NHL-blogi: Nashville nappasi All-Stars MVP:n

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 01/07/2016
Jaa tämä...

NHL:n viime yön kierroksella oli mukana seitsemän suomalaista kenttäpelaajaa, joista pisteillä olivat Toronton Leo Komarov, Chicagon Teuvo Teräväinen ja St. Louisin Jori Lehterä. Suurimmat otsikot repivät kuitenkin pari merkittävää siirtouutista.

Los Angeles valmistautui pudotuspeleihin hankkimalla Philadelphiasta kokeneen Vincent LeCavalierin hyökkäykseen ja Luke Schennin puolustukseen. Suomalaisittain merkittävämpi uutinen oli kuitenkin Columbusissa valmentaja John Tortorellan koirankoppiin joutuneen Ryan Johansenin siirtyminen Nashvilleen. Johansen on juuri sellainen nuori profiilikeskushyökkääjä, jollaista Nashville on etsinyt jo vuosia ja jonka varaan joukkueen tulevaisuutta aletaan rakentaa.

TERÄVÄINEN MAALASI TYHJIIN

Chicago Blackhawksin kakkosketjun venäläiskaksikko Artemi Panarin ja Artem Anisimov valtasivat tähdistön korkeimmat sijat, kun joukkue kaatoi kotonaan Pittsburgh Penguinsin maalein 3-1. Ykköstähdeksi valittu Panarin teki molemmat kolmostähdeksi 34/36 torjunnalla valitun Marc-Andre Fleuryn päästämät osumat. Loopulukemat viimeisteli Teuvo Teräväinen tyhjään maaliin.

Teräväinen viiletti ottelussa vajaat 19 minuuttia Chicagon kolmosketjun laiturina ja sai vastuuta sekä yli- että alivoimalla. Hän laukoi maalin lisäksi kahdesti kohti vastustajan maalia.

Katso Teräväisen osuma tästä:

KOMAROVILTA KOMEA TARJOILU LAIDASTA LAITAAN

Anaheim Ducksin ailahteleva kausi sai jatkoa, kun Toronto Maple Leafs kävi kuittaamassa Anaheimistä vieraspisteet tylyin 0-4 lukemin. Alussa Anaheim painoi tiukasti päälle, mutta ottelun kakkostähdeksi 39/39 torjunnalla valittu Jonathan Bernier oli ohittamaton.

Leo Komarov pelasi ottelussa vajaat 19 minuuttia, joista lähes kuusi minuuttia ylivoimalla ja vajaat kaksi minuuttia alivoimalla. Hän laukoi kahdesti, taklasi kolmesti, hankki yhden jäähyn vastustajalle ja antoi upean syötön Nazem Kadrin 0-3 osumaan. Kadrin maali syntyi ajassa 32.35, kun Komarov sai kiekon Roman Polakilta, purjehti oikeaa kaistaa hyökkäysalueelle ja syötti koko kentän levyisen syötön suoraan lapaan Kadrille, joka laittoi kiekon ranteella takakulmaan.

Katso Kadrin maali tästä:

JOHANSENISTA PREDATORSIN JOHTOTÄHTI?

NHL:n tämän kauden toistaiseksi suurin siirtouutinen on Columbus Blue Jacketsin Ryan Johansenin vaihto Nashville Predatorsin nuoreen puolustajalupaukseen Seth Jonesiin. Johansen on 23-vuotias viime kauden NHL All-Stars-ottelussa arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) valittu ja piste-ennätyksensä 71 tehopistettä viimeistellyt tähti, joka ei tänä vuonna sopeutunut uuden päävalmentajan John Tortorellan tyyliin. Johansen oli välillä penkillä ja jopa hyllytettynä, mutta on viime ajat pelannut Columbusin kolmosketjussa.

Jones on 21-vuotias isokokoinen ja taitava puolustajalupaus, jolla on jo lähes 200 NHL-ottelua tilillään. Oikealta ampuva Jones on juuttunut Nashvillen kivikovassa puolustajarosterissa kolmospakkipariin, mutta Columbusissa on luvassa suurempaakin roolia.

NHL-asiantuntijat ovat yleisesti sitä mieltä, että vaihto parantaa molempien joukkueiden tulevaisuudennäkymiä ja nostaa Nashvillen jopa potentiaaliseksi joukkueeksi mestaruustaistoon. Jonesista odotetaan Columbusin kärkiparin puolustajaa ja Johansenista Nashvillen ykkösketjun keskushyökkääjää.

Nashvillella on nyt kaikki mitä menestymiseen tarvitaan: Profiilipuolustajat Shea Weber ja Roman Josi, profiilikeskushyökkääjä Johansen ja ennen kaikkea kaikista profiilipelaajista suurin ja tärkein, uskomaton Pekka Rinne veräjänvartijana.

Katso siirtoanalyysi tästä:

Lue myös:

Video: Lehterä yllätti Niemen puikoista

NHL-blogi: Barkov ja Donskoi taituroivat maalit

NHL-blogi: Komarov ilmiliekeissä, Korpisalolle uran avausvoitto

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa