NHL-blogi: Rinne vesitti Donskoin paluun

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli vauhdissa neljä suomalaista. Joni Ortio aloitti vaihtopenkiltä, kun Calgary hävisi Ottawalle vieraissa 5-4 rangaistuslaukauksilla. Ortio pääsi kentälle 4-3 tilanteessa Jonas Hillerin loukkaannuttua yhteentörmäyksessä ajassa 52.20.

Olli Määttä sai yhden syötön tililleen, kun Pittsburgh käänsi 1-0 tappioaseman 1-3 voitoksi Washingtonin vieraana. Määttä jäi tehotilastossa pari pykälää plussalle +2 ja oli vakuuttava koko illan. Kaikki ottelun maalit syntyivät kolmannessa erässä.

Suomalaisittain mielenkiintoisin kohtaaminen nähtiin San Josessa, kun Joonas Donskoi teki paluun kotijoukkueen kokoonpanoon ja suoraan ykkösketjuun. Vierasjoukkue Nashvillen Pekka Rinne oli taas mies paikallaan ja piti Nashvillea pystyssä lähes yksinään ottelussa, jonka kenttätapahtumia kotijoukkue hallitsi selvästi. Nashville väänsi lopulta 1-2 vierasvoiton ja Rinne valittiin oikeutetusti ottelun ykköstähdeksi.

HILLER LOUKKAANTUI, ORTIO VASTASI HUUTOON

Joni Ortio katseli ensimmäiset 52 minuuttia vaihtopenkiltä, kun Calgary Flames hävisi Ottawa Senatorsille vieraissa lukemin 5-4 rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Ajassa 52.20 vain 14/18 torjuntaa kerännyt Jonas Hiller loukkaantui, kun Bobby Ryan törmäsi häneen.

Ortio luisteli maalille 4-3 tappiotilanteessa ajassa 52.20. Calgary tasoitti pelin vain 12 sekuntia myöhemmin Ryanin istuessa jäähyä Hilleriin törmäämisestä. Ortio vei 5/5 torjunnallaan joukkueensa aina rankkarikisaan saakka, jossa hän antautui kahdesti ja Ottawa vei lopulta voiton katkaisten neljän ottelun tappioputken. Calgary hävisi jo kolmannen perättäisen pelinsä.

Valmentaja Bob Hartley ilmoitti Hillerin kärsivän alaraajavammasta, mutta ei antanut lisätietoa, eikä arvioinut loukkaantumisen aikataulua tai vaikutuksia joukkueen toimintaan. Avaako tämä oven farmiin tiputetulle Karri Rämölle?

Katso matsin kohokohdat tästä:

OVECHKININ RUUTI MÄRKÄÄ

Alexander Ovechkin laukoi viidesti ja taklasi neljä kertaa, kun Washington Capitals hävisi kotonaan Pittsburgh Penguinsille lukemin 1-3. Ovechkin jäi kuitenkin ilman tehoja ja tehotilastossakin pakkaselle -1. Washington siirtyi 1-0 johtoon kolmannen erän alussa Evgeny Kuznetsovin maalilla, Mutta Pittsburgh ei tästä häkeltynyt. Tasoitusmaali syntyi vain puoli minuuttia myöhemmin ja Phil Kesselin voittomaali pari minuuttia sen jälkeen. Olli Määttä sai syöttöpisteen 1-1 tasoitusmaaliin.

RINNE PILASI DONSKOIN PALUUN LOISTOPELILLÄ

Pekka Rinne oli jälleen kentän kuningas, kun Nashville Predators kävi ryöstöretkellä San Jose Sharksin kotiluolassa. Ykköstähdeksi valittu Rinne torjui 1-2 vierasvoittoon päättyneessä ottelussa 20/21 laukausta, joukossa Joonas Donskoin veto keskisektorilta suoraan syötöstä.

Loukkaantumisen jälkeen paluun kokoonpanoon tehnyt Donskoi viiletti Sharksin ykkösketjussa 16 minuuttia, joista muutaman sekunnin yli- ja alivoimaa. Donskoi laukoi kahdesti kohti Rinnettä ja blokkasi kaksi Nashvillen laukausta.

Katso matsin parhaat palat tästä:

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä!

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.