NHL-blogi: Barkovin voittomaali venytti Floridan putkea

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 01/08/2016
Jaa tämä...

NHL:n viime yön kierroksella oli mukana kymmenen suomalaista kenttäpelaajaa ja neljä maalivahtia, joista torjuntavuorossa olivat Dallasin Kari Lehtonen ja Calgaryn Karri Rämö.

Lehtonen torjui 2-1 kotivoiton Winnipegistä rangaistuslaukauskisan päätteeksi ja hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi 32/33 torjunnalla. Calgary kärsi 1-2 kotitappion Arizonalle, mutta Rämö valittiin silti kakkostähdeksi 31/33 torjunnalla. Arizonan Louis Dominguen 25/26 torjuntaa nostivat hänet ottelun ykköstähdeksi.

Kierroksen ainoa suomalainen pistemies oli Floridan Aleksander Barkov, joka viimeisteli voittomaalin, kun joukkue haki vieraspisteet Ottawasta lukemin 2-3.

RÄMÖN VIRE JATKUI – CALGARYN EI

Calgary Flamesin Karri Rämö on ollut viime aikoina uskomattomassa torjuntavireessä. Viimeiseen kolmeen matsiin Rämö on torjunut peräti 87/90 laukausta torjuntaprosentilla 96,7 %. Kahdesta edellisestä matsista irtosi voitotkin, mutta viime yön ottelussa Rämön 31/33 torjuntaa riittivät joukkueelle vain kakkossijaan Arizona Coyotesia vastaan ja Rämölle tähdistön kakkossijaan Arizonan veskarin Louis Dominguen jälkeen.

– Jos onnistumme tekemään vain yhden maalin, kun molarimme torjuu yli 30 kutia, tuntuu se maalivahtimme pettämiseltä, totesi Flames-hyökkääjä Matt Stajan ottelun jälkeen.

Katso parhaat palat tästä:

LEHTONEN NÄPÄYTTI ARVOSTELIJOITA

Dallas Starsin Kari Lehtonen on eri asiantuntijoiden toimesta ehditty julistaa Dallasin kakkosveskariksi jo useampaan otteeseen, mutta siinä vaiheessa Kärppä nykäisee aina kaniinin hatusta. Tällä kertaa Lehtonen katkaisi Dallasin kolmen ottelun tappioputken torjumalla 32/33 laukausta kotiottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan ja hänet valittiin oikeutetusti ottelun ykköstähdeksi. Kahdessa edellisessä matsissa Lehtonen joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa yhteensä peräti yhdeksän kertaa.

– Minusta Lehtonen näytti todella varmalta, totesi Dallasin valmentaja Lindy Ruff. – Hän nousi takaisin tasolleen ja kuten useimmat kaverimme, pystyi selvästi parempaan suoritukseen. Emme antaneet läpiajoja tai ylivoimahyökkäyksiä, mutta hän näytti vakaalta ja itsevarmalta ja olisi voinut pitää ottelussa nollankin.

Katso kohokohdat tästä:

BARKOV VENYTTI FLORIDAN VOITTOPUTKEA

Florida Panthers oli voittanut ennätykselliset kymmenen perättäistä ottelua ennen vierailuaan Ottawa Senatorsin kotihallissa. Ennätysputki sai jatkoa 2-3 vierasvoitolla, johon oli tällä kertaa syynä enemmänkin Ottawan heikot otteet kuin Floridan hyvyys.

– Ottelu ei missään tapauksessa ollut parhaitamme, totesi kolmostähdeksi 30/32 torjunnalla valittu Roberto Luongo. – Se oli varmasti huonoimpia pelejämme voittoputken aikana, mutta jotenkin osaamme vain kääntää näitä voitoksi. Kyllä se meille kelpaa.

Ottelun voittomaalin viimeisteli Barkov Jaromir Jagrin ja ykköstähdeksi kahdella maalisyötöllä valitun Jonathan Huberdeaun syötöistä ajassa 47.30 vastahyökkäyksen päätteeksi. Jagr antoi kiekon Barkoville maalin kulmalle ja Barkov nosti kiekon rystyllä sisään.

Katso Barkovin maali tästä:

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa