NHL-blogi: Rinteeltä upea venytys - tähtivahvistus osui heti

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 01/09/2016
Jaa tämä...

NHL:n viime yön kierroksella oli mukana yhdeksän suomalaista kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia, joista torjuntavuorossa oli Nashvillen Pekka Rinne. Rinne torjui Coloradoa vastaan 22/26 laukausta, mutta turpaan tuli 5-3.

Iiro Pakarisen ja Lauri Korpikosken Edmonton onnistui häviämään kotonaan Tampa Baylle, vaikka vastustaja ei tehnyt maaliakaan. Edmonton viimeisteli yhteensä viisi maalia, joista kolme omiin, joten lopputulos oli 2-3 vierasjoukkueelle. Edmontonin suomalaiskaksikko ja Tampa Bayn Valtteri Filppula jäivät ottelussa pisteittä.

Pisteillä ei suomalaisia nähty kierroksen muissakaan kamppailuissa ja tehotilastoissakin ainoa plussalle päässyt suomalaispelaaja oli Bostonin Joonas Kemppainen merkinnällä +1 New Jerseyn vieraana.

Rapakon takana kierroksen suurin mielenkiinto kohdistui Nashvillen ja Columbusin välisen pelaajavaihdon hankintojen onnistumisiin uusissa seuroissaan. Columbusiin Nashvillesta siirtynyt nouseva nuori tähtipuolustaja Seth Jones jäi debyyttiottelussaan pakkaselle merkinnällä -2. Jarmo Kekäläisen tuore hankinta sai vastuuta yli 22 minuuttia, joista reilut kolme minuuttia ylivoimalla ja saman verran alivoimalla. Nashvilleen siirtynyt Ryan Johansen taas onnistui tappiosta huolimatta mainiosti ja otti heti paikkansa joukkueen hyökkäyksen ykköstähtenä.

JOHANSENIN EKA KUTI OSUI YLÄPESÄÄN

Columbus Blue Jacketsista Nashville Predatorsiin pelaajavaihdossa siirtynyt tähtihyökkääjä Ryan Johansen ehti pelata uudessa seurassaan reilut kaksi minuuttia, kun hän alkoi jo lunastaa häneen asetettuja odotuksia. Ottelun avausmaali, maalisyöttö ja tehomerkintä +2 miellyttävät varmasti uuden seuran johtoa 5-3 tappiosta huolimatta.

Johansen on 23-vuotias viime kauden NHL All-Stars-ottelussa arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) valittu ja piste-ennätyksensä 71 tehopistettä viimeistellyt tähti, joka ei tänä vuonna sopeutunut Columbusin uuden päävalmentajan John Tortorellan tyyliin. Nashvillessa vastuuta tulee näillä otteilla takuuvarmasti.

Avausmaali uudessa seurassa syntyi, kun Johansen leipoi ylivoimalla kiekkoa pelintekijän paikalla vasemmassa laidassa lähes nollakulmassa etsien syöttöpaikkaa. Yllättäen hän kääntyi ja laukoi ranteella etuyläkulmaan ohi hölmistyneen Semyon Varlamovin. Johansenin ajassa 2.35 syntyneen ylivoimamaalin syöttäjiksi merkittiin Mattias Ekholm ja Mike Ribeiro.

Katso Johansenin komea osuma tästä:

RINNE JA NYSTROM ESITTIVÄT UPEAN TUPLAJALKATORJUNNAN

NHL-kierroksen ehdoton suomalaiskohokohta nähtiin ottelun kolmannen erän viidennellä peliminuutilla, kun Jarome Iginla syötti kiekon Mikhail Grigorenkolle, joka pääsi nokikkain Pekka Rinteen kanssa. Rinne yritti saada kiekko mailallaan syöksymällä eteenpäin. Grigorenko siirsi kiekon sivuun ja luuli laittavansa tyhjään maaliin, kun Rinteen jalka venyi kuin tyhjästä eteen. Iginla nappasi irtokiekon ja pääsi yrittämään maalin edestä lähes tyhjään maaliin, mutta Iginlan laukauksen pysäytti Nashvillen jenkkilaituri Eric Nystrom komealla jalkatorjunnalla.

Katso upea tuplatorjunta tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Barkovin maali venytti Floridan ennätysputkea

NHL-blogi: Nashville nappasi ison kalan

 

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa