NHL-blogi: Kaksi suomalaismaalia muutettiin syötöksi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 12/10/2015
Jaa tämä...

NHL:ssä pelattiin taas mielenkiintoinen suomalaiskierros. Maalivahteja oli mukana kaksi ja heistä pelivuorossa oli Bostonin Tuukka Rask. Hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi 32/33 torjunnalla, kun Boston voitti Montrealin vieraissa lukemin 1-3. Boston oli tätä ennen hävinnyt Montrealille seitsemän kertaa perättäin ja viimeisestä kolmestatoista kohtaamisesta peräti kaksitoista.

Pittsburghin puolustaja Olli Määttä sai tililleen kaksi maalisyöttöä, kun joukkue kaatoi Coloradon vieraissa lukemin 2-4. Ottelun 2-3 voittomaali merkittiin aluksi Määtälle, mutta maalintekijäksi vaihdettiin lopulta ottelun kakkostähdeksi tehoilla 1-1 valittu Patric Hörnqvist.

Kaikki kierroksen suomalaishyökkääjät nähtiin Edmontonin ja San Josen välisessä väännössä, joka kääntyi Edmontonille jatkoajalla lukemin 4-3. Iiro Pakarinen pelasi Edmontonin kakkosketjussa ja Lauri Korpikoski kolmosessa. Joonas Donskoi nostettiin takaisin San Josen ykkösvitjaan. Sekä Pakarinen että Donskoi kuittasivat ketjupäivityksen maalisyötöllä. Pakarisen maalisyöttö merkittiin aluksi maaliksi, mutta lopulta maali merkittiin Ryan Nugent-Hopkinsille ja Pakariselle maaliin syöttöpiste.

PAKARISEN LAUKAUS NOSTI EDMONTONIN PISTEILLE

Edmonton Oilersin Iiro Pakarinen merkittiin 3-3 tasoitusmaalin syöttäjäksi, kun joukkue käänsi 2-3 tappioaseman 4-3 jatkoaikavoitoksi San Jose Sharksia vastaan. Aluksi maali merkittiin Pakariselle, joka laukoi vihaisen kääntölaukauksen ranteella ajassa 55.23. Maali merkittiin maskissa seisseelle Ryan Nugent-Hopkinsille ottelun jälkeen. Lauri Korpikoski pelasi Edmontonin kolmosvitjassa ja jäi ilman tehopisteitä.

Sharksin Joonas Donskoi pelasi pitkästä aikaa ykkösketjussa ja hänen syötöstään syntyi joukkueelle lohtupisteen tuonut 2-3 johto-osuma, jonka viimeisteli Joe Pavelski. Maalia tarkasteltiin videolta potkumaalina, sillä Pavelski teki polvellaan potkuliikkeen Donskoin roikkusyöttöön. Videohidastuksesta näkyy kuitenkin selvästi, että Pavelski viimeisteli maalin mailansa varrella.

Katso maalikooste tästä:

MÄÄTTÄ TEHOKKAANA VIERASVOITOSSA

Pittsburgh Penguinsin Olli Määttä oli kahdella maalisyötöllä yksi illan hahmoista, kun joukkue kaatoi vieraissa Colorado Avalanchen lukemin 2-4. Määttä merkittiin syöttäjäksi 1-1 tasoitusmaaliin ja 2-3 voittomaaliin. Voittomaali merkittiin aluksi Määtälle, mutta videotarkastelussa todettiin maalintekijän olleen ottelun kakkostähdeksi valittu Patric Hörnqvist.

Voittomaalia tutkittiin muutenkin videolta, sillä se syntyi hieman onnekkaasti, eikä ollut aivan varmaa kuka sen teki ja millä. Määttä laukoi kohti oikeaa etukulmaa ja kiekko otti kimmokkeen, josta se nousi korkeuksiin. Kiekko putosi maalinedusruuhkaan ja kimpoili useamman pelaajan kautta sisään.

Katso erikoinen voittomaali tästä:

RASK KAATOI MONTREALIN

Boston Bruinsin Tuukka Rask oli ottelun kiistaton ykköstähti, kun Boston onnistui pitkästä aikaa kaatamaan Montreal Canadiensin vieraissa lukemin 1-3. Boston voitti Montrealin viimeksi maaliskuussa 2014. Rask torjui ottelussa 32/33 laukausta. Ensimmäinen erä näytti Raskin ja Bostonin kannalta pahalta, kun Montrealille riitti seitsemän laukausta 1-0 johtoasemaan. Avausmaalin jälkeen Rask löi luukut kiinni ja Boston nousi lopulta voittoon kolmannen erän kolmella osumalla.

Katso parhaat palat tästä:

Lue myös:

Video: Pekka teki sen taas – uskomaton mailatorjunta

NHL-blogi: Lehtonen palasi suoraan huipulle

NHL-blogi: Calgaryssa unelmakoppeja, Barkov kellisti Columbuksen

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa