NHL-blogi: Rinne ja Donskoi ykköstähtinä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 11/06/2015
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli mukana yhdeksän kenttäpelaajaa ja neljä maalivahtia, joista torjuntavuorossa olivat Pekka Rinne, Tuukka Rask ja Karri Rämö. Rinne oli ottelun ykköstähti, kun Nashville kaatoi Minnesotan vieraissa lukemin 2-3. Raskin 27/20 torjuntaa eivät tällä kertaa riittäneet, vaan Boston hävisi vieraissa Washingtonille 4-1. Rämö torjui 26/27 laukausta Calgaryn 2-1 jatkoaikavoitossa Philadelphiasta. Joni Ortio oli penkillä seuraamassa Rämön varmoja otteita.

Mikko Koivu ja Valtteri Filppula saivat molemmat syöttöpisteen tililleen, mutta suurin mielenkiinto suomalaisten kenttäpelaajien osalta kohdistui Joonas Donskoin San Josen ja Jussi Jokisen Floridan kohtaamiseen. Jokinen sai tililleen yhden syöttöpisteen ja ottelun ykköstähdeksi valitun Donskoin kahdesta maalista toinen hyväksyttiin.

RINNE KAUKALON KUNINGAS

Mikko Koivun johtama Minnesota Wildin kakkoskenttä oli taas joukkueensa parhaimmistoa, kun joukkue hävisi kotonaan Nashville Predatorsille lukemin 2-3. Koivu sai tililleen syöttöpisteen Wildin 1-1 tasoitusmaaliin. Wild hallitsi selkeästi kenttätapahtumia, erityisesti ottelun toisessa erässä ja aivan loppuhetkillä, mutta Predatorsin Pekka Rinne oli jälleen käsittämättömässä vireessä.

Rinne oli ottelun kiistaton ykköstähti 27/29 torjunnalla ja torjuntaprosentilla 93,1 %. Wild vei ottelun laukaisutilaston 29-24. Wild myllytti viimeiset pari minuuttia ilman maalivahtia ja siitä puolitoista minuuttia vielä ylivoimalla, mutta Rinne oli ohittamaton. Kenttäpelaajien huojentuneet onnittelut ja kiitokset Rinteelle päätössummerin jälkeen kertoivat kaiken olennaisen ottelun luonteesta.

Predatorsin Miikka Salomäki sekä Wildin Mikael Granlund ja Erik Haula pelasivat ottelussa ilman tehoja.

Katso Rinteen dominointia tästä:

RÄMÖ NÄPÄYTTI ARVOSTELIJOITA

Pari viikkoa sitten farmiin tiputettu ja loukkaantuneen Jonas Hillerin tilalle takaisin ylös nostettu Karri Rämö näytti torjumisen mallia, kun Calgary Flames väänsi kotonaan 2-1 jatkoaikavoiton Philadelphia Flyersista. Hieman tuoksahti taas politiikalle, kun Rämö sivuutettiin kokonaan tähdistövalinnoissa 26/27 torjunnasta huolimatta.

Rämöllä oli useiden huippukoppien lisäksi iso rooli ottelun ratkaisijana, sillä hän oli toisena syöttäjänä ykköstähti Mikael Backlundin jatkoaikamaalissa, joka syntyi ajassa 60.35. Rämön maalisyöttö oli tosin melko tahaton, sillä Johnny Gaudreau sai kiekon Rämön torjunnasta, purjehti hyökkäyspäätyyn ja laukoi tulisesti. Backlund siivosi reboundin sisään maalin edestä.

DONSKOI MONESSA MUKANA

Jussi Jokinen sai vastuuta Florida Panthersin kakkoskentässä, ylivoimalla ja alivoimalla, kun joukkue hävisi vieraissa Joonas Donskoin San Jose Sharksille lukemin 5-2. Jokinen pelasi ottelussa vajaat 17 minuuttia ja sai tilleen syöttöpisteen ylivoimalla syntyneeseen 3-2 kavennusmaaliin.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Donskoi viimeisteli ottelun 2-0 osuman maalinedushässäkästä. Maali hyväksyttiin vasta videotarkastuksen jälkeen. Donskoi pääsi juhlimaan jo toistakin osumaa toisen erän lopussa, mutta Floridan valmentaja Gerard Gallant haastoi videotarkistuksen ja maali hylättiin tilannetta edeltävän paitsion vuoksi.

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.