NHL-blogi: Armia sai vihdoin näyttöpaikan

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 17/02/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella nähtiin jäällä kuusi suomalaista kenttäpelaajaa ja lisäksi tulikuuma Tuukka Rask Bostonin maalilla. Rask torjui Pittsburghia vastaan käydyssä vierasottelussa 2-6 voiton. Voitto oli Raskille jo viides perättäinen ja pisteitä on tullut jo kymmenestä perättäisestä ottelusta. Pittsburghin Olli Määttä teki kaikkensa joukkueen eteen, mutta turhaan. Määttä pelasi ylivoimaa ja alivoimaa, laukoi, taklasi ja peitti laukauksia, mutta jäi tehotilastossa pykälän verran pakkaselle.

Valtteri Filppulan Tampa Bay jäi Washingtonin T.J. Oshien ja Alex Ovechkinin jalkoihin. Molemmat keräsivät tehot 2+2 Washingtonin 5-3 kotivoittoon päättyneessä ottelussa. Filppula jäi ilman tehomerkintöjä. Floridan suomalaistykit Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen esiintyivät vahvasti tiukassa vierasväännössä Carolinaa vastaan. Barkov syötti voittomaalin 0-2 lukemiin päättyneessä kamppailussa.

Joonas Donskoin tehotilasto jäi pari astetta pakkaselle, kun San Jose kärsi 4-2 vierastappion Ottawalle. San Josen ketjut ovat eläneet aika lailla viime otteluissa ja peliesityksetkin ovat ailahdelleet. Tilanteen rauhoittaminen voisi ehkä auttaa.

ARMIA PÄÄSI PIINASTA

Winnipeg Jetsin Joel Armia nostettiin marraskuun loppupuolella farmista. Hän teroitti muutaman viikon kynsiään Jetsin katsomossa, tiputettiin viikko sitten takaisin farmiin hakemaan vauhtia, ja viime yönä hän pääsi vihdoin tekemään Jets-debyyttinsä 5-2 kotivoitossa New York Rangersia vastaan. Ottelu oli Armian NHL-uran toinen, sillä hän on pelannut myös yhden ottelun Buffalo Sabresin paidassa. Tällä kaudella 22-vuotias Armia on pelannut AHL:n Manitoba Moosessa 18 ottelua, joissa on syntynyt tehot 3+5.

Kauden ensimmäisessä NHL-ottelussa ei tehoja syntynyt, mutta muuten Armia esiintyi edukseen. Peliaikaa kertyi nelosketjussa mukavat yksitoista minuuttia. Armia laukoi kerran kohti Rangersin maalia ja taklasi kahdesti. Tehotilastokin jäi nollille, mikä on yleensä nelosketjulle minimitavoite. Voitto parantaa Armian mahdollisuuksia lisänäyttöihin, sillä perinteisesti voittavaa joukkuetta ei vaihdeta. Toivotaan parasta.

Katso matsin parhaat palat tästä:

BARKOV KAPTEENIN VOITTOMAALIN SYÖTTÄJÄNÄ

Florida Panthersin kapteeni Willie Mitchell ei yleensä maaleilla juhli. Aleksander Barkovin ja Jonathan Huberdeaun syöttämä 0-1 voittomaali Carolina Hurricanesia vastaan oli ykköstähdeksi valitun Mitchellin kauden ensimmäinen maali ja ensimmäinen osuma viimeiseen 36 otteluun.

– Onhan se vähän noloa, kun pelaat pitkään ilman maalia, joten voittomaali totta kai lämmittää mieltä. Eihän se lopulta minun peliäni ole. Kun maalaat harvoin, haluat että maalit ovat tärkeitä.

Katso voittomaali tästä:

RASK VOITTI TAAS

Boston Bruinsin Tuukka Rask on noussut vaisun kauden aloituksen jälkeen hirmuiseen torjuntavireeseen. Pisteitä on kertynyt kymmenestä viime pelistä ja viisi viimeistä peliä on päättynyt voittoon. 2-6 vierasvoittoon Pittsburghista tarvittiin tällä kertaa 30/32 torjuntaa. Ottelun ykköstähdeksi valittiin uransa ensimmäisen hattutempun tehnyt Frank Vatrano.

Katso matsin parhaat palat tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Joonas Korpisalo – seuraava suomalainen supertähti?

NHL-blogi: Leijonapakille uran ensimmäinen hattutemppu

Video: Komarov ja Jokinen maalareina

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa