NHL-blogi: Filppula ratkaisijana, Donskoilta upea lättysyöttö

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli suomalaisista mukana kaksitoista kenttäpelaajaa ja neljä maalivahtia, joista torjuntavuorossa oli Dallasin Kari Lehtonen. Hänet valittiin Washingtonia vastaan pelatussa ottelussa ykköstähdeksi 33/35 torjunnalla. Ottelun kakkostähti oli Alexander Ovechkin, joka osui vihdoin ja nousi yksinään kaikkien aikojen parhaaksi venäläiseksi maalintekijäksi ohi legendaarisen Sergei Fedorovin.

Suomalaisista maalin makuun pääsivät Floridan Alexander Barkov ja Tampa Bayn Valtteri Filppula, joka ratkaisi ottelun Rangersia vastaan alivoimalla ja syötti joukkueensa avausmaalin tasavajaalla. Filppula valittiin ottelun kakkostähdeksi. Syöttöpisteitä keräsivät myös Minnesotan Mikko Koivu, San Josen Joonas Donskoi, Anaheimin Sami Vatanen ja Buffalon Rasmus Ristolainen, joka summasi jo seitsemännen tehopisteensä kuuteen viimeiseen peliin.

[interaction id=”564ddf1441f2d0122b85243e”]

FILPPULA PARHAIMMILLAAN VAJAALLA, RATKAISI VOITON LIGHTNINGILLE

Tampa Bay Lightningin suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula pelasi lähes täydellisen ottelun New York Rangersia vastaan. Ottelun ainoana kenttäpelaajana tähdistöön valittu Filppula syötti Alex Killornin 1-0 johtomaalin, joka syntyi ajassa 14.47 joukkueiden pelatessa tasavajaalla. Rangersin Dominick Moore tasoitti ottelulukemat 1-1:een ajassa 53.43 ja Rangers pääsi ottelun lopussa yrittämään täyttä pistepottia ylivoimalla, kun Brian Boyle otti estämisjäähyn ajassa 58.34.

Rangers ehti kuitenkin olla vain vajaat 20 sekuntia ylivoimalla, kun puolustaja Ryan McDonagh haparoi kiekon kanssa ja J.T. Brown lähti 2-1 hyökkäykseen Filppulan kanssa. Brown odotti kunnes Rangersin veskari Henrik Lundqvist tuli peittämään vetoa ja syötti vasta sitten Filppulalle, joka raapaisi kiekon ykkösellä sisään. Ottelun 2-1 voittomaali syntyi ajassa 58.55.

– Minusta tuntuu, että meillä on ollut paineita maalinteosta ja voittamisesta. Tämä antaa itseluottamusta jatkoon, totesi Filppula pelin jälkeen.

Katso Filppulan taidonnäytteitä tästä:

OVECHKIN OSUI VIIMEIN, LEHTOSEN DALLAS VOITTI SILTI

Washington Capitalsin Alexander Ovechkin valittiin ottelun kakkostähdeksi Dallas Starsia vastaan käydyssä kamppailussa, jossa hän sai viimein tehtyä maalin, joka nosti hänet yksinään kaikkien aikojen venäläiseksi maalitykiksi NHL:ssä. Ovechkinin 2-2 tasoitusmaali syntyi ajassa 47.01, mutta jäi lopulta laihaksi lohduksi Capitalsille, sillä ykköstähdeksi 33/35 torjunnalla valittu Kari Lehtonen laittoi luukut kiinni ja Jason Spezza viimeisteli 2-3 loppulukemat ajassa 51.10.

DONSKOIN UPEA LÄTTYSYÖTTÖ TOI RATKAISUN

San Jose Sharksin ykköskentästä pari peliä sitten tiputettu Joonas Donskoi etsii rooliaan joukkueessa. Ylivoimavastuuta ei juuri ole tullut ja peliaikakin on ollut pienenemään päin. Suomessa Donskoi tunnetaan nimenomaan loistavana kiekollisena pelaajana ja siksi tuntuukin oudolta, ettei ylivoimavastuuta tule. Viime yön vierasottelussa Donskoi näytti kaikille, että hän on valmis vastuuseen. Hän syötti ottelun ainoan maalin jatkoajalla.

Maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen mentiin jatkoajalle, jonka Sharks aloitti ylivoimalla. Sharksin supertähdet saivat pyörittää peliä neljällä kolmea vastaan lähes kaksi minuuttia tuloksetta. Kun jatkoaika oli vanhentunut reilut kolme minuuttia, päästettiin Sharksin nuoret sankarit irti. Joonas Donskoi toi kiekon alueelle, antoi täydellisen lättysyötön Melker Karlssonille, joka viimeisteli suoraan syötöstä ajassa 63.45. Donskoin syöttö oli yhtä upea kuin leijonalegenda Raimo ”Raipe” Helmisellä aikoinaan.

Katso Donskoin loistava lätty tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Korpikoski palasi, Teräväinen loukkaantui?

KUVA: Dallas Starsin suomalaisvahdin pelipaidassa oli jotain normaalista poikkeavaa

Expektin kova trio – mistä on kyse Brotherpuckersissa?

Rekisteröidy - ei kierrätysvaatimuksia
50 EURON RISKITÖN VETO ENSITALLETTAJILLE!
Pelaa