NHL-blogi: Jokipakka avasi uransa maalitilin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 11/04/2015
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli mukana seitsemän kenttäpelaajaa ja kuusi maalivahtia, joista pelivuorossa olivat Kari Lehtonen, Tuukka Rask ja Karri Rämö. Rämöllä oli hankala ilta, kun Calgary kärsi vierastappion Coloradolle lukemin 6-3. Rämölle meni viisi ja viimeinen tyhjään verkkoon. Odotettu suomalaisveskarien kohtaaminen nähtiin Bostonissa, jossa Raskin edustama kotijoukkue joutui taipumaan Lehtosen Dallasille lukemin 3-5.

Joonas Donskoi sai syöttöpisteen tililleen, mutta suomalaisista kenttäpelaajista suurimman huomion vei Jyrki Jokipakka uransa avausmaalilla. Ottelun suurin uutinen se ei kuitenkaan ollut, sillä Dallasin Tyler Seguin pamautti hattutempun vanhassa kotihallissaan. Seguin siirtyi Bostonista Dallasiin 4.7.2013. Kierroksen suurin uutinen lienee kuitenkin Edmontonin nuoren supertähden Connor McDavidin loukkaantuminen kotimatsissa Philadelphiaa vastaan.

JOKIPAKALLE URAN ENSIMMÄINEN

Dallas Starsin Jyrki Jokipakka sai valmentaja Lindy Ruffilta edellisessä matsissa hieman asennekasvatusta katsomokomennuksen muodossa ja sehän tuntui toimivan. Jokipakka palasi viime yön vierasotteluun Boston Bruinsin kotikaukaloon energisenä ja innokkaana pienestä roolista huolimatta. Jokipakka pelasi ottelussa 13 minuuttia, joista vajaan minuutin alivoimaa. Hän laukoi kerran ja blokkasi yhden laukauksen. Ottelu päättyi 3-5 vierasvoittoon.

Jokipakan NHL-uran avausmaali syntyi ajassa 37.18, kun Valeri Nichushkin tiputti kiekon siniviivalle ja Jokipakka tälläsi suoraan syötöstä. Jokipakan viuhuva lämäri yllätti maskissa olleen Tuukka Raskin täydellisesti ja Dallas siirtyi 2-3 johtoon. Tyler Seguin viimeisteli hattutemppunsa voittomaaliksi jääneellä 2-4 osumalla ajassa 41.18. Tehoilla 3+0 ykköstähdeksi valittu Seguin teki avauspisteensä vanhaa seuraansa vastaan. Joukkueet olivat kohdanneet kahdesti Seguinin seurasiirron jälkeen ja ne kohtaamiset Seguin pelasi kiikaritehoilla.

Kari Lehtonen vei suomalaisvahtien taiston. Hän torjui ottelussa 36/39 laukausta ja oli yksi Dallasin voiton takuumiehistä, vaikkei tähdistöön tällä kertaa yltänytkään. Raskille kertyi vaivaiset 14/19 torjuntaa torjuntaprosentilla 73,7 %.

Katso Jykän maali ja suomalaisvahtien kopit tästä:

RÄMÖLLÄ HIKINEN ILTA DENVERISSÄ

Karri Rämö sai tehdä täyden päivätyön palkkansa eteen, kun Calgary Flames kävi Denverissä ottamassa Colorado Avalanchelta pataan lukemin 6-3. Rämö torjui ottelussa 36/41 laukausta ja oli yksi joukkueensa parhaita viidestä päästetystä maalista huolimatta.

Flamesilla on vasta kolme voittoa koko kaudella ja se hävisi jo viidennen kuudesta viimeisestä pelistään. Suomalaisvahdit Rämö ja Joni Ortio ovat kantaneet torjuntavastuun ykkösvahti Jonas Hillerin loukkaannuttua, mutta menestys on ollut vähäistä.

EDMONTONIN VOITOSSA KATKERA SIVUMAKU

Edmonton Oilers voitti kotonaan Philadelphia Flyersin maalein 4-2, mutta voitonjuhlat olivat varsin maltilliset ja syystäkin. Komeetan lailla NHL-supertähdeksi noussut ykkösvaraus Connor McDavid loukkasi olkapäänsä törmätessään päätypleksiin ottelun toisen erän lopulla, eikä palannut enää peliin. Vielä on epävarmaa, kauanko McDavidin sairasloma kestää, mutta pahalta näyttää. Edmontonin sairaslistalta löytyy jo Suomen Lauri Korpikoski. Iiro Pakarinen pelasi ottelussa vajaat kuusi minuuttia ilman tehoja.

Katso matsin parhaat palat tästä:

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.