NHL-blogi: Niemi ja Barkov tähtitaivaan kirkkaimmat

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 19/02/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella nähtiin jäällä kolmetoista suomalaista kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Calgaryn Karri Rämö torjui 19/20 laukausta, kun joukkue kaatoi kotonaan ykköstähti Johnny Gaudreaun hattutempun siivittämänä Winnipegin lukemin 4-1. Tuukka Rask valittiin tappiosta huolimatta kolmostähdeksi 27/29 torjunnalla, kun St. Louis kävi ryöstämässä vieraspisteet Bostonista maalein 0-2.

Dallas kepitti hallitsevan mestarin Chicagon kotonaan tylysti 4-0 ja Antti Niemi valittiin itseoikeutetusti illan ykköstähdeksi 20/20 torjunnalla. Niemi oli tähdistössä jo edellisessä ottelussa, jossa hän luisteli maalille Kari Lehtosen tilalle 2-0 tappiotilanteessa ja torjui 3-6 voiton.

Kenttäpelaajista parhaimmin esillä olivat San Josen Joonas Donskoi Los Angelesia vastaan, Minnesotan Mikael Granlund Montrealia vastaan ja Ottawaa vastaan ykköstähdeksi valittu Floridan Aleksander Barkov, joka ratkaisi jälleen rangaistuslaukauskilvan Floridalle. Donskoi ja Granlund saivat kumpikin syöttöpisteen tililleen voitto-otteluissaan.

BARKOV JA JOKINEN TUHLAILIVAT, ANDERSON HIRMUVEDOSSA

Florida Panthersin suomalaishyökkääjät Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen olivat näkyvässä roolissa, kun joukkue kaatoi kotonaan Ottawa Senatorsin lukemin 2-1 rangaistuslaukauskisan jälkeen. Kaksikko oli maalipaikoilla vähän väliä, mutta laukaukset suuntautuivat pääosin ohi maalin tai maalikehikoihin ja ottelun kakkostähdeksi 39/40 torjunnalla arvostettu Graig Anderson torjui loput.

Kiikaritehoista huolimatta ottelun ykköstähdeksi valittu Barkov pelasi ottelussa vajaat 23 minuuttia, joista viisi minuuttia ylivoimaa ja parikymmentä sekuntia alivoimaa. Neljä laukausta osui kohti maalia ja lisäksi hänelle kirjattiin kaksi taklausta ja yksi peitetty laukaus. Jokinen sai peliaikaa vajaat 21 minuuttia, joista reilut neljä minuuttia ylivoimaa ja vajaa minuutti alivoimaa. Jokiselle kirjattiin kaksi taklausta ja kaksi laukausta, joista toinen tuli läpiajosta jatkoajalla. Jokinen voitti peräti 80 % aloituksistaan.

Katso matsin parhaat palat tästä:

BARKOVILTA JÄLLEEN RANKKARIRATKAISU

Barkov on tällä kaudella noussut Floridan rankkarispesialistiksi yhdessä Brandon Pirrin kanssa. Pirri on onnistunut 5/6 yrityksessä ja Barkov on laittanut kaikki neljä yritystään sisään. Tälläkin kertaa Barkovin vuoro toi ratkaisun Pirrin onnistuttua ensin omassaan. Molemmat Ottawan laukojat epäonnistuivat.

Anderson oli selvästi varautunut Barkovin taikatemppuihin, sillä Barkov sai tällä kertaa laittaa kiekon ranteella melko vapaasti sisään, kun Anderson odotti harhautusta, jota ei koskaan tullut. Pari pientä siirtoa puolelta toiselle ja napakka rannelaukaus toivat voiton tällä kertaa.

– He näyttävät hyvältä, totesi valmentaja Gerard Gallant. – Viime vuonna rankkarit ottivat koville, mutta tänä vuonna kaverit vetävät kovalla itseluottamuksella. Se on mukava näky.

Katso Barkovin rankkari tästä:

NIEMI PIMENSI CHICAGON TÄHDET

Dallas Starsin Antti Niemi oli uskomattomassa vireessä, kun joukkue kaatoi kotonaan Chicago Blackhawksin maalein 4-0. Niemi valittiin ottelun ykköstähdeksi 20/20 torjunnalla ja hän piti Dallasia pystyssä etenkin toisessa erässä, jossa kertyi peräti neljätoista torjuntaa.

– Antti oli hyvä tänään, totesi valmentaja Lindy Ruff. – Hän otti muutaman kovan kopin, mutta me myös puolustimme hyvin. Chicagolla taisi olla alle kymmenen maalipaikkaa, eikä yhtään kolmannessa erässä.

Katso matsin parhaat palat tästä:

Lue myös:

NHL-blogi: Barkov ja Donskoi taituroivat maalit

NHL-blogi: Komarov ilmiliekeissä, Korpisalolle uran avausvoitto

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa