NHL-blogi: Wildin suomalaiset tehokkaina

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 11/11/2015
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli pisteillä kuusi suomalaista ja kaksi heistä onnistui maalinteossa. Minnesotan Mikael Granlundin viiden ottelun kuiva kausi päättyi kotiottelussa Winnipegiä vastaan. Granlund syötti ottelun voittomaalin 5-3 päättyneessä matsissa. Myös Mikko Koivu sai syöttöpisteen tililleen ja Erik Haula viimeisteli alivoimalla kauden toisen osumansa läpiajosta.

Rasmus Ristolainen viimeisteli kauden neljännen osumansa tyhjään maaliin, kun Buffalo kaatoi vieraissa Tampa Bayn. Floridan Jussi Jokinen taas saalisti kaksi syöttöpistettä 4-3 kotivoitossa Calgarystä. Leo Komarov oli toisena syöttäjänä ottelun voittomaaliin, kun Dallas taipui kotonaan Torontolle lukemin 2-3.

Suomalaisveskarien ilta ei ollut mitenkään maaginen. Torjuntavuorossa olivat Nashvillen Pekka Rinne, Dallasin Antti Niemi ja Calgaryn Karri Rämö. Heistä Rinne otti ainoana voiton, vaikka olikin kaukana tasostaan. Tällä kertaa 7-5 kotivoittoon riitti vaivaiset 21/26 torjuntaa.

GRANLUNDILLE PIENI PILKAHDUS HARMAUTEEN

Minnesota Wildin Mikael Granlund katkaisi viiden ottelun pisteettömän putkensa syöttämällä ykköstähdeksi valitun Thomas Vanekin 4-1 voittomaalin 5-3 kotivoitossa Winnipeg Jetsistä. Granlund oli saanut aiemmin vain yhden syöttöpisteen kymmeneen viimeiseen peliin, joten tämän illan piste oli varmasti tervetullut. Toivottavasti se tästä aukeaisi.

Mikko Koivu syötti Nino Niederreiterin 1-0 osuman, kun vajaat neljä minuuttia oli pelattu. Koivu antoi maalin takaa rystyllä maalin kulmalle, josta Niederreiter sai rauhassa sutia kiekon sisään. Erik Haula pääsi toisen erän kuudennella minuutilla alivoimalla karkuun, eikä erehtynyt. Haula laittoi kiekon ranteella räpyläpuolen tolpan juureen ja vei Wildin 3-1 johtoon ajassa 25.59.

Katso suomalaisten otteita tästä:

NASHVILLE VOITTI KERRANKIN KENTTÄPELISSÄ

Nashville Predators voitti poikkeuksellisesti, vaikka Pekka Rinteellä ei ollut paras päivänsä. Yleensä Nashvillen voitot ovat seurausta Rinteen huippupelistä ja hän on lähes poikkeuksetta tähdistössä voitto-otteluissa. Tällä kertaa oli kuitenkin toisin. Rinne torjui kotiottelussa Ottawa Senatorsia vastaan vaivaiset 21/26 laukausta, mutta Predators kaivoi 7-5 kotivoiton siitä huolimatta.

Miikka Salomäki pelasi Nashvillen paidassa kolmetoista minuuttia. Siinä ajassa hän otti yhden jäähyn, laukoi kerran kohti maalia, taklasi viisi kertaa ja blokkasi kaksi laukausta.

JOKINEN TEHOILLA, RÄMÖLLÄ VAIKEAA

Florida Panthersin Jussi Jokinen saalisti kaksi syöttöpistettä 4-3 kotivoitossa Calgary Flamesista. Floridalla oli alla viiden ottelun tappioputki, joten voitto tuli tarpeeseen. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 5.16, kun Jokinen laukoi vasemmasta laidasta ylivoimalla ja Karri Rämö kadotti torjunnan jälkeen kiekon näkyvistään. Vincent Trotchek tuli vauhdilla tilanteeseen ja sutaisi irtokiekon maaliin Jetsin puolustajien nenän edestä. Myös 2-1 maali syntyi Jokisen reboundista. Jokinen ohjasi Alex Petrovicin siniviivalaukauksen kohti Rämöä ja Reilly Smith lakaisi reboundin sisään ajassa 15.43. Ottelun ykköstähti oli Jaromir Jagr tehoilla 1+1.

Katso matsin parhaat palat tästä:

NHL-blogi: Tuukka Rask illan kirkkain tähti

VIDEO: Tulevalla Olympiaisännällä ei ole mitään jakoa NHL-tähtiä vastaan

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.