NHL-blogi: Koivu ykköstähtenä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli mukana kahdeksan kenttäpelaajaa ja neljä maalivahtia, joista torjuntavuorossa olivat Tuukka Rask ja Joni Ortio. Antti Raanta ja Karri Rämö olivat penkillä. Ortion ja Rämön Calgary hävisi Montrealille lukemin 2-6.

Rask oli jälleen lähes ohittamaton maalillaan ja johdatti Bostonin 1-3 vierasvoittoon Floridasta. Jussi Jokinen paikkasi Jaromir Jagria Floridan ykköskentän laiturina, mutta ei pystynyt yllättämään Raskia. Aleksander Barkov ja Joonas Kemppainen olivat loukkaantumisten vuoksi sivussa. Teemu Pulkkinen syötti Detroitin ainokaisen, kun joukkue hävisi kotonaan Ottawalle lukemin 1-3.

Mikko Koivu valittiin 5-4 kotivoittoon päättyneen Minnesotan ja Chicagon välisen kamppailun ykköstähdeksi kolmella maalisyötöllä ja Erik Haulalle merkittiin myös syöttöpiste. Mikael Granlund ja Teuvo teräväinen jäivät ilman tehoja. Niin ikään ilman tehoja jäivät omissa otteluissaan Buffalon Rasmus Ristolainen ja Toronton Leo Komarov.

WILDISSA KAKKONEN ON NIIN YKKÖNEN

Mikko Koivun johtama Minnesota Wildin kakkoskenttä porskuttaa melkoisessa myötätuulessa. Tehoja syntyy ja elämä hymyilee. Koivulla on viidestä viimeisestä pelistä seitsemän tehopistettä ja tehotilasto on plussalla +5. Ykköskentän sentteri Mikael Granlundilla on samalta ajanjaksolta saldona yksi maalisyöttö ja tehotilasto pakkasella -3.

Minnesotan kakkonen on erityisesti kunnostautunut erien aluissa ja viime yön 5-4 kotivoitossa Chicago Blackhawksistakin pamahti kahdesti erän ensimmäiseen vaihtoon. Ensimmäistä erää oli pelattu vain 18 sekuntia, kun ottelun kolmostähti Jason Zucker pamautti avausosuman ykköstähti Koivun ja Ryan Suterin syötöistä. Nino Niederreiter viimeisteli ottelun 5-4 voittomaalin Zuckerin ja Koivun syötöistä, kun kolmas erä oli vanhentunut 32 sekuntia.

– Sitä yrittää päästä vireeseen, varsinkin kotona, totesi Wild-kapteeni Koivu. – Maali on tietysti iso juttu. Sitä ei aina saa, mutta on tärkeää saada hyvä lähtö peliin.

Katso Wildin kakkosen dominointia tästä:

DETROITILLA KYNTÄÄ PAHASTI

Teemu Pulkkinen syötti kakkostähti Henrik Zetterbergin viimeistelemän 1-2 kavennusmaalin ylivoimalla, kun Detroit Red Wings hävisi kotonaan Ottawa Senatorsille lukemin 1-3. Tappio oli Detroitille jo kuudes seitsemään peliin ja kapteeni Zetterbergin mielestä syykin on selvillä:

– Mielestäni meidän pitää olla aggressiivisempia oman ja vastustajan maalin edessä. Tänäänkin vastustajan molemmat (kolmas meni tyhjiin) maalit syntyivät siitä, että kiekko jäi maalin edessä heidän lapaansa, eikä meidän.

RASK VESITTI JOKISEN YKKÖSKENTTÄKOMENNUKSEN

Jussi Jokinen sai vastuuta Florida Panthersin ykköskentässä, ylivoimalla ja alivoimalla, kun joukkue hävisi kotonaan Boston Bruinsille lukemin 1-3. Jokinen pelasi ottelussa yli 21 minuuttia, joista vajaat seitsemän minuuttia ylivoimaa ja lähes kaksi minuuttia alivoimaa. Jokinen ei kuitenkaan saanut ainuttakaan vetoa kohti Bostonin Tuukka Raskia.

Rask pelasi jo toisen perättäisen huippupelin Bostonin maalilla torjuen 31/32 laukausta. Vaikean kauden alun jälkeen ryhdistäytynyt Rask on torjunut kahteen viimeiseen peliin huikeat 55/56 laukausta torjuntaprosentilla 98,21 %.

Katso Raskin kopit tästä:

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä.

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.