NHL-blogi: Lehtoselle kymmenes voitto paluuottelussa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 12/04/2015
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli mukana kahdeksan suomalaista kenttäpelaajaa ja neljä maalivahtia, joista Rangersin Antti Raanta, Nashvillen Pekka Rinne ja Dallasin Kari Lehtonen olivat pelivuorossa. Tilastojen valossa suomalaisveskarien illat olivat hyvin samankaltaiset, mutta erot näkyvät joukkuemenestyksessä.

Torjuntatilaston vahvin oli Raanta, joka torjui 16/18 laukausta, kun Rangers hävisi kotonaan Coloradolle lukemin 1-2. Nashville hävisi kotonaan Floridalle samoin lukemin ja Rinne torjui ottelussa 14/16 laukausta. Lehtonen jakoi pelkän torjuntatilaston perusteella illan heikoimman suomalaisveskarin tittelin Rinteen kanssa, mutta Lehtonen torjui joukkueelleen täydet pisteet lukemin 2-4. Voitot lasketaan, joten Lehtonen oli suomalaismaalivahdeista ainoa onnistuja.

Detroitin Teemu Pulkkinen ehti pelata vain pari minuuttia 5-1 voittomatsissa Arizonaa vastaan, kun hänet ajettiin selästä laitaan. Tarkempaa tietoa ei ole annettu, mutta tilanne näytti vähän siltä, että solisluu saattoi mennä.

Floridan Aleksander Barkov antoi namupassin Jonathan Huberdeaun 1-2 voittomaaliin Nashvillea vastaan ja oli tuolla syötöllä ainoa suomalainen pistemies koko NHL-kierroksella.

LEHTOSELLE HELPPO VOITTO

Dallas Starsin Kari Lehtonen palasi tolppien väliin lyhyen sairasloman jälkeen. Lehtosen niskavamma parani odotettua nopeammin ja väliin jäi ainoastaan kolme ottelua. Lehtonen torjui 14/16 laukausta, kun Dallas kaatoi Vancouver Canucksin vieraissa lukemin 2-4.

– Heillä oli pari paikkaa, mutta loppujen lopuksi pääsin melko helpolla, totesi Lehtonen.

Voitto oli Lehtoselle jo kauden kymmenes ja hän on hävinnyt ainoastaan yhden ottelun, jossa on ollut aloittava maalivahti. Melko vaikuttava suoritus torjuntaprosenteissa sijalla kuusitoista majailevalta veskarilta, ja kertoo luonnollisesti hyvää myös Dallasin hyökkäyspelistä.

Katso matsin parhaat palat tästä:

MINNESOTA NOLLASI TORONTON VALMENTAJAN HAASTOLLA

Minnesota Wild palasi kotivoittojen tielle Toronto Maple Leafsia vastaan hävittyään kolme edellistä kotimatsiaan. Niukkaan 1-0 kotivoittoon päättynyt ottelu näytti menevän jatkoajalle, kun Toronton Peter Holland yllätti ykköstähdeksi 28/28 torjunnalla valitun Devan Dubnykin neljä minuuttia ennen loppua. Wildin valmentaja Mike Yeo kuitenkin käytti tilanteessa valmentajan haaston ja maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen paitsion vuoksi. – Se oli harvinainen yhden maalin nollapeli. Niitä ei usein näe, totesi Dubnyk pelin jälkeen.

Toronton Leo Komarov, Minnesotan Mikko Koivu, Mikael Granlund ja Erik Haula jäivät ottelussa ilman tehoja.

FLORIDA BLOKKASI VOITON, BARKOV SYÖTTI RATKAISUN

Florida Panthersin pelaajat blokkasivat peräti 21 Nashville Predatorsin laukausta, kun joukkue väänsi 1-2 vierasvoiton. Nashville laukoi ottelussa hurjasti, sillä kakkostähdeksi valittu Roberto Luongo torjui peräti 32/33 laukausta kenttäpelaajien blokkaamien vetojen lisäksi. Pekka Rinteelle kertyi ottelussa vain 14/16 torjuntaa, mutta yksi upea tuplatorjunta mailalla nähtiin. Rinne pelasti kiekon ensin mailalla oikealta tolpalta ja sen jälkeen mailan varrella maaliviivalta vasemmalta tolpalta

Floridan uhrautuva puolustuspeli sai palkintonsa, kun Jonathan Huberdeau siirsi joukkueen 2-0 johtoon ylivoimalla ajassa 31.24. Aleksander Barkov antoi Huberdeaulle millintarkan syötön maalin eteen ja hän laukoi suoraan syötöstä. Roman Josi kavensi ottelun 1-2:een toisen erän lopulla, mutta siihen takaa-ajo jäikin. Panthers vei vieraspisteet mennessään maalittoman päätöserän jälkeen.

Katso Barkovin upea syöttö ja Rinteen uskomaton torjunta tästä:

Lue myös:

VIDEO: Pekka Rinne ilmoittaui kisaan vuoden hienoimmasta torjunnasta

NHL-blogi: Sparks kipinöi – Komarov leimahti ilmiliekkiin

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa