NHL-blogi: Kemppainen kierroksen kingi!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli vauhdissa viisi suomalaista ja lisäksi Joni Ortio Calgaryn vaihtopenkillä. Teemu Pulkkinen oli pisteillä Detroitin paidassa Calgarya vastaan. Kierroksen ehdoton helmi oli vahvasti kauden aloittaneen Joonas Kemppaisen valinta ottelun ykköstähdeksi 1+1 tehoilla, kun Boston kaatoi vieraissa Islandersin.

Farmista edustukseen nostettu Edmontonin Iiro Pakarinen joutui vielä katselemaan sivusta, kun joukkue rämpi kotona Washingtonia vastaan. Lauri Korpikoski sai ottelussa taas paljon puolustuspään vastuuta. Valtteri Filppula hoiti tonttinsa eleettömästi, kun Lightning haki Winnipegistä 3-4 jatkoaikavoiton. Buffalon Rasmus Ristolaisella oli karu kotiottelu edelleen voittamatonta Montrealia vastaan. Montreal vei vieraspisteet pesäpallolukemin 2-7.

KEMPPAINEN BOSTONIN SANKARI URAN AVAUSMAALILLA

Joonas Kemppainen oli ottelun ykköstähti ja Ryan Spooner kakkostähti, kun heikosti kauden aloittanut Boston Bruins kaatoi vieraissa New York Islandersin lukemin 3-5. Molemmat saalistivat tehot 1+1, mikä on aika hyvin kahdelta melko vähän peliaikaa saavalta sentteriltä. Tehot perustuivat tällä kertaa siihen, että he pelasivat samassa ketjussa ja yhteinen kemia löytyi nopeasti.

Pelistä huomasi, että molemmat ovat tottuneet monenlaisiin rooleihin, sillä he vaihtoivat jatkuvasti paikkaa hyökkäyspäässä, mikä vaikeutti vastustajan puolustuspeliä. Huomionarvoista on myös kuinka vähän ottelun parhaat pelaajat saivat jääaikaa. Kemppainen pelasi ottelussa reilut 11 minuuttia ja Spooner noin 10 ja puoli minuuttia. Tuukka Rask oli huilivuorossa.

Kemppaisen uran avausmaali syntyi ajassa 36.13, kun Spoonerin laukaus kimposi maalivahdilta Kemppaiselle maalin oikealle B-pisteelle ja tämä tälläsi laatan reppuun. Kemppaisen syöttämä Spoonerin osuma syntyi ajassa 48.09, kun Kemppainen antoi lyhyen syötön Spoonerille, joka purjehti maalille. Hän yritti vielä syöttää selän takaa takaisin Kemppaiselle maalin kulmalle, mutta kiekko kimposi puolustajan luistimesta sisään.

Katso Kemppaisen unelmapeliä tästä:

WASHINGTON MÖYHENSI EDMONTONIN VIERAISSA

Edmonton Oilers päästi kotonaan peräti seitsemän maalia, kun Washington Capitals haki vieraspisteet lukemin 2-7. Farmista nostettu Iiro Pakarinen sai vielä purra kuolaimia katsomossa, mutta Lauri Korpikoski sai paljon vastuuta alivoimalla ja puolustavan hyökkääjän roolissa. Korpikoski pelasi ottelussa 14 minuuttia, joista vajaat kolme minuuttia alivoimaa. Tehotilasto jäi pakkaselle -1. Korpikoski laukoi ottelussa kahdesti kohti vastustajan maalia ja taklasi kerran.

PULKKISEN SYÖTTÖPISTE LAIHA LOHTU

Teemu Pulkkinen oli toisena syöttäjänä avauserässä ylivoimalla syntyneessä 1-2 johtomaalissa, kun Detroit Red Wings hävisi lopulta Calgary Flamesille jatkoajalla lukemin 3-2. Detroit teki ottelussa kaksi ylivoimamaalia, mutta täysin viisikoin Calgary hallitsi. Karri Rämön tilalle nostettu Joni Ortio pääsi tuulettamaan voittoa vaihtopenkiltä

Ottelun suurimmat sankarit olivat maalivahti Jonas Hiller 27/29 torjunnalla ja ykköstähdeksi valittu Mark Giordano, joka oli mukana kaikissa Calgaryn maaleissa. Hän syötti yhden ja maalasi itse kaksi osumaa. Pulkkinen pääsi yrittämään ottelun ratkaisua jatkoajalla, mutta Hiller oli vahvempi. Ratkaisumaalin teki Giordano ajassa 63.12.

Katso ottelun tähtihetket tästä:

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä!

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.