NHL-blogi: Rämöltä upea torjunta, Lehtonen loukkaantui

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 19/02/2018
Jaa tämä...

NHL:ssä Pelattiin viime yönä kaksi ottelua. Sami Vatanen syötti kaksi Anaheimin maaleista, kun joukkue kaatoi Calgaryn kotonaan maalein 5-3. Ryan Getzlaf oli syöttäjänä Anaheimin jokaisessa maalissa. Tämä oli neljäs kerta Anaheimin seurahistoriassa, kun pelaaja kerää viisi syöttöäottelussa. Edellinen viiden pisteen ilta Anaheimissa oli Teemu Selänteen käsialaa vuonna 2011.

Karri Rämö torjui 27/31 laukausta Calgaryn maalilla. Rämön ilta oli kaksijakoinen, sillä hän päästi muutaman maalin helpon näköisesti, mutta esitti todella akrobaattisen suorituksen hieman ennen ottelun puolta väliä. Rämön upea kaksoistorjunta on takuulla kovaa valuuttaa Top5 -listoilla.

Dallasin suomalaisveskarien ilta oli yhtä painajaista, kun joukkue kärsi nöyryyttävän 4-7 kotitappion Ottawalle. Antti Niemen ja Kari Lehtosen torjuntaprosentit jäivät ottelussa alle seitsemänkymmenen ja kaiken lisäksi Lehtonen loukkaantui oman puolustajan törmättyä häneen. Jyrki Jokipakka sai puolustuksessa puhtaat paperita tappiosta huolimatta.

RÄMÖLTÄ TODELLINEN PARAATIPELASTUS

Calgary Flamesin Karri Rämö tunnetaan ailahtelevana maalivahtina. Torjuntatilastot eivät silmiä hivele, mutta voittotilasto on kuitenkin kohtalainen. Olennaista on että Rämö on parhaimmillaan ilmiömäinen, suorastaan maaginen maalivahti. Rämön torjuntoja nähdään toistuvasti Top5 -listoilla ja viime yönäkin nähtiin yksi loistopelastus, joka on lähellä parhaiden torjuntojen listalle pääsyä.

Kun toista erää oli pelattu yhdeksän minuuttia, pääsi Corey Perry yrittämään maalin kulmalta. Rämö torjui patjallaan ja syöksyi vielä lyömään irtokiekon takaansa ilmasta kilpikädellään maalin ohi. Perry jäi joksikin aikaa maalin kulmalle tuijottamaan epäuskoisena, ennen kuin älysi jatkaa peliä.

Katso Rämön uskomaton pelastus tästä:

PERRY RANKAISI PUIKOISTA

Perryn hattutemppu jäi saamatta Rämön loistopelastuksen ansiosta, mutta mies nöyryytti Rämöä siitä huolimatta. Sekä Perryn 1-2 kavennusmaali että 4-3 voittomaali lirahtivat Rämön jalkovälistä sisään. Rickard Rakell upotti omat kaksi osumaansa yläpesiin. Rakellin 2-2 tasoitusmaali oli erityisen upea. Sami Vatanen ajoi siniiviivalta sisään ja syötti Rakellille, joka otti kiekon luistimella haltuun, harhautti puolustaja Dougie Hamiltonin ja yllätti Rämön rystynostolla etuylänurkkaan ajassa 16.31.

Vatanen merkittiin syöttäjäksi myös 5-3 osumaan, jonka viimeisteli Ryan Kesler tyhjän maalin edestä. Ottelussa viisi syöttöpistettä kerännyt Ryan Getzlaf olisi voinut itsekin viimeistellä, mutta halusi tarjota maalin Keslerille, joka katkaisi kuuden ottelun maalittoman putken kauden toisella osumallaan. Hetkeä aiemmin Kesler pääsi yrittämään tyhjään maaliin, mutta ampui tolppaan. Kesler on tähän saakka tehnyt kaikilla ehjillä kausillaan vähintään 20 maalia.

Katso matsin parhaat palat tästä:

NIEMI HÖRPPI, LEHTONEN LOUKKAANTUI

Dallas Starsin suomalaisvahtien ilta oli painajaismainen, kun joukkue kärsi 4-7 kotitappion Ottawa Senatorsille. Antti Niemi luisteli vaihtoon ajassa 32.33 päästettyään kolme maalia taakseen. Kari Lehtonen ehti torjua vain 2/3 laukausta, kun Dallas-puolustaja JohnKlingberg törmäsi häneen ajassa 41.05. Lehtonen loukkaantui ja vaivaiset 11/16 laukausta ottelussa torjunut Niemi palasi tolppien väliin. Dallasin veskarien ja puolustajien heikkoa iltaa kuvastaa laukaisutilasto, jonka kotijoukkue voitti 37-20.

Katso Niemen nöyryytystä tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Donskoi ja San Jose pisteputkessa

NHL-blogi: Suomalaisten ilta, Granlund ja Pulkkinen loistivat 

NHL-blogi: Vuosisadan torjunta? Rask pelasti Bostonin

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa