NHL-blogi: Korpikoski palasi, Teräväinen loukkaantui?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella pelattiin kolme ottelua, joissa oli mukana yhteensä neljä suomalaista. Detroitin Teemu Pulkkinen pelasi pienessä roolissa, kun joukkue kärsi kotonaan 1-2 jatkoaikatappion Washingtonille. Pulkkisella oli ottelussa yksi läpiajokin, mutta ottelun kakkostähdeksi 25/26 torjunnalla valittu Braden Holtby veti pidemmän korren.

Edmontonin ja Chicagon välisessä kohtaamisessa nähtiin kentällä kolme suomalaista. Lauri Korpikoski palasi sairaslomalta Iiro Pakarisen ketjukaveriksi Edmontonin nelosketjun vasempaan laitaan. Korpikoski huilasi kahdeksan peliä aivotärähdysoireiden vuoksi. Korpikoski sai kovan tällin 27.10. Minnesotaa vastaan käydyssä kamppailussa.

Chicagon Teuvo Teräväinen sai peliaikaa vain reilut viisi minuuttia ja jätti pelin kesken toisen erän alkupuolella. Mitään virallisia tietoja ei Teräväisestä ole julkaistu, mutta sosiaalisessa mediassa puhutaan ylävartalovammasta.

KUZNETSOV RATKAISI, OVECHKINILLA PAINEITA?

Washington Capitalsin maalitykki Alexander Ovechkin elää kuivaa kautta. Ovie nousi 7.11. Toronto Maple Leafsia vastaan käydyssä ottelussa jakamaan Sergei Fedorovin kanssa kaikkien aikojen venäläisen NHL-maaliruiskun titteliä, ja seuraava maali nostaisi Ovechkinin yksinään tuon arvostetun tilaston kärkeen. Vaikeaa tuntuu vain olevan supermiehelläkin. Neljä ottelua on jo mennyt maaleitta ja viime yönäkin Ovechkin pääsi yrittämään Detroit Red Wingsin maalivahti Petr Mrazekin yllättämistä peräti kuusi kertaa ilman tulosta. Mrazek valittiin ottelun kolmostähdeksi 25/27 torjunnalla.

Venäläiset olivat ottelussa ratkaisevissa rooleissa, vaikkei Ovie onnistunutkaan. Alkukauden sivussa ollut Detroitin venäläinen supertähti Pavel Datsyuk parantaa peli peliltä ja nytkin hän syötti Detroitin ainokaisen, jonka Dylan Larkin viimeisteli ajassa 2.48. Washingtonin toinen venäläistähti Evgeny Kuznetsov valittiin ottelun ykköstähdeksi. Hän ratkaisi ottelun jatkoaikamaalilla, joka syntyi ajassa 60.45.

Detroitin Teemu Pulkkinen ehti vähäisestä peliajasta huolimatta olla monessa mukana. Hän karvasi kiekkoa terävästi hyökkäyspäädyssä, syötti pari hyvää paikkaa Tomas Tatarille ja pääsi itsekin tekopaikoille. Pulkkisen paras maalintekopaikka aukesi, kun peliä oli pelattu vajaat 37 minuuttia. Henrik Zetterberg antoi loistavan pystysyötön ja vapautti Pulkkisen läpiajoon, mutta ottelun kakkostähdeksi 25/26 torjunnalla valittu Braden Holtby sai patjojaan sen verran eteen, että kiekko lirui torjunnasta ohi maalin. Pulkkiselle kertyi ottelussa yhdeksän minuuttia peliaikaa, joista minuutin verran ylivoimaa.

Katso Pulkkisen läpiajo ja muut herkkupalat tästä:

KORPIKOSKI PALASI, TERÄVÄINEN LOUKKAANTUI?

Edmonton Oilersin Lauri Korpikoski palasi tositoimiin viime yön kotiottelussa Chicago Blackhawksia vastaan. Korpikoski istutettiin nelosvitjaan Iiro Pakarisen ketjukaveriksi. Molemmat saivat peliaikaa noin yhdeksän minuuttia, selvisivät ilman takaiskumerkintöjä ja laukoivat kahdesti kohti Chicagon maalia. Pakarinen taklasi ottelussa kahdesti ja Korpikoski kerran.

Chicagon kakkosketju oli taas ratkaisevassa roolissa. Ykköstähdeksi tehoilla 1+2 valittu Artemi Panarin johtaa tämän kauden tulokkaiden pistepörssiä ja maalipörssiä, ja on viime aikoina ollut yhdessä koko NHL:n pistepörssiä ja maalipörssiä johtavan Patrik Kanen kanssa lähes pysäyttämätön pari. Viime yönä Kanelle kertyi kaksi maalisyöttöä. Teuvo Teräväinen ilmeisesti loukkaantui toisen erän alussa, eikä palannut enää peliin. Epävirallisten tietojen mukaan hän kärsii ylävartalovammasta.

Katso matsin parhaat palat tästä:

Lue myös:

KUVA: Dallas Starsin suomalaisvahdin pelipaidassa oli jotain normaalista poikkeavaa

Video: Lehterä sairaalaan, Määttä jyrättiin!

Expektin kova trio – mistä on kyse Brotherpuckersissa?

Rekisteröidy - ei kierrätysvaatimuksia
50 EURON RISKITÖN VETO ENSITALLETTAJILLE!
Pelaa