NHL-blogi: Huijattiinko Kanelle syöttöpiste?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Viime yön suomalaisittain vaisun NHL-kierroksen suurin uutinen oli Chicagon supertähti Patrick Kanen pisteputken jatkuminen jo 26 perättäiseen otteluun 4-0 kotivoitossa Vancouverista. Kanen avausmaaliin saama kakkossyötön syöttöpiste tosin herätti arvostelua ja ihmetystä sosiaalisessa mediassa, sillä ykkössyötön antanut Artemi Panarin laukoi suoraan Duncan Keithin syötöstä ja nappasi itse irtokiekon, jonka syötti vasta hetken leipomisen jälkeen takaisin maalintekijä Keithille. Herääkin kysymys, olisiko Kane saanut tuota syöttöpistettä tililleen vierasottelussa?

Yön kierroksella oli toki kolme suomalaistakin kehissä. Teuvo Teräväinen viiletti Vancouveria vastaan Chicagon ykköskentässä, mutta jäi pirteästä esityksestä huolimatta ilman tehoja. St. Louisin Petteri Lindbohm ja Jori Lehterä jäivät myös tehoitta, kun joukkue hävisi kotonaan Coloradolle lukemin 1-3. Kierroksen kolmannessa ottelussa Islandersin ja New Jerseyn välillä ei suomalaisia nähty.

MIKSI KANE SAI SYÖTTÖPISTEEN?

Chicago Blackhawksin Patrick Kane sai syöttöpisteen joukkueen avausmaaliin, kun Chicago kepitti kotonaan Vancouver Canucksin maalein 4-0. Syöttöpisteen merkitseminen Kanelle on herättänyt laajaa arvostelua ja ihmetystä sosiaalisessa mediassa, sillä Kanen syötön ja Duncan Keithin maalin välillä ehti tapahtua kaikenlaista.

Kane tiputti kiekon siniviivalle Keithille, joka jatkoi sen Artemin Panarinille. Panarin laukoi suoraan syötöstä tolppaan, sai itse irtokiekon, leipoi sitä pari sekuntia ja syötti sitten Keithille, joka sutaisi suoraan syötöstä sisään. Maalaisjärjellä tuntuisi, ettei tästä voi Kanelle pistettä antaa, mutta perustelut ovat teoriassa olemassa.

Keithin ja Panarinin välinen syöttely tulkittiin seinäsyötöksi, jolloin myös edellinen syöttö merkitään tilastoihin. Panarinin tolppakuti taas tulkittiin ohilaukaukseksi ja Panarinin saadessa irtokiekon itselleen muiden koskematta tulkittiin, että se oli koko ajan Panarinin hallussa. Totuus lienee kuitenkin, että syöttöpiste olisi normaalitilanteessa jaettu vain Panarinille.

– Syötin ja kiekko meni 10-15 sekuntia myöhemmin sisään. En edes tiennyt saaneeni pisteen ennen kuin se kuulutettiin, totesi Kane. – Toivoin ettei se olisi virhe ja ettei pistettä myöhemmin poistettaisi.

Katso kohuttu maali tästä:

ENÄÄ 25 MATSIA GRETZKYN ENNÄTYKSEEN

Kane jatkoi siis historiallista pisteputkeaan jo 26 otteluun. Kane on jo saavuttanut Chicagon ja amerikkalaissyntyisen pelaajan pisimmät pisteputket ja parantaa noita ennätyksiä aina, kun putki jatkuu. Seuraava rikottava ennätys on Mats Sundinin 30 ottelun pisteputki kaudella 1992-1993.

Kaikkien aikojen pisteputkeen Kanella on vielä vähän tekemistä, sillä Edmonton Oilersin Wayne Gretzky oli pisteillä 51 perättäisessä ottelussa kaudella 1983-1984 alkaneessa pisteputkessa, jonka aikana hän viimeisteli 61 maalia ja syötti 92.

Teuvo Teräväinen pelasi Chicagon ykkösketjussa 16 minuuttia, joista vajaat kaksi minuuttia ylivoimaa. Hän taklasi kerran, blokkasi yhden laukauksen ja hankki vastustajalle kaksi jäähyä, joista ensimmäisen aikana syntyi Keithin kohuttu avausmaali.

Katso parhaat palat tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Leijonapakille uran ensimmäinen hattutemppu

Video: Rinne sai raivokohtauksen

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa