NHL-blogi: Pakarinen juhli maaleilla!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 20/03/2018
Jaa tämä...

NHL:ssä oli taas vilkas suomalaiskierros. Maalivahteja oli mukana viisi ja heistä pelivuorossa olivat Dallasin Antti Niemi, Bostonin Tuukka Rask, Nashvillen Pekka Rinne ja Calgaryn Karri Rämö. Niemi oli illan suomalaisonnistuja. Hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi 34/36 torjunnalla, kun Dallas voitti Vancouverin 3-2 rangaistuslaukauskisan jälkeen. Rask torjui tiukassa väännössä 4-3 voiton Rangersista. Rinne ja Rämö kokivat niukat jatkoaikatappiot.

Puolustaja Rasmus Ristolainen valittiin ottelun kolmostähdeksi yhdellä maalisyötöllä, kun Buffalo kaatoi Carolinan kotonaan lukemin 4-1. Anaheimin Sami Vatanen ja Dallasin Jyrki Jokipakka jäivät pisteittä omissa otteluissaan.

Suomalaishyökkääjistä suurimmat otsikot vetivät Iiro Pakarinen ja Aleksander Barkov. Tappiosta huolimatta kakkostähdeksi valittu Pakarinen viimeisteli kaksi maalia Edmontonille, kun joukkue hävisi Detroitin vieraana jatkoajalla lukemin 4-3. Barkov viimeisteli ratkaisevan rangaistuslaukausmaalin upealla harhautuksella, kun Florida voitti Islandersin 3-2 rankkareilla. Jussi Jokinen arvostettiin ottelun kakkostähdeksi yhdellä maalilla.

Muut suomalaishyökkääjät jäivät kierroksella pisteittä, mutta jonkin verran huomiota saivat Chicagon Teuvo Teräväinen, joka palasi kaukaloon muutaman ottelun tauon jälkeen ja Calgaryn Markus Granlund, joka pelasi kauden avauspelinsä NHL:ssä. Farmista nostetut Winnipegin Joel Armia ja Columbuksen Markus Hännikäinen saivat vielä teroittaa kynsiään katsomossa.

PAKARISEN MAALIT TOIVAT PISTEEN EDMONTONILLE

Edmonton Oilersin Iiro Pakarinen ei yleensä pisteillä juhli. Miehellä oli kahdentoista ottelun kiikaritehoputki alla, kun Edmonton lähti Detroitin vieraaksi. Pakarisen kaksi osumaa nostivat kauden maalisaldon kolmeen ja koko NHL-uralla viiteen maaliin.

Pakarisen 2-1 kavennusosuma syntyi ajassa 15.17 suoraan Anton Landerin loistavasta syötöstä. Edmontonille arvokkaan vieraspisteen tuonut 3-3 tasoitusosuma taas oli Pakarisen kovan karvaustyön tulosta. Pakarinen taklasi sentteri Darren Helmin irti kiekosta ja nappasi hetkeä myöhemmin kiekon Niklas Kronwallin lavasta ja napautti sen ranteella etukulmaan. Kronwall paikkasi virheensä 4-3 voittomaalilla, joka syntyi jatkoajalla ajassa 60.26.

Detroitin Teemu Pulkkinen ja Edmontonin Lauri Korpikoski pelasivat joukkueidensa kakkosvitjoissa ilman tehomerkintöjä.

Katso Pakarisen maalit tästä:

JOKINEN TÄHDISTÖSSÄ, BARKOVILTA JÄÄTÄVÄN KYLMÄ RATKAISU

Florida Panthersin suomalaishyökkääjät Jussi Jokinen ja Aleksander Barkov olivat ratkaisevissa rooleissa, kun joukkue voitti New York Islandersin rangaistuslaukauskisan jälkeen maalein 3-2. Barkov viimeisteli ratkaisevan rankkarin klassisella ”Foppa-veivillä” rangaistuslaukauskisassa, jossa kaikki muut paitsi Islandersin viides laukoja Brock Nelson onnistuivat. Yhdeksän perättäistä osumaa rangaistuslaukauskisan alkuun on uusi NHL:n ennätys, joka ei juuri maalivahteja mairittele.

Ottelun kakkostähdeksi valittu Jokinen viimeisteli ottelun toisessa erässä 2-0 osuman maalin kulmalta Vincent Trochekin syötöstä. Ryan Strome ja Josh Bailey toivat Islandersin tasoihin kolmannen erän alkupuolella ja sen jälkeen mentiinkin maaleitta aina rangaistuslaukauskisan maalijuhlaan saakka.

Katso matsin parhaat palat tästä:

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa