NHL-blogi: Barkoville muhkea jatkosopimus

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

NHL-seura Florida Panthers rakentaa tulevaisuuttaan nuorten tähtiensä varaan. Aleksander Barkovin kuuden vuoden jatkosopimus, Nick Bjugstadin kuuden vuoden jatkopahvi ja aktiivinen pyrkimys pitkään sopimukseen myös puolustaja Aaron Ekbladin kanssa osoittavat, että Florida satsaa nuoriin tähtiinsä tosissaan. Samaan aikaan vanhemmille pelaajille sorvataan vuoden, kahden diilejä, esimerkkinä puolustaja Steven Kampferin kahden vuoden jatkosopimus.

BARKOVIN PALKKA KUUSINKERTAISTUI

20-vuotias Barkov tienaa meneillään olevasta kaudesta vajaat miljoona dollaria, mutta jo ensi kaudella tienestit nousevat 4,25 miljoonaan. Kuuden vuoden keskipalkka on Miami Heraldin saamien tietojen mukaan 5,9 miljoonaa ja asteittain kasvavan sopimuksen palkkahuippu on kaudella 2021-2022 7,75 miljoonaa dollaria.

Seura olisi halunnut kiinnittää Barkovin vielä isommalla kahdeksan vuoden sopimuksella, mutta Barkovin manageri hylkäsi tarjouksen, sillä kuuden vuoden päästä Barkovin markkina-arvo on oletettavasti korkeimmillaan ja silloin puhutaan jo megaluokan sopimuksesta, mikäli miehen kehitys jatkuu tätä rataa.

BARKOV ON TÄYDELLINEN PAKETTI, ISO TAITAVA JA KURINALAINEN

Jussi Jokisen ja Barkovin muodostama alivoimakaksikko on saanut viime aikoina paljon vastuuta ja homma toimii. Barkov on tällä kaudella pelannut keskimäärin 1.33 minuuttia alivoimaa ottelua kohden. Alivoimamaaleja ei ole vielä tullut, mutta yksi syöttöpiste löytyy alivoimaltakin. Kaikkiaan Barkovilla on tällä kaudella 18 syöttöpistettä 30 ottelusta ja niistä peräti 14 on syntynyt tasavoimalla, eli viisikkopelin syöttötaito on Barkovilla poikkeuksellista luokkaa.

Aloituksista Barkov on voittanut hieman reilut 48 %. Laukauksia on kertynyt 30 otteluun yhteensä 92, taklauksia 31 ja blokattuja laukauksia 26 kappaletta. Peliaikaa Barkov on saanut keskimäärin 19.33 minuuttia.

Katso Barkovin syöttötaitoa tästä:

YLIVOIMALLA YRITTÄÄ ITSEKIN

Barkov tunnetaan pelaajana, joka mieluummin syöttää kuin laukoo. Valmentaja Gerard Gallant on pyrkinyt kannustamaan Barkovia laukomaan enemmän ja tulokset ovat alkaneet näkyä, erityisesti ylivoimalla. Barkov on viimeistellyt tällä kaudella kaikkiaan 12 maalia, joista neljä on syntynyt ylivoimalla. Ylivoimalla Barkov on siis viimeistellyt yhden enemmän kuin syöttänyt, kun kaikkiaan syöttöjä on tullut kuusi enemmän kuin maaleja.

Katso Barkovin YV-maali tästä:

ILMIÖMÄINEN RANKKARISPESIALISTI

Barkov on tällä kaudella profiloitunut myös erinomaiseksi rankkarin laukojaksi. Barkovin juonikkaat ratkaisut ovat herättäneet ihmetystä ja ihastusta laajalti NHL-piireissä. Maali on ollut selviö jokaisella miehen neljästä yrityksestä tällä kaudella ja kaikki maalit ovat olleet todella upeita suorituksia. Pelikavereista mm. Jaromir Jagr on useaan otteeseen vitsaillut Barkovin rankkaritaidoista.

Barkovin rankkareissa on nähty erilaisia variaatoita, mm. jalkakikkaa ja vanhaa kunnon ”Foppaa”, jossa maalivahti viedään sivuun ja kiekko lirutetaan yhdellä kädellä maaliin.

Katso Barkovin ”Foppa-veivi” tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Dallasin suomalainen pakkipari vauhdissa
NHL-blogi: Granlund katkaisi kiikariputkensa
NHL-blogi: Mestari viilettää voitosta voittoon

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa