NHL-blogi: Komarov taklaamalla tähdistöön

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 11/05/2015
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella ei ollut mukana yhtään suomalaisveskaria, mutta kentällä viiletti kuusi suomalaisurhoa. Chicago olisi varmasti kaivannut viime kauden kolmosvahtiaan Antti Raantaa, sillä St. Louis paukutti peräti kuusi maalia Corey Crawfordin taakse ja vei ottelun jatkoajalla lukemin 5-6. Teuvo Teräväinen saalisti tehot 1+1 Chicagon kakkosketjussa. Jori Lehterä jäi ilman tehopisteitä, mutta oli maskimiehenä parissakin St. Louisin osumassa.

Leo Komarov oli ottelun kolmostähti, kun Toronto hävisi kotonaan Winnipegille lukemin 2-4. Leksa kunnostautui kentän kaikilla osa-alueilla. Hän teki maalin, taklaili, blokkasi, laukoi, voitti aloituksia ja hankki vastustajalle jäähyjä. Valitettavasti muu joukkue ei ollut samalla aaltopituudella ja takkiin tuli.

TAKLAUSKONE LEO KOMAROV

Leo Komarov näytti joukkueelleen työmoraalin mallia, kun Toronto Maple Leafs hävisi kotonaan Winnipeg Jetsille maalein 2-4. Komarov pelasi ottelussa 17 minuuttia, joista vajaat kaksi minuuttia ylivoimaa. Hän teki 2-2 tasoitusosuman ottelun toisessa erässä, voitti kaikki aloituksensa ja laukoi neljästi kohti vastustajan maalia. Lisäksi Leksa blokkasi yhden laukauksen, hankki vastustajalle kaksi jäähyä ja istui itse yhden kakkosen. Komarov taklasi ottelussa huikeat 10 kertaa!

Kolmostähdeksi valitun Komarovin kauden viides osuma syntyi siirretyn rangaistuksen turvin ajassa 32.17 Roman Polakin ja James Van Riemsdykin syötöistä. Van Riemsdyk toi kiekon alueelle ja antoi kiekon puolustaja Polakille, joka ajoi maalintekopaikalle, mutta käänsi viime hetkellä laukauksen syötöksi Komaroville, jolla oli helppo työ ohjata kiekko sisään maalin edestä.

Torontolla oli mahdollisuus ratkaista ottelu edukseen, kun 54 minuuttia oli pelattu. Van Riemsdyk pääsi yksin läpi, mutta Jetsin Ondrej Pavelec veti pidemmän korren komealla tuplatorjunnalla. Jets maalasi vielä kahdesti, joista toisen tyhjiin, ja vei vieraspisteet mennessään.

Katso Leksan maali ja muut kohokohdat tästä:

TERÄVÄISEN OSUMA EI RIITTÄNYT

St. Louis Blues tuli kolmen maalin takaa-ajoasemasta 5-6 jatkoaikavoittoon, kun joukkue kohtasi vieraissa Chicago Blackhawksin. Teuvo Teräväinen pelasi Chicagon kakkoskentässä 20 minuuttia, joista lähes kolme minuuttia ylivoimaa. Hän viimeisteli 3-1 johto-osuman maalin edestä ja oli toisena syöttäjänä 4-2 maaliin. Chicago meni ottelun ensimmäisessä erässä vielä 5-2:een, mutta sitten Blues heräsi.

Toisessa erässä syntyi enää kolme maalia ja ne kaikki viimeisteli vierasjoukkue. Maalittoman kolmannen erän jälkeen mentiin jatkoajalle, jossa Teräväinen ja Patrik Kane olivat lähellä maalintekoa, mutta Teräväisen kurvattua vaihtoon ottivat Bluesin Jori Lehterä ja Vladimir Tarasenko homman haltuun. Lehterä oli maskissa, kun Tarasenko täräytti ottelun ratkaisun Alex Pietrangelon syötöstä.

Lehterä pelasi upean ottelun, vaikkei tehopisteitä syntynytkään. Hän voitti tärkeitä aloituksia, rakensi peliä ja toimi ahkerasti maskimiehenä. Lehterän tehotilasto jäi plussalle peräti +3.

Katso matsin parhaat palat tästä:

Lue viimeisimmät vinkit ja hae kertoimet Karjala-turnauksen otteluihin:

Karjala-turnaus: Suomi – Venäjä 5.11.2015 klo 18.30
Karjala-turnaus: Ruotsi – Tshekki 5.11.2015 klo 20.15

Lisäjännitystä matsien seuraamiseen tuo NordicBetin Karjala-turnaukseen keskittyvä kilpailu.Osoita Euro Hockey Tour -tietämyksesi veikkaamalla kuuden turnausmatsin lopputulokset ja voit voittaa hienoja käteispalkintoja!