NHL-blogi: Komarov elämänsä vireessä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 12/01/2015
Jaa tämä...

NHL:ssä pelattiin viime yönä neljä ottelua, joissa oli mukana yhteensä viisi suomalaista. Rangersin Antti Raanta katseli penkiltä, kun Henrik Lundqvist torjui 4-3 rutiinivoiton Carolinasta.

Edmontonin suomalaiskaksikko Lauri Korpikoski ja Iiro Pakarinen jäivät pisteittä, mutta selvisivät ilman takaiskuja 3-0 vierastappiossa Torontolle. Kovassa iskussa oleva Leo Komarov takoi Torontolle kaksi maalia ja oli muutenkin näkyvässä roolissa.

Anaheimin Sami Vatanen oli toisena syöttäjänä Rickard Rakellin 2-0 ylivoimamaalissa, kun joukkue murskasi kotonaan Vancouverin maalein 4-0.

SPARKSILLE NOLLAPELI NHL-DEBYYTISSÄ – LEKSA OSUI KAHDESTI

Toronto Maple Leafsin Leo Komarov on päässyt tänä syksynä kovaan lentoon ja tahti näyttää vain kiihtyvän. Hän on vakiinnuttanut paikkansa Toronton ykköskentässä Nazem Kadrin ja James Van Riemsdykin rinnalla. Leksa on saalistanut tähän mennessä neljä maalisyöttöä ja peräti kymmenen maalia. Maaleista neljä on syntynyt kolmessa viime pelissä.

– Hän on paras pelaajamme, totesi valmentaja Mike Babcock Komarovista. – Ennen Kadri oli paras, mutta Leo tekee tällä hetkellä kentällä kaikkea. Hän taklaa, karvaa, blokkaa, syöttää ja maalaa.

Viime yön 3-0 kotivoittoon päättynyt ottelu Edmonton Oilersia vastaan oli taas kolmostähdeksi valitun Komarovin näytöstä. Hän pelasi yhteensä seitsemäntoista minuuttia, joista reilut pari minuuttia ylivoimaa ja reilun minuutin alivoimaa. Kahden maalin lisäksi tilille kertyi kolme laukausta, neljä taklausta ja yksi laukauksen peittäminen.

Komarovin avausmaali syntyi ylivoimalla ajassa 6.45 ottelun ykköstähdeksi valitun Van Riemsdykin syötöstä. Van Riemsdyk oli syöttäjänä kaikissa Toronton maaleissa. 3-0 osuman Van Riemsdyk syötti Komaroville tyhjiin, vaikka olisi voinut itsekin viimeistellä.

Ottelun kakkostähdeksi 24/24 torjunnalla valittu 22-vuotias Garret Sparks teki seurahistoriaa torjumalla nollapelin NHL-debyytissään. Viime kaudella Sparks ei oikein tahtonut mahtua AHL:ssä Toronto Marliesin avaukseen ja hän pelasi suuren osan kaudesta ECHL:aa Orlando Solar Bearsissa. Tällä kaudella vastuuta on tullut ja esitykset ovat olleet sen verran hyviä, että mies pääsi kokeilemaan loukkaantuneen James Reimerin tilalla. Hyvin näytti ainakin alkavan.

– Kaikki meni suunnitelmien mukaan, virnisteli Sparks, kun häneltä kysyttiin ylittikö nollapeli hänen odotuksensa debyytistä.

Katso Leksan maalit tästä:

VATASELLE SYÖTTÖ, GIBSONILLE NOLLAPELI

Anaheim Ducksin tulokasvahti John Gibson oli ottelun kolmostähti 25/25 torjunnalla, kun joukkue kaatoi kotonaan Vancouver Canucksin tylysti numeroin 4-0.

– Hän otti tarvittavat torjunnat, totesi valmentaja Bruce Boudreau. – Ei heillä mielestäni paljoa paikkoja ollut, mutta hän piti irtokiekot kurissa.

Sami Vatanen sai syöttöpisteen Rickard Rakellin maalinedushässäkästä tuikkaamaan 2-0 ylivoimaosumaan. Vatanen pelasi ottelussa reilut kaksikymmentä minuuttia, joista lähes kolme minuuttia ylivoimaa ja reilun minuutin alivoimaa. Hän laukoi kahdesti kohti maalia ja taklasi kaksi kertaa.

Katso matsin parhaat palat tästä:

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa