NHL-blogi: Määttä ja Vatanen pisteillä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 11/12/2015
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella pelattiin kaksi ottelua, joissa oli mukana yhteensä kolme suomalaista. Olli Määttä oli sopivasti Phil Kesselin laukauksen edessä ja sai Pittsburghin 2-1 maalin nimiinsä, kun joukkue kaatoi alkukautta hallinneen Montrealin rangaistuslaukauksilla lukemin 4-3.

Anaheimin Sami Vatanen syötti joukkueensa 3-2 johtomaalin, kun Iiro Pakarisen Edmonton Oilers haki vieraspisteet jatkoajalla lukemin 3-4. Pakarinen ei pisteillä juhlinut, mutta sai peliaikaa vajaat 10 minuuttia, laukoi pari kertaa ja taklasi kahdesti.

RYSTYRANKKARIT PURIVAT

NHL:n tulokasmaalivahtien ykkönen, Montreal Canadiensin Mike Condon torjui joukkueensa jatkoajalle ja rangaistuslaukauskilpailuun saakka vierasottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Condon torjui ottelussa 31/34 laukausta, mutta NHL-uran ensimmäinen rangaistuslaukauskilpailu ei sujunut yhtä mallikkaasti. Sekä David Perron että Sidney Crosby veivät kiekon rystylle ja nostivat maalit varsin helpon näköisesti. Ottelussa 32/35 laukausta torjunut Marc-Andre Fleury pysäytti sekä Alex Galchenyukin että David Desharnaisin yritykset.

Olli Määttä pelasi ottelussa 16 minuuttia. Hän teki maalin ja oli tehotilastossa pari pykälää plussalla. Määttä laukoi kerran kohti Montrealin maalia ja taklasi kaksi kertaa. Yli- tai alivoimavastuuta ei miehelle tällä kertaa kertynyt. Määtän maali syntyi ajassa 19.16, kun Evgeni Malkin antoi kiekon Määtälle omassa päädyssä. Määttä nousi hyökkäyssiniselle, jätti kiekon Phil Kesselille ja jatkoi liikettä kohti maalia. Kesselin rannelaukaus otti kimmokkeen Määtän pohkeesta ja meni maaliin.

Katso Määtän otteita tästä:

TOISET ERÄT ANAHEIMIN ONGELMANA

Karmaisevan alkukauden jälkeen otteitaan selkeästi parantanut Anaheim Ducks on saanut jo lähes koko konseptinsa kuosiin. Ongelmana ovat vielä otteluiden toiset erät. Joukkue on hävinnyt tämän kauden kakkoserät maalierolla 5-22. Viime yönä tuli toisessa erässä takkiin 0-1.

– Mielestäni vaihdot ovat 90 % ongelmasta, totesi Ducksin päävalmentaja Bruce Boudreau ennen peliä. – Pitkä matka vaihtoaitioon edellyttää oikea-aikaista vaihtamista. Vaihdon venyessä olet pulassa. Siinä asia, johon meidän on keskityttävä.

Anaheimin pelaajat saavuttivat komeita rajapyykkejä, mutta 3-4 jatkoaikatappio vesitti juhlatunnelmaa. Kaksi maalia viimeistellyt Corey Perry teki 300. NHL-osumansa ja Shawn Horcoffille merkittiin uran 500. tehopiste. Perry nousi Ducksin kaikkien aikojen maalintekijätilastossa jaetulle kakkospaikalle legendaarisen taskuraketin Paul Kariyan kanssa. Ylivoimainen ykkönen on Teemu Selänne, jonka 457 osumaan Perryllä on vielä matkaa. Sami Vatanen sai syöttöpisteen Perryn merkkipaalumaaliin, joka syntyi ottelun kolmannessa erässä.

Vatanen pelasi ottelussa muutenkin upeasti. Peliaikaa kertyi 19 minuuttia, joista vajaat kaksi minuuttia ylivoimaa ja puolitoista minuuttia alivoimaa. Vatanen laukoi kolmesti kohti maalia, taklasi kerran ja blokkasi kolme laukausta.

Katso matsin parhaat palat tästä:

Katso NHL-sivuiltamme pelivihjeet, NHL-uutiset ja tilastot.

Lue myös:

NHL-blogi: Tuukka Rask illan kirkkain tähti

VIDEO: Tulevalla Olympiaisännällä ei ole mitään jakoa NHL-tähtiä vastaan