NHL-blogi: Korpisalo ykköstähdeksi huikealla pelillä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 16/03/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL:n kierroksella oli mukana kuusi suomalaista kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia, joista torjuntavuorossa olivat Bostonin Tuukka Rask ja Columbusin Joonas Korpisalo. Rask torjui 18/21 laukausta, kun Boston hävisi vieraissa Philadelphialle lukemin 3-2. Korpisalo valittiin uransa toisessa NHL-voitossa ottelun ykköstähdeksi 41/42 torjunnalla, kun Columbus kukisti Toronton vieraissa lukemin 1-3. Leo Komarov syötti Toronton ainokaisen.

Calgaryn Karri Rämö seurasi vaihtopenkiltä, kuinka Jonas Hiller torjui joukkueelle 6-0 kotivoiton Floridasta, jonka kolmentoista ottelun pisteputki sai melko karunpuoleisen päätöksen. Ottelun suomalaisten ainoa tilastomerkintä oli Floridan Jussi Jokisen kiinnipitämisjäähy.

Anaheimin Sami Vatanen oli ylivoimalla syntyneen voittomaalin toisena syöttäjänä, kun joukkue kaatoi kotonaan Ottawan lukemin 4-1. Bostonin Joonas Kemppainen jäi pisteittä ja tehotilastossakin pykälän verran pakkaselle.

NOLLAPELI MAISTUI JO SUUSSA

Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalon ilta oli viittä vailla täydellinen. Hän nappasi uransa toisen NHL-voiton ja valittiin vielä ottelun ykköstähdeksikin 41/42 torjunnalla. Korpisalon täydellinen ilta jäi kahden ja puolen minuutin päähän, kun Leo Komarov syötti Brad Boyesille avopaikan maalin edessä ja Boyes kiskaisi kiekon tyhjään reppuun ajassa 57.33.

– Tietysti nollapeli kolkuttelee aina takaraivossa, mutta se ei ole tärkeintä, totesi Korpisalo. – Päivän voitto oli se iso juttu. Ei se nollapeli juurikaan haittaa.

Katso Toronton maali tästä:

KORPISALO DOMINOI PELIÄ, KOHUHANKINTA ONNISTUI

Nashville Predatorsista vaihtokaupalla hankittu Seth Jones pelasi neljännen ottelunsa Columbus-paidassa ja lunasti vihdoin häneen asetettuja odotuksia. Jones valittiin ottelun kakkostähdeksi yhdellä maalisyötöllä. Jones oli ensimmäistä kertaa plussalla tehotilastossa merkinnällä +1. Jones ja muu puolustus tarvitsi Korpisalon huippuotteita erityisesti ottelun kolmannessa erässä, jonka laukaisutilaston Toronto voitti peräti 17-5. Koko ottelun laukaisutilaston Toronto vei 42-22, mutta Korpisalo vei potin.

– Heidän veskarinsa teki hyvää työtä, totesi Toronton valmentaja Mike Babcock. – Meillä oli hyviä ohjauksia ja hyviä paikkoja, mutta jäimme jälkeen, eikä jälkeen saa jäädä.

Myös Toronton James Reimer pelasi oivan pelin maalillaan torjuen 19/21 laukausta. Columbusin maaleille Reimer ei mahtanut mitään. Ottelun avausmaalin ohjasi Boone Jenner Jonesin siniviivalämäristä ja 2-0 osuman viimeisteli Alexander Wennberg irtokiekosta maalin edestä. Ottelun loppulukemat viimeisteli Brandon Dubinsky ylivoimalla tyhjään maaliin.

Korpisalo nautti selvästi, kun sai paljon laukauksia ja pysyi hyvin lämpimänä koko ottelun ajan.

– Heti alussa tuntui tosi hyvältä. Sain viisi vetoa ensimmäiseen viiteen minuuttiin ja kiekkokontrolli rakentui sen varaan. Olo tuntui luottavaiselta ja koko joukkue auttoi minua todella paljon.

Katso parhaat palat tästä:

Lue myös:

Bluesin ja Otso Rantakarin tiet erkanevat

NHL-blogi: Barkovin maali venytti Floridan ennätysputkea

NHL-blogi: Nashville nappasi ison kalan

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa