NHL-blogi: Jokinen maalasi, Lehterän kuiva kausi katkesi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli suomalaisista mukana neljätoista kenttäpelaajaa ja viisi maalivahtia, joista torjuntavuorossa olivat Kari Lehtonen, Tuukka Rask ja Pekka Rinne. Suomalaisvahdeilla oli loistava ilta, sillä kaikki kolme torjuivat voitot omissa otteluissaan.

Rask oli illan ykköstähti, kun Boston kaatoi Detroitin kotonaan lukemin 3-1. Sukeltelusakon perjantaina saanut Teemu Pulkkinen oli tiputettu pois Detroitin pelaavasta kokoonpanosta. Rinne oli nollapelillä ottelun kakkostähti, kun Nashville murskasi Winnipegin kotonaan 7-0. Dallasin Lehtonen taas otti jo viidennen perättäisen voittonsa Minnesotaa vastaan. Dallas on hävinnyt vain yhden niistä yhdeksästä pelistä, jotka Lehtonen on aloittanut.

Floridan Jussi Jokinen teki ottelun avausmaalin, kun joukkue haki vieraspisteet Tampasta rangaistuslaukauksilla. Tampa Bayn Valtteri Filppula oli yksi rankkarikisan epäonnistujista. Buffalon Rasmus Ristolainen pelasi lähes 30 minuuttia ja syötti joukkueen ainokaisen 1-2 jatkoaikatappiossa Joonas Donskoin San Joselle. Jori Lehterä valittiin kolmostähdeksi ja Vladimir Tarasenko ykköstähdeksi tappiosta huolimatta, kun Teuvo Teräväisen Chicago kaatoi St. Louisin vieraissa 2-4. Tarasenko ampui St. Louisin molemmat maalit Lehterän syötöstä. Myös Teräväiselle merkittiin yksi syöttöpiste.

LEHTERÄ JA TARASENKO LOISTIVAT, CHICAGO VEI PISTEET

St. Louis Bluesin Jori Lehterä katkaisi kuuden ottelun pisteettömän putkensa 2-4 kotitappiossa Chicago Blackhawksille. Kolmostähdeksi arvostettu Lehterä oli toisena syöttäjänä ykköstähdeksi valitun Vladimir Tarasenkon kahdessa maalissa. Lehterän, Tarasenkon ja Alexander Steenin muodostama ykkösvitja loi muutenkin maalipaikkoja liukuhihnalta, mutta takkiin tuli silti. Blackhawksin Teuvo Teräväinen oli toisena syöttäjänä ottelun avausmaalissa.

Katso Lehterän ja Tarasenkon taikaa tästä:

SUOMALAISVESKARIT KOVAA VALUUTTAA

Nashville Predatorsin Pekka Rinne pelasi nollapelin ja valittiin kakkostähdeksi 7-0 murskavoitossa Winnipeg Jetsia vastaan. Rinne torjui 20 laukausta ottelussa, jossa jaettiin kaikkiaan 156 jäähyminuuttia. Kovasta jäähymäärästä huolimatta vain kaksi Predatorsin seitsemästä maalista syntyi ylivoimalla.

Tuukka Rask oli illan ykköstähti, kun Boston Bruins nappasi 3-1 kotivoiton Detroit Red Wingsista. Rask torjui ottelussa 22/23 laukausta ja piti joukkuetta pystyssä erityisesti kolmannessa erässä, jossa torjuntoja kertyi 9/10.

Dallas Starsin Kari Lehtonen otti jo viidennen perättäisen ja kauden kahdeksannen voittonsa, kun joukkue kukisti kotonaan Minnesota Wildin jatkoajalla lukemin 3-2. Lehtonen torjui ottelussa 22/24 laukausta ja Wildin Mikko Koivu ja Erik Haula kirjasivat syöttöpisteet mieheen.

JOKINEN MAALASI, BARKOV HUILASI VIELÄ

Florida Panthersin Jussi Jokinen teki ottelun avausmaalin irtokiekosta, kun joukkue voitti vieraissa Tampa Bay Lightningin 4-5 rangaistuslaukauksilla. Brandon Pirri oli rankkarikisan ainoa onnistuja. Rankkarikisa ratkesi jo ennen Floridan kolmatta ampujaa, kun Roberto Luongo torjui Valtteri Filppulan kesyn rannelaukauksen.

Alexander Barkov on jo harjoitellut tosissaan joukkueen mukana ja häntä odotetaan jäälle huomiseen uusintaotteluun Lightningia vastaan.

Katso Jokisen maali ja Filppulan rankkari tästä:

Katso NHL-sivuiltamme pelivihjeet, NHL-uutiset ja tilastot.

Lue myös:

Rämö loisti tähdistössä!

Sääntömuutoksia, joilla saadaan maalimääriä nousuun NHL:ssä!