kavennusmaalin ajassa 59.18, mutta pisteille saakka se ei valitettavasti Winnipegiä nostanut. Maalin lisäksi Armialle kirjattiin kaksi laukausta ja kolme taklausta.

Armian kauden toinen osuma syntyi kuudella viittä vastaan, kun Nikolaj Ehlers jätti kiekon siniviivalla Mathieu Perreaultille, joka syötti maalin kulmalle nousevalle Armialle. Armia nosti kiekon ottelun ykköstähdeksi 36/37 torjunnalla valitun Semyon Varlamovin vasemman olan yli etuylänurkkaan. Armialla on tällä kaudella summannut tehot 2+0 viidessätoista pelaamassaan ottelussa ja hän on kauden tehotilastossa kaksi pykälää plussalla, mikä on varsin hyvä suoritus nelosvitjassa aikaansa viettäneeltä nuorukaiselta. Toivotaan, että jatkossa paikka vakiintuisi ylemmissä ketjuissa.

Katso Armian maali tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Lehterä iskussa

Video: Raskilta ilmiömäinen syöksykoppi – Komarov maalasi

Video: Korpisalo taas liekeissä – Hännikäinen palasi kaukaloon

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa